Marktonderzoeker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Marktonderzoeker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Marktonderzoeker worden: Opleidingen tot Marktonderzoeker

Wil je Marktonderzoeker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Marktonderzoeker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Marktonderzoeker.

Hoe word je een Marktonderzoeker? 

Opleidingen zijn er in vele soorten en maten. Enkele mogeljikheden zijn: Marketing Mangement (HBO), Commerciële Economie (HBO) en uiteraard de opleidingen Marketing of Marketing Management (WO). Er bestaat ook de cursus marktonderzoek bij NIMA- opleidingen.

De 1 best beoordeelde opleidingen Marktonderzoeker

bijgewerkt op 26-07-2022

MARKTONDERZOEKER / MARKTONDERZOEK / MARKET RESEARCH
Algemene informatie: Met een commercieel marktonderzoek breng je de trends en ontwikkelingen op de markt in kaart. Ook inventariseer je de concurrenten die zich op de markt bevinden en de …
MARKTONDERZOEKER / MARKTONDERZOEK / MARKET RESEARCH

Is het verstandig om Marktonderzoeker te worden?

Voordat je aan een opleiding Marktonderzoeker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Marktonderzoeker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Marktonderzoeker?

Hoewel de sector een klap heeft gekregen door de economische crisis krijgen Marktonderzoekers een steeds belangrijkere rol en worden ze steeds vaker ingezet door bedrijven. Consumentengedrag is lastig te voorspellen en Marktonderzoekers zijn daarom vaak overal nodig.

Een Marktonderzoeker kan doorgroeien naar de functie van senior Marktonderzoeker of als Commercieel Directeur van een onderzoeksbureau. Ook kan hij zijn eigen bureau starten.

De actuele kans op werk voor een Marktonderzoeker

Het beroep Marktonderzoeker is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Marktonderzoeker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Marktonderzoeker

Als je je wilt omscholen tot Marktonderzoeker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Marktonderzoeker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Marktonderzoeker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Marktonderzoeker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Marktonderzoeker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Marktonderzoeker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Marktonderzoeker

Als je Marktonderzoeker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Marktonderzoeker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Marktonderzoeker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Marktonderzoeker?

Competenties en Vaardigheden Marktonderzoeker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Marktonderzoeker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Marktonderzoeker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Marktonderzoeker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Marktonderzoeker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Marktonderzoeker. Als Marktonderzoeker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Marktonderzoeker:


zie volledige beschrijving persoonstype Marktonderzoeker

Vakkennis voor een Marktonderzoeker

Het is voor een Marktonderzoeker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Marktonderzoeker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Marktonderzoeker

MARKTONDERZOEKER / MARKTONDERZOEK / MARKET RESEARCH
Algemene informatie: Met een commercieel marktonderzoek breng je de trends en ontwikkelingen op de markt in kaart. Ook inventariseer je de concurrenten die zich op de markt bevinden en de …
MARKTONDERZOEKER / MARKTONDERZOEK / MARKET RESEARCH

Werkervaring Marktonderzoeker

Het is voor een startend Marktonderzoeker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Marktonderzoeker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Marktonderzoeker, maar iets anders?

Is een opleiding Marktonderzoeker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Marktonderzoeker

Als je Marktonderzoeker wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Marktonderzoeker


Weten hoe het is om als Marktonderzoeker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Marktonderzoeker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Marktonderzoeker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Marktonderzoeker te worden?

Zou je graag Marktonderzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Marktonderzoeker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar