Medewerker Open Teelt Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Open Teelt? Lees de functieomschrijving.

Afhankelijk van het niveau waarop je als Medewerker Open Teelt werkt heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden.

Als Assistent Medewerker Open Teelt verricht je vooral veel teelt- en oogstwerkzaamheden. Denk hierbij aan planten, oppotten, groeibegeleiden, onkruid verwijderen, oogsten en transporteren. Je doet tevens de schoonmaak- en onderhoudswerzkaamheden.

Als Basismedewerker Open Teelt voer je ook voorbereidingen uit en het oogsten, maar is het tevens je taak de producten verkoopklaar te maken. Je bent verantwoordelijk voor het signaleren van ziektes, plagen en afwijkingen aan de plant of boom en het bestrijden daarvan. Ook onkruidverwijdering hoort hierbij. Je hebt dus behalve de uitvoerwerkzaamheden ook een signalerende rol en meer verantwoordelijkheden.

Tot slot als Vakbekwaam Medewerker Open Teelt voer je meer zelfstandig werk uit waaronder ook de planning voor de productie het coördineren van de productie en bewaken van het proces. Je bent er als Vakbekwaam Medewerker Open Teelt voor om kwaliteit in het oog te houden en instructies te geven.

Wil je werken als Medewerker Open Teelt?

Werk je al als Medewerker Open Teelt en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Open Teelt worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Open Teelt, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Medewerker Open Teelt in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Open Teelt
 • Teeltchef
 • Management
 • Seizoensmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €760 tot €2150

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Open Teelt

Wat verdient een Medewerker Open Teelt?

Wat je als Medewerker Open Teelt gaat verdienen hangt af van je leeftijd en van de taken die je uitvoert. Wanneer je op hoger niveau werkt en daarmee meer verantwoordeljkheden hebt zul je meer betaald krijgen dan wanneer je op basisniveau start. Op een leeftijd van 17 jaar verdien je rond de €760 en in de hogere schaal en hoogste leeftijdsklasse loopt dit op tot een bedrag van ongeveer €2150 bruto.

Ook ervaring en de grootte van het kwekerijbedrijf beïnvloeden de hoogte van het salaris.

Salarisschaal Medewerker Open Teelt

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Open Teelt

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Open Teelt

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Open Teelt? 

Er zijn wel wat vacatures te vinden Medewerker Open Teelt. Je zult veelal in een lagere functie starten en opklimmen binnen het bedrijf.

Afhankelijk van waar je als Medewerker Open Teelt komt te werken kun je je opwerken naar hogere niveaus. In eerste instantie start je als assistent medewerker dan ga je door naar de functie van basismedewerker om vervolgens binnen de functie van Medewerker Open Teelt tot allround of vakbekwaam medewerker uit te groeien.

Bij voldoende kennis en ervaring kun je ook doorgroeien naar teeltchef en je eventueel specialiseren in een bepaalde richting. Deze specialisatierichtingen focussen zich op bepaalde categorieën bomen en struiken. Zo is specialisatie in vruchtbomen mogelijk, waterplanten of bijvoorbeeld sierheesters.

Als teeltchef werk je al op leidinggevend niveau. Afhankelijk van hoe groot het bedrijf is ben je dan geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk. Wanneer je verantwoording deelt of maar een specifieke afdeling onder je hebt kunnen je binnen de functie van teeltchef nog groeien. Daarna is er mogelijk nog plek binnen het management of je kunt een eigen kwekerij opstarten.

Baankans Medewerker Open Teelt

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Open Teelt worden: Opleidingen tot Medewerker Open Teelt

Hoe word je een Medewerker Open Teelt? 

Voor de functie van Medewerker Open Teelt wordt vaak  MBO werk- en denkniveau gevraagd en een eventuele spuitlicentie.

Er is wel een specifieke opleiding tot Medewerker Open Teelt (MBO). Het is een opleiding van tussen de twee en de vier jaar, afhankelijk van het niveau dat je wilt bereiken.

De studie schenkt niet alleen aandacht aan de theorie achter de gewassen en de teelt, maar er is ook volop mogelijkheid tot het in praktijk brengen van het geleerde door het volgen van stages in de sector.

Sinds 2004 is er ook de mogelijkheid om aan de hand van een vakopleiding binnen de branche in te stromen in deze sector. Het gaat dan om een Laanboom- en sierteeltopleiding en een opleiding Vruchtboomteelt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Open Teelt

Meer opleidingen Medewerker Open Teelt

Weet je nog niet of je Medewerker Open Teelt wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Open Teelt of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Open Teelt

Met wie werkt een Medewerker Open Teelt samen? 

Als Medewerker Open Teelt zal je afhankelijk van het niveau waarop je werkzaam bent nog andere medewerkers uit de open teelt onder je dan wel boven je hebben. Daarnaast leg je altijd verantwoording af aan een teeltchef die verantwoordelijk is voor het gehele teeltproces, een gedeelte daarvan of een afdeling binnen de kwekerij. Daarboven staat weer het management van het bedrijf.

In bepaalde sectoren binnen de teelt zul je als Medewerker Open Teelt ook te maken krijgen met seizoensmedewerkers. In bepaalde seizoenen kan er gerelateerd aan de groei van het gewas meer  werk zijn. Wanneer dat het geval is worden vaak seizoensmedewerkers aangenomen om deze extra lasten op te vangen.


 • Medewerker Open Teelt
 • Teeltchef
 • Management
 • Seizoensmedewerker
Medewerker Open Teelt


Organisaties waar een Medewerker Open Teelt werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Open Teelt meestal? 

Je werkt als Medewerker Open Teelt binnen een kwekerij en een planten- of bomenkwekerij is er in beginsel op gericht om winst te maken. Je bent dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Open Teelt

Waar kun je het beste werken als Medewerker Open Teelt? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Open Teelt beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Open Teelt.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Open Teelt:

Welke competenties heeft een een Medewerker Open Teelt nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Open Teelt

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Open Teelt nodig? 

Je bent als Medewerker Open Teelt(afhankelijk van je functieniveau) degene die kwaliteit en bijvoorbeeld groei in de gaten houdt. Je moet kritisch zijn op het product en het proces en je moet de wil hebben te verbeteren en perfecte producten af te leveren (Perfectionist).

De Medewerker Open Teelt moet verder goed kunnen observeren. Je houdt de planten in de gaten en controleert op problemen als onkruid en ziektes. Hoe beter je de planten in de gaten houdt hoe beter het proces zal verlopen en hoe beter het product uiteindelijk is. Oog hebben voor detail en opmerkzaam zijn is dus van belang (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Open Teelt


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Open Teelt

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Open Teelt

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Open Teelt

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Open Teelt

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Open Teelt dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Open Teelt belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Open Teelt. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Open Teelt iets voor je?

Zou je graag Medewerker Open Teelt willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Open Teelt bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Open Teelt

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar