Matroos Binnenvaart Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Matroos Binnenvaart? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep matroos binnenvaart. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je matroos binnenvaart wordt.

 

Wat is een Matroos Binnenvaart?

Als matroos ben je bezig met het assisteren van de stuurman of de schipper bij haar of zijn werk op een schip. Je werk hangt voornamelijk af van het soort schip waarop je vaart en natuurlijk ook van de lading goederen die je vervoert. Voornamelijk bestaat je werk als matroos uit het doen van kleine reparaties, het schip roestvrij maken, schuren, schilderen en natuurlijk ook dekschrobben. Verder behoren tot je taken het vast en los maken van het schip. Matroos kun je worden met of zonder een afgeronde opleiding. Zonder opleiding moet je wel minimaal 19 jaar zijn en moet je ervaring hebben met vaartijd van minimaal 3 jaar als lid van dekbemanning in de binnenvaart of 1 jaar binnenvaart met 2 jaar andere soorten vaart zoals zeevaart of visserij. Het snelst is natuurlijk het volgen van een opleiding. 

Wil je werken als Matroos Binnenvaart?

Werk je al als Matroos Binnenvaart en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Matroos Binnenvaart worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Matroos Binnenvaart, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Matroos Binnenvaart in één oogopslag

Netwerk:

  • Kapitein
  • Schipper
  • Bemanning

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Matroos Binnenvaart

Wat verdient een Matroos Binnenvaart?

Over de arbeidsvoorwaarden van een bevrachter is weinig bekend. Dit zal voornamelijk afhankelijk zijn van de rederij waar je werkzaam bent.

Salarisschaal Matroos Binnenvaart

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Matroos Binnenvaart

Op zoek naar een nieuwe baan als Matroos Binnenvaart? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Matroos Binnenvaart. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Matroos Binnenvaart vacatures

Matroos binnenvaart
Uitzendbureau.nl
Wij zijn op zoek naar een matrozen voor de binnenvaart die in het bezit zijn van een geldig dienstboekje. We hebben verschillende mogelijkheden op verschillende soorten schepen en vaarsystemen. Wij bieden bij gebleken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Matroos Binnenvaart

Wat is de toekomst van Matroos Binnenvaart?

 

Over het arbeidsmarktperspectief van een matroos is weinig bekend maar het zal vooral afhankelijk zijn van de economie. Gaat het namelijk goed met de economie dan zal het ook goed gaan met de handel en zullen er meer goederen vervoerd worden. De vraag naar matrozen zal dan ook stijgen. De doorgroeimogelijkheden als matroos zijn redelijk ruim, alleen zul je vaak een extra opleiding moeten volgen. Wil je namelijk schipper of kapitein worden dan zal bijna altijd een extra opleiding worden gevraagd. 

Baankans Matroos Binnenvaart

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Matroos Binnenvaart worden: Opleidingen tot Matroos Binnenvaart

Wil je matroos binnenvaart worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Matroos Binnenvaart? 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Matroos Binnenvaart

Er zijn geen opleidingen Matroos Binnenvaart aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Matroos Binnenvaart in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart


Netwerk Matroos Binnenvaart

Met wie werkt een Matroos Binnenvaart samen? 

Als matroos sta je vooral in contact met de kapitein, schipper en de bemanning. Onder bemanning vallen dus ook de andere matrozen met wie je veel samen zult werken om te zorgen dat alles in orde is. De kapitein en de schipper zijn je bazen en je volgt dus hun bevelen op zodat je je werk goed doet. Het is ook belangrijk dat je overlegd met hen om te zorgen dat het op het schip zo goed mogelijk verloopt. 


  • Kapitein
  • Schipper
  • Bemanning
Matroos Binnenvaart


Organisaties waar een Matroos Binnenvaart werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Matroos Binnenvaart meestal werkt.

Waar werkt een Matroos Binnenvaart?

Als matroos ben je werkzaam bij een rederij. Dit valt onder de profit sector. Je kan zowel bij een grote rederij werkzaam zijn als bij een wat kleinschaligere rederij. 

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Matroos Binnenvaart

Waar kun je het beste werken als Matroos Binnenvaart? Hieronder vind je de best door de Matroos Binnenvaart beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Matroos Binnenvaart.

Competenties, Skills en Vaardigheden Matroos Binnenvaart:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Matroos Binnenvaart.

Welke competenties heeft een Matroos Binnenvaart nodig?

Een Matroos Binnenvaart heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Matroos Binnenvaart

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Matroos Binnenvaart passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Matroos Binnenvaart nodig? 

 

Als matroos is het erg belangrijk dat je ordelijk ingesteld bent. Jij moet er namelijk als matroos voor zorgen dat alles op het schip in orde is en er netjes uitziet. Daarvoor is het dus erg  belangrijk dat alles ordelijk verloopt(Perfectionist). Daarnaast is het ook belangrijk dat je gedreven bent, het zal namelijk vaak hard werken zijn om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt en alles netjes is en in goede staat verkeerd(Succesvolle werker). Ook is het in dit vak een pluspunt om productief te zijn(Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Matroos Binnenvaart


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Matroos Binnenvaart

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Matroos Binnenvaart

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Matroos Binnenvaart

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Matroos Binnenvaart

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Matroos Binnenvaart dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Matroos Binnenvaart belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Matroos Binnenvaart. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Matroos Binnenvaart iets voor je?

Zou je graag Matroos Binnenvaart willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Matroos Binnenvaart bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Matroos Binnenvaart

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar