Interim manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Interim manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep interim manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je interim manager wordt.

 

Wat is een Interim manager?

Een interim manager is een manager die zijn functie slechts voor een beperkte tijd bekleedt. Er zijn veel verschillende redenen waarom een bedrijf een interim manager kan aanstellen, maar in alle gevallen krijgt de betreffende persoon de leiding over een afdeling of over een heel bedrijf (dit laatste gebeurt echter vaker bij kleinere bedrijven dan bij grote bedrijven).

Een interim manager kan bijvoorbeeld van buitenaf aangetrokken worden omdat er nog geen geschikte kandidaat voor een vaste aanstelling is gevonden, omdat de eigenlijke manager langdurig ziek of met zwangerschapsverlof is, omdat het bedrijf een reorganisatie doorvoert, omdat er tijdelijk meer werk is dan het personeel aankan, omdat er onenigheid is geweest tussen de vertrokken manager en zijn meerderen, of omdat deze wanbeleid heeft gevoerd. Kortom: er zijn allerlei mogelijk redenen om een interim manager aan te trekken, van buiten of van binnen de organisatie. Meestal hebben deze echter te maken met een overgangs-, nood-, of veranderingssituatie. Hierom moeten interim managers altijd uiterst deskundig zijn. Ze moeten binnen korte tijd inzicht kunnen krijgen in het bedrijf waar ze voor werken en krijgen vaak zware taken voor de kiezen.

Omdat veel posities voor interim managers dus een zekere professionaliteit en deskundigheid vereisen hebben veel mensen het tot hun werk gemaakt om zich als interim manager te verhuren, en zodoende dus een aantal maanden of mogelijk jaren bij het ene bedrijf in dienst zijn en dan weer bij het andere. Er zijn zelfs (kleine) bedrijven die interim managers als het ware “verhuren”.Wil je werken als Interim manager?

Werk je al als Interim manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Interim manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Interim manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Interim manager in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €12000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Interim manager

Wat verdient een Interim manager?

Omdat interim managers meestal een zwaar takenpakket hebben, en zij een bedrijf meestal “uit de nood helpen”, is hun uurloon ook een stuk hoger dan dat van de vaste manager. Het is tevens zo dat interim managers al een flink aantal jaren ervaring hebben, wat ook meespeelt in hun salaris. Zodoende zit het maandloon van de interim manager niet onder de 4000, kan het makkelijk oplopen tot in de 5000, en is er verder amper een limiet aan wat hij of zij kan verdienen. Iemand die in een crisissituatie hoogop in een bank wordt aangesteld kan zomaar denken aan het dubbele van die bedragen. De meeste interim managers werken vanuit hun eigen bedrijf, en bepalen hun eigen salaris. Natuurlijk volgt hier altijd een onderhandeling met de werkgever op.

Salarisschaal Interim manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Interim manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Interim manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interim manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Interim manager vacatures

Vacature Product Marketing Manager | interim
Exact personeelsintermediair Den Haag
Dit betreft een tijdelijke functie voor een periode van maanden vanaf januari . Als product marketing manager ben je verantwoordelijk voor het product- en prijsbeleid van de producten van onze …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Interim manager

Wat is de toekomst van Interim manager?

Met de flexibilisering van de arbeidsmarkt is het arbeidsmarktperspectief voor interim managers de laatste jaren verbeterd. De verwachting is dat dit de komende jaren zal toenemen gezien deze trend. Interim manager is natuurlijk eigenlijk geen beroep dat heel veel mensen kunnen uitoefenen. Je hebt namelijk aardig wat ervaring nodig omdat je snel binnen een organisatie op gang moet komen. Hier vind je een overzicht van interim managers en professionals

Doorgroeimogelijkheden zijn er binnen de expertise of de stap maken naar een eigen bedrijf starten. Een interim manager zou op een gegeven moment kunnen solliciteren voor een vaste managementfunctie, maar daar zal de interim manager dan wel inkomsten en afwisseling op inleveren.

Baankans Interim manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Interim manager worden: Opleidingen tot Interim manager

Wil je Interim manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Interim manager.

Hoe word je een Interim manager? 

Interim manager wordt je met expertise, deskundigheid. Hoe je die opdoet is slechts in sommige situaties relevant. De meeste interim managers beschikken over een hbo- of wo-diploma, maar in principe is dit geen noodzakelijke voorwaarde. Ook is er geen vooraf bepaalde studierichting: wil je jezelf als interim manager verhuren aan financiële (afdelingen van) bedrijven is het logisch om een opleiding (bedrijfs)economie te gaan doen, maar voor hetzelfde geld wil je aan de slag in het onderwijs en haal je een diploma onderwijskunde. Expertise is van groot belang voor een interim manager.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Interim manager

Interim Management
Interim-management met klantresultaat als uitgangspunt. Met management op tijdelijke basis van Flex Academy haalt u ambitieuze professionals binnen de poort die \'out of the box\' durven te denken. De betrokkenheid …
Interim Management
Interim Management
Interim managers zijn veelzijdige types. Ze worden ingeschakeld door bedrijven om een crisis aan te pakken, een reorganisatie te leiden, een project uit te voeren of om nieuwe bedrijfsactiviteiten op …
Interim Management
Winnend Strategisch Leiderschap en Management - The PJ Strategy Academy
Winnend Strategisch Leiderschap en Management– The PJ Strategy Academy In deze opleiding leg je een fundament voor een “future proof” en succesvolle organisatie en het realiseren van je persoonlijke groeiambitie.
Winnend Strategisch Leiderschap en Management - The PJ Strategy Academy
Veranderkunde
Veranderkundige benaderingen voor een breder repertoire De workshop Veranderkunde is er voor veranderaars die zich willen ontwikkelen en die een stevig fundament willen leggen onder hun verandertrajecten. Veranderen; het lijkt …
Veranderkunde
Lean training Orange Belt
Lean training (Orange Belt) De lean training die wij geven zit vol met actiegericht leren. Geen “powerpoint”-trainingen, maar met veel gebruik van flip-overs en tekeningen en een game.  Deze inspirerende …
Lean training Orange Belt

Omscholen of doorgroeien tot Interim manager

Als je Interim manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Interim manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Interim manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Interim manager?

Competenties en Vaardigheden Interim manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Interim manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Interim manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Interim manager

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Interim manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Interim manager. Als Interim manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Interim manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Interim manager

Vakkennis voor een Interim manager

Het is voor een Interim manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Interim manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Interim manager

Performance and Appraisal Interviews
In this online course you will learn the basics of the conversation cycle and how to stimulate growth among your employees. Conversations have to be held every year. Firstly an …
Performance and Appraisal Interviews

Werkervaring Interim manager

Het is voor een startend Interim manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Interim manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Consultant, Manager, Business Controller .

Iets anders leren?

Is Interim manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Interim manager

Met wie werkt een Interim manager samen? 

Het netwerk van de interim manager verschilt per situatie. Over het algemeen heeft een interim manager een groot netwerk. De interim manager werkt iedere keer weer ergens anders, dus komt zo iedere keer weer in een ander netwerk. Door deze verscheidenheid aan werkplekken is het voor hem of haar mogelijk om een netwerk op te bouwen met contacten in vele bedrijven en instellingen in de samenleving, die hem of haar vervolgens weer van pas kunnen komen bij het in de wacht slepen van nieuwe klussen.


Interim manager


Organisaties waar een Interim manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Interim manager meestal werkt.

Waar werkt een Interim manager?

Interim managers verhuren zich meestal vanuit een klein of eigen bedrijf (als zzp’er), en kunnen van daaruit werken voor praktisch iedere organisatie met een management. Scholen, banken, verzekeringen, logistieke bedrijven, fabrieken, winkelketens, enzovoorts.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Interim manager

Waar kun je het beste werken als Interim manager? Hieronder vind je de best door de Interim manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Interim manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Interim manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Interim manager.

Welke competenties heeft een Interim manager nodig?

Een Interim manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Interim manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Interim manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Interim manager nodig? 

De interim manager past in de eerste plaats het persoonstype Baas. Hij kan snel beslissingen maken (direct), kan onafhankelijk werken en is zelfverzekerd. Delegeren hoort bij zijn dagelijkse takenpakket. Daarnaast is hij kritisch en bereid om offers te geven. Omdat de interim manager vaak in een cruciale situatie wordt ingehuurd is het vaak van groot belang dat hij of zij in de eerste plaats doelgericht werkt (persoonstype Succesvolle werker). Dit heeft zijn voordelen, vooral voor de efficiëntie op de korte termijn, maar kan betekenen dat er te snel en roekeloos keuzes worden gemaakt, wat nadeling kan uitwerken op de lange termijn.

Bekijk de persoonstypen voor Interim manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Interim manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Interim manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Interim manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Interim manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Interim manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Interim manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Interim manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Interim manager iets voor je?

Zou je graag Interim manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Interim manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Interim manager

Interim management onderwijs | Meesters in Management

Uitstekende bericht. Bedankt voor het delen.

Edgar

Goede informatie,veel aan gehad.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar