Medewerker Open Teelt Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Medewerker Open Teelt? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Medewerker Open Teelt, zoals: "Wat doet een Medewerker Open Teelt?", of "Wat verdient een Medewerker Open Teelt? of "Hoe word je een Medewerker Open Teelt?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Medewerker Open Teelt nodig heeft.Wat is een Medewerker Open Teelt?

Afhankelijk van het niveau waarop je als Medewerker Open Teelt werkt heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden.

Als Assistent Medewerker Open Teelt verricht je vooral veel teelt- en oogstwerkzaamheden. Denk hierbij aan planten, oppotten, groeibegeleiden, onkruid verwijderen, oogsten en transporteren. Je doet tevens de schoonmaak- en onderhoudswerzkaamheden.

Als Basismedewerker Open Teelt voer je ook voorbereidingen uit en het oogsten, maar is het tevens je taak de producten verkoopklaar te maken. Je bent verantwoordelijk voor het signaleren van ziektes, plagen en afwijkingen aan de plant of boom en het bestrijden daarvan. Ook onkruidverwijdering hoort hierbij. Je hebt dus behalve de uitvoerwerkzaamheden ook een signalerende rol en meer verantwoordelijkheden.

Tot slot als Vakbekwaam Medewerker Open Teelt voer je meer zelfstandig werk uit waaronder ook de planning voor de productie het coördineren van de productie en bewaken van het proces. Je bent er als Vakbekwaam Medewerker Open Teelt voor om kwaliteit in het oog te houden en instructies te geven.

Past het beroep Medewerker Open Teelt bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Medewerker Open Teelt

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Medewerker Teelt, Teelt Medewerker


Vacatures Medewerker Open Teelt

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Open Teelt? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Open Teelt. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Open Teelt vacatures

Vacature Productiemedewerker Teelt
Carriere Uitzendbureau
Over de functieJe gaat alle voorkomende teeltwerkzaamheden uitvoeren: • Beoordelen van de groei van de planten • Afwijkingen, aantastingen, ziektes of plagen melden • Ervoor zorgen dat de planten de …
Vacature Productiemedewerker Teelt
Carrière uitzendbureau
Over de functie Je gaat alle voorkomende teeltwerkzaamheden uitvoeren: Beoordelen van de groei van de planten Afwijkingen, aantastingen, ziektes of plagen melden Ervoor zorgen dat de planten de benodigde hoeveelheid …
Vacature Medewerker teelt plantenkwekerij
Agriwerker
Medewerker teelt plantenkwekerijHeb jij kennis van en/of ervaring in een teeltomgeving en kun je zelfstandig je werk doen. Ben je communicatief vaardig en wil je je ontwikkelen op je vakgebied?Dan …
Vacature Productiemedewerker Teelt
Carrière uitzendbureau
Over de functie Je gaat alle voorkomende teeltwerkzaamheden uitvoerenBeoordelen van de groei van de plantenAfwijkingen, aantastingen, ziektes of plagen meldenErvoor zorgen dat de planten de benodigde hoeveelheid water en voedingsstoffen …
Vacature Allround Teelt Medewerker
J. Bevers en Zn. B.V.
J. Bevers en Zn. B.V. Pot- en containercultuur is op zoek wegens uitbreiding van ons team naar een full-time allround teelt medewerker. Uw profielBereid om te leren met een goede …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Open Teelt

Wat verdient een Medewerker Open Teelt?

Wat je als Medewerker Open Teelt gaat verdienen hangt af van je leeftijd en van de taken die je uitvoert. Wanneer je op hoger niveau werkt en daarmee meer verantwoordeljkheden hebt zul je meer betaald krijgen dan wanneer je op basisniveau start. Op een leeftijd van 18 jaar verdien je rond de €900 en in de hogere schaal en hoogste leeftijdsklasse loopt dit op tot een bedrag van ongeveer €2250 bruto.

Ook ervaring en de grootte van het kwekerijbedrijf beïnvloeden de hoogte van het salaris.

Salarisschaal Medewerker Open Teelt

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Medewerker Open Teelt

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Medewerker Open Teelt


Medewerker Open Teelt worden: Opleidingen tot Medewerker Open Teelt

Wil je Medewerker Open Teelt worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Open Teelt.

Hoe word je een Medewerker Open Teelt? 

Voor de functie van Medewerker Open Teelt wordt vaak  MBO werk- en denkniveau gevraagd en een eventuele spuitlicentie.

Er is wel een specifieke opleiding tot Medewerker Open Teelt (MBO). Het is een opleiding van tussen de twee en de vier jaar, afhankelijk van het niveau dat je wilt bereiken.

De studie schenkt niet alleen aandacht aan de theorie achter de gewassen en de teelt, maar er is ook volop mogelijkheid tot het in praktijk brengen van het geleerde door het volgen van stages in de sector.

Sinds 2004 is er ook de mogelijkheid om aan de hand van een vakopleiding binnen de branche in te stromen in deze sector. Het gaat dan om een Laanboom- en sierteeltopleiding en een opleiding Vruchtboomteelt.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Open Teelt

Er zijn geen opleidingen Medewerker Open Teelt aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Open Teelt in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Medewerker Open Teelt worden: Omscholen tot Medewerker Open Teelt

Als je je wilt omscholen tot Medewerker Open Teelt is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Medewerker Open Teelt zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Medewerker Open Teelt dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Medewerker Open Teelt

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Medewerker Open Teelt

Als je Medewerker Open Teelt wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Open Teelt zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Open Teelt

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Open Teelt?


Competenties en Vaardigheden Medewerker Open Teelt:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Open Teelt.

Welke competenties heeft een Medewerker Open Teelt nodig?

Een Medewerker Open Teelt heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Medewerker Open Teelt

 • Analytisch vermogen
 • Vasthoudendheid
 • Luisteren
 • Verbanden leggen
 • Beoordelen
 • Aandacht voor details
 • Zelfmanagement
 • Eigen mening
 • Doelgericht
 • Ambitie
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Positiviteit

Persoonlijkheid en Eigenschappen Medewerker Open Teelt

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Open Teelt passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Open Teelt nodig? 

Je bent als Medewerker Open Teelt(afhankelijk van je functieniveau) degene die kwaliteit en bijvoorbeeld groei in de gaten houdt. Je moet kritisch zijn op het product en het proces en je moet de wil hebben te verbeteren en perfecte producten af te leveren (Perfectionist).

De Medewerker Open Teelt moet verder goed kunnen observeren. Je houdt de planten in de gaten en controleert op problemen als onkruid en ziektes. Hoe beter je de planten in de gaten houdt hoe beter het proces zal verlopen en hoe beter het product uiteindelijk is. Oog hebben voor detail en opmerkzaam zijn is dus van belang (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Open Teelt


Eigenschappen Medewerker Open Teelt

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Medewerker Open Teelt

Wat zijn de baankansen voor een Medewerker Open Teelt?

Er zijn wel wat vacatures te vinden Medewerker Open Teelt. Je zult veelal in een lagere functie starten en opklimmen binnen het bedrijf.

Afhankelijk van waar je als Medewerker Open Teelt komt te werken kun je je opwerken naar hogere niveaus. In eerste instantie start je als assistent medewerker dan ga je door naar de functie van basismedewerker om vervolgens binnen de functie van Medewerker Open Teelt tot allround of vakbekwaam medewerker uit te groeien.

Bij voldoende kennis en ervaring kun je ook doorgroeien naar teeltchef en je eventueel specialiseren in een bepaalde richting. Deze specialisatierichtingen focussen zich op bepaalde categorieën bomen en struiken. Zo is specialisatie in vruchtbomen mogelijk, waterplanten of bijvoorbeeld sierheesters.

Als teeltchef werk je al op leidinggevend niveau. Afhankelijk van hoe groot het bedrijf is ben je dan geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk. Wanneer je verantwoording deelt of maar een specifieke afdeling onder je hebt kunnen je binnen de functie van teeltchef nog groeien. Daarna is er mogelijk nog plek binnen het management of je kunt een eigen kwekerij opstarten.

De actuele kans op werk voor een Medewerker Open Teelt

De kans op werk voor het beroep Medewerker Open Teelt is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

5

Baankans Medewerker Open Teelt

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Medewerker Open Teelt

Je kunt als Medewerker Open Teelt een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Medewerker Open Teelt is onderdeel van de beroepsfamilie Groentekwekers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Medewerker Open Teelt


Organisaties waar een Medewerker Open Teelt werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Open Teelt meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Open Teelt?

Je werkt als Medewerker Open Teelt binnen een kwekerij en een planten- of bomenkwekerij is er in beginsel op gericht om winst te maken. Je bent dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Netwerk Medewerker Open Teelt

Met wie werkt een Medewerker Open Teelt samen? 

Als Medewerker Open Teelt zal je afhankelijk van het niveau waarop je werkzaam bent nog andere medewerkers uit de open teelt onder je dan wel boven je hebben. Daarnaast leg je altijd verantwoording af aan een teeltchef die verantwoordelijk is voor het gehele teeltproces, een gedeelte daarvan of een afdeling binnen de kwekerij. Daarboven staat weer het management van het bedrijf.

In bepaalde sectoren binnen de teelt zul je als Medewerker Open Teelt ook te maken krijgen met seizoensmedewerkers. In bepaalde seizoenen kan er gerelateerd aan de groei van het gewas meer  werk zijn. Wanneer dat het geval is worden vaak seizoensmedewerkers aangenomen om deze extra lasten op te vangen.


 • Medewerker Open Teelt
 • Teeltchef
 • Management
 • Seizoensmedewerker
Medewerker Open Teelt

Interview met een Medewerker Open Teelt

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Medewerker Open Teelt in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Open Teelt
 • Teeltchef
 • Management
 • Seizoensmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €900 tot €2250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5Ga direct naar