Materiaal manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Materiaal manager? Lees de functieomschrijving.

De materiaal manager zoekt naar materialen die gebruikt kunnen worden bij het maken van producten.

De materiaal manager werkt binnen de metaalindustrie, werkt bij een onderzoekinstituut of universiteit of werkt voor een specifiek bedrijf (dat hem als materiaal manager heeft aangenomen om de materialen te onderzoeken en te kijken of de kosten binnen het bedrijf met betrekking tot de productie omlaag zouden kunnen). De materiaal manager is op zoek naar materialen die gebruikt kunnen worden bij het maken en ontwikkelen van producten, spullen en constructies (dit kan verschillen van een tafel tot een bouwconstructie). De materiaal manager onderzoekt en ontdekt nieuwe materialen en kijkt of deze gebruikt kunnen worden om mee te gaan werken. Hij berekent de samenstelling en de eigenschappen van het materiaal in kwestie en kijkt waar deze en of deze ergens voor gebruikt kan worden. Tijdens het maken van deze berekeningen stelt hij zichzelf steeds meerdere vragen en onderzoekt hij deze vragen. Zo onderzoekt en kijkt de materiaal manager onder andere of het materiaal sterk genoeg is, of het lang genoeg houdbaar is, en welke dingen een negatief effect op het materiaal kunnen hebben (bijvoorbeeld blootstelling aan warm weer). Na goed onderzoek gedaan te hebben kijkt de materiaal manager naar ontwikkelingen voor bestaande materialen of ontwikkelt de materiaal manager nieuwe materialen. 

Wil je werken als Materiaal manager?

Werk je al als Materiaal manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Materiaal manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Materiaal manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Materiaal manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Werkgever/opdrachtgever
  • Mensen binnen het bedrijf

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Materiaal manager

Wat verdient een Materiaal manager?

De materiaal manager verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de behaalde opleiding.

Salarisschaal Materiaal manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Materiaal manager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Materiaal manager

Hoe goed is de toekomst voor de Materiaal manager? 

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de materiaal manager, zowel binnen bedrijven als bij opdrachtgevers binnen de metaalindustrie en bij onderzoekinstituten.

Baankans Materiaal manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Materiaal manager worden: Opleidingen tot Materiaal manager

Hoe word je een Materiaal manager? 

De materiaal manager heeft een technische opleiding gevolgd, waaronder bijvoorbeeld de opleiding Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde of een opleiding Materiaalkunde. Deze opleidingen zijn over het algemeen HBO of WO en vier of vijfjarig.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Materiaal manager

PRINCE2® Foundation Fast Track inclusief examen (Projectmanagement / management / processen)
Aanpak U krijgt van D-ICT Soltutions het geaccrediteerde PRINCE2® Foundation materiaal thuisgestuurd, waar u in uw eigen tempo door het materiaal gaat. Als u het materiaal bestudeerd heeft komt u …
Onzichtbaar Leiderschap
STUREN EN LOSLATEN … LEIDING GEVEN ZONDER BEVELEN Maar gemakkelijk is het niet … Want hoe kunt u als manager zowel controleren als vertrouwen.  In deze workshop krijgt u van …
Functioneel Beheerder
Functioneel Beheerder Met deze trainingen leer je alle noodzakelijke stappen om Functioneel Beheerder te worden. Functioneel Beheerder bestaat uit vier Foundation modules en een Professional module, die samen 11 dagen duren …
Meer opleidingen Materiaal manager

Weet je nog niet of je Materiaal manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Materiaal manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Materiaal manager

Met wie werkt een Materiaal manager samen? 

Het netwerk van de materiaal manager bestaat uit zijn werkgever en/of opdrachtgevers en de mensen binnen het bedrijf.


  • Werkgever/opdrachtgever
  • Mensen binnen het bedrijf
Materiaal manager


Organisaties waar een Materiaal manager werkzaam is

Waar werkt een Materiaal manager meestal? 

De materiaal manager werkt bij een onderzoekinstituut, bij opdrachtgevers binnen de metaalindustrie of binnen één bedrijf.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Materiaal manager

Waar kun je het beste werken als Materiaal manager? Hieronder vindt je de best door de Materiaal manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Materiaal manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Materiaal manager:

Welke competenties heeft een een Materiaal manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Materiaal manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Materiaal manager nodig? 

De materiaal manager is een waarnemer. Hij onderzoekt bestaande materialen en berekent en bekijkt de eigenschappen en kijkt of hij deze eventueel kan verbeteren. Daarnaast ontwikkelt hij nieuwe materialen. Ook is de materiaal manager een succesvolle werker. Hij werkt meestal alleen en wil zo goed mogelijk werken om zoveel mogelijk nieuwe materialen te kunnen ontwikkelen of verbeteren.

Bekijk de persoonstypen voor Materiaal manager


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Materiaal manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Materiaal manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Materiaal manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Materiaal manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Materiaal manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Materiaal manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Materiaal manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Materiaal manager iets voor je?

Zou je graag Materiaal manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Materiaal manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar