Medewerker Studentenzaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Studentenzaken? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Studentenzaken vervult een administratieve functie op een Universiteit, ter ondersteuning van het management en voor de organisatie van het onderwijs. De Medewerker Studentenzaken draagt bij aan de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal voor student en medewerkers en geeft incidenteel advies aan studenten over onderwijsgerelateerde zaken als inschrijving of afstuderen. Onderwijsorganisatorische taken van de Medewerker Studentenzaken zijn het maken van de onderwijs- en tentamenroosters, evenals het roosteren van onderwijsruimten en het regelen van faciliteiten rond tentamens.

De Medewerker is verder verantwoordelijk voor het bijhouden van de onderwijs-, examen- en studentenadministratie. Dit houdt in dat hij, onder andere,  studievoortgangsresultaten bijhoudt, de administratieve kant van studiemateriaal en buluitreikingen afhandelt,  eventuele vrijstellingsregelingen uitwerkt, zorgt dat studenten tentamenuitslagen krijgen en dat hij de (gast)studenten registreert, inschrijft en uitschrijft.  Tot slot levert hij op aanvraag gegevens of rapportages aan het management rond bijvoorbeeld roostering en studievoortgangsresultaten.

De functie bestaat op drie verschillende niveaus waarbij de verschillen voornamelijk zitten in de reikwijdte van bevoegdheden. De Medewerker Studentenzaken 3 behandelt enkel eenvoudige vragen van studenten, verzorgt de onderwijsroosters van een paar opleidingen van een faculteit en de oplossing van simpele roosterproblemen en levert alleen gegevens aan het management. De Medewerker Studentenzaken 2 handelt complexe vragen van studenten af, doet de onderwijs- en tentamenroostering van een aantal opleidingen en oplossing van complexe roosterproblemen en stelt conceptrapportages op voor het management. De Medewerker Studentenzaken 1 ten slotte, beantwoordt complexe informatieverzoeken van studenten, stelt onderwijs- en tentamenroosters op voor alle opleidingen van de faculteit, voert interfacultair overleg over roosterproblematiek en levert rapportages aan het management. Hij treedt bovendien op als coördinator van de van de afdeling.

(UFO)

Wil je werken als Medewerker Studentenzaken?

Werk je al als Medewerker Studentenzaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Studentenzaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Studentenzaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Studentenzaken in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Student
  • Medewerker Studentenzaken
  • Onderwijscoördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1978 tot €3427

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Studentenzaken

Wat verdient een Medewerker Studentenzaken?

Medewerkers Studentenzaken worden afhankelijk van hun functieniveau ingedeeld in schaal 7 (de Medewerker 3), schaal 8 (Medewerker 2) en schaal 9 voor de Medewerker Studentenzaken 1. Het bruto maandloon ligt tussen de €1978 en €268 in schaal 7, €2262 en €3031 in schaal 8 en tot slot tussen de €2487 en €3427 in schaal 9 (CAO Universiteiten). Ook zijn er regelingen voor ouderschapsverlof, een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering en voorwaarden die per Universiteit verschillen als auto's of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Medewerker Studentenzaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Studentenzaken

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Studentenzaken

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Studentenzaken? 

Het aantal ondersteunende functies op universiteiten neemt af ten opzichte van het aantal wetenschappelijke functies. Over het algemeen blijft de werkgelegenheid de laatste jaren ongeveer gelijk. Binnen Studentenzaken zijn er groeimogelijkheden naar dezelfde functie met meer verantwoordelijkheden. Bij Medewerker Studentenzaken 1 is het plafond bereikt. Een mogelijke stap is naar een minder secretariële en meer coördinerende functie, bijvoorbeeld onderwijscoördinator.

Baankans Medewerker Studentenzaken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Studentenzaken worden: Opleidingen tot Medewerker Studentenzaken

Hoe word je een Medewerker Studentenzaken? 

Een Medewerker Studentenzaken heeft minimaal HBO werk- en denkniveau. Een specifieke opleiding wordt niet gevraagd. Ervaring in (ondersteunende functies in) het onderwijs is een pré.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Studentenzaken

Meer opleidingen Medewerker Studentenzaken

Weet je nog niet of je Medewerker Studentenzaken wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Studentenzaken of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Studentenzaken

Met wie werkt een Medewerker Studentenzaken samen? 

Sporadisch heeft de Medewerker Studentenzaken contact met studenten, die hij adviseert. Verder voert hij werkzaamheden uit ter ondersteuning van het management en zal hij door zijn werkzaamheden met betrekking tot roostering te maken krijgen met onderwijscoördinatoren.


  • Student
  • Medewerker Studentenzaken
  • Onderwijscoördinator
Medewerker Studentenzaken


Organisaties waar een Medewerker Studentenzaken werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Studentenzaken meestal? 

De Medewerker Studentenzaken is verbonden aan een universiteit. Universiteiten behoren tot de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Studentenzaken

Waar kun je het beste werken als Medewerker Studentenzaken? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Studentenzaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Studentenzaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Studentenzaken:

Welke competenties heeft een een Medewerker Studentenzaken nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Studentenzaken

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Studentenzaken nodig? 

De Medewerker Studentenzaken heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij neemt zijn werk zeer serieus en collega's kunnen er op vertrouwen dat hij zijn taken volbrengt. Hij is een teamspeler met gevoel voor wat voor anderen belangrijk is. Hij vindt het prettig wanneer duidelijk is wat er van hem wordt verwacht en gaat kritisch om met gegevens (Loyalist). Hij werkt gestructureerd en netjes, gaat zorgvuldig om met data en schept er genoegen in zijn werk niet goed, maar perfect te doen. Hij weet precies hoe perfect er uit moet zien en streeft er naar zijn werk zo te doen dat juist anderen er wat aan hebben (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Studentenzaken


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Medewerker Studentenzaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Studentenzaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Studentenzaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Studentenzaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Studentenzaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Studentenzaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Studentenzaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Studentenzaken iets voor je?

Zou je graag Medewerker Studentenzaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Studentenzaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Studentenzaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar