Medewerker Studentenzaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Studentenzaken? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker studentenzaken. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker studentenzaken wordt.

 

Wat is een Medewerker Studentenzaken?

Een Medewerker Studentenzaken vervult een administratieve functie op een Universiteit, ter ondersteuning van het management en voor de organisatie van het onderwijs. De Medewerker Studentenzaken draagt bij aan de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal voor student en medewerkers en geeft incidenteel advies aan studenten over onderwijsgerelateerde zaken als inschrijving of afstuderen. Onderwijsorganisatorische taken van de Medewerker Studentenzaken zijn het maken van de onderwijs- en tentamenroosters, evenals het roosteren van onderwijsruimten en het regelen van faciliteiten rond tentamens.

De Medewerker is verder verantwoordelijk voor het bijhouden van de onderwijs-, examen- en studentenadministratie. Dit houdt in dat hij, onder andere,  studievoortgangsresultaten bijhoudt, de administratieve kant van studiemateriaal en buluitreikingen afhandelt,  eventuele vrijstellingsregelingen uitwerkt, zorgt dat studenten tentamenuitslagen krijgen en dat hij de (gast)studenten registreert, inschrijft en uitschrijft.  Tot slot levert hij op aanvraag gegevens of rapportages aan het management rond bijvoorbeeld roostering en studievoortgangsresultaten.

De functie bestaat op drie verschillende niveaus waarbij de verschillen voornamelijk zitten in de reikwijdte van bevoegdheden. De Medewerker Studentenzaken 3 behandelt enkel eenvoudige vragen van studenten, verzorgt de onderwijsroosters van een paar opleidingen van een faculteit en de oplossing van simpele roosterproblemen en levert alleen gegevens aan het management. De Medewerker Studentenzaken 2 handelt complexe vragen van studenten af, doet de onderwijs- en tentamenroostering van een aantal opleidingen en oplossing van complexe roosterproblemen en stelt conceptrapportages op voor het management. De Medewerker Studentenzaken 1 ten slotte, beantwoordt complexe informatieverzoeken van studenten, stelt onderwijs- en tentamenroosters op voor alle opleidingen van de faculteit, voert interfacultair overleg over roosterproblematiek en levert rapportages aan het management. Hij treedt bovendien op als coördinator van de van de afdeling.

(UFO)Wil je werken als Medewerker Studentenzaken?

Werk je al als Medewerker Studentenzaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Studentenzaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Studentenzaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Studentenzaken in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Student
  • Medewerker Studentenzaken
  • Onderwijscoördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1978 tot €3427

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Studentenzaken

Wat verdient een Medewerker Studentenzaken?

Medewerkers Studentenzaken worden afhankelijk van hun functieniveau ingedeeld in schaal 7 (de Medewerker 3), schaal 8 (Medewerker 2) en schaal 9 voor de Medewerker Studentenzaken 1. Het bruto maandloon ligt tussen de €1978 en €268 in schaal 7, €2262 en €3031 in schaal 8 en tot slot tussen de €2487 en €3427 in schaal 9 (CAO Universiteiten). Ook zijn er regelingen voor ouderschapsverlof, een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering en voorwaarden die per Universiteit verschillen als auto's of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Medewerker Studentenzaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Studentenzaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Studentenzaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Studentenzaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Studentenzaken vacatures

Vacature Medewerker Studentenzaken
Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Medewerker Studentenzaken Voor het team Studievoortgang zoeken we een administratief medewerker studentenzaken die het proces van studievoortgang van studenten van de faculteit Industrial Design (ID) ondersteunt.Als medewerker studievoortgang
Vacature Medewerker Studentenzaken Amsterdam
Projob
Als medewerker studentenzaken ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle voorkomende werkzaamheden rondom de Master opleiding M&A en Valuation. Wat ga je doen? Onderhoud van de digitale …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Studentenzaken

Wat is de toekomst van Medewerker Studentenzaken?

Het aantal ondersteunende functies op universiteiten neemt af ten opzichte van het aantal wetenschappelijke functies. Over het algemeen blijft de werkgelegenheid de laatste jaren ongeveer gelijk. Binnen Studentenzaken zijn er groeimogelijkheden naar dezelfde functie met meer verantwoordelijkheden. Bij Medewerker Studentenzaken 1 is het plafond bereikt. Een mogelijke stap is naar een minder secretariële en meer coördinerende functie, bijvoorbeeld onderwijscoördinator.

Baankans Medewerker Studentenzaken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Studentenzaken worden: Opleidingen tot Medewerker Studentenzaken

Wil je Medewerker Studentenzaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Studentenzaken.

Hoe word je een Medewerker Studentenzaken? 

Een Medewerker Studentenzaken heeft minimaal HBO werk- en denkniveau. Een specifieke opleiding wordt niet gevraagd. Ervaring in (ondersteunende functies in) het onderwijs is een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Studentenzaken

Er zijn geen opleidingen Medewerker Studentenzaken aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Studentenzaken in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Studentenzaken

Als je Medewerker Studentenzaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Studentenzaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Studentenzaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Studentenzaken?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Studentenzaken

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Studentenzaken nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Studentenzaken nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Studentenzaken

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Medewerker Studentenzaken

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Studentenzaken. Als Medewerker Studentenzaken wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Studentenzaken:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Studentenzaken

Vakkennis voor een Medewerker Studentenzaken

Het is voor een Medewerker Studentenzaken ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Studentenzaken zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Studentenzaken


Werkervaring Medewerker Studentenzaken

Het is voor een startend Medewerker Studentenzaken die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Studentenzaken is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Medewerker Studentenzaken het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Studentenzaken

Met wie werkt een Medewerker Studentenzaken samen? 

Sporadisch heeft de Medewerker Studentenzaken contact met studenten, die hij adviseert. Verder voert hij werkzaamheden uit ter ondersteuning van het management en zal hij door zijn werkzaamheden met betrekking tot roostering te maken krijgen met onderwijscoördinatoren.


  • Student
  • Medewerker Studentenzaken
  • Onderwijscoördinator
Medewerker Studentenzaken


Organisaties waar een Medewerker Studentenzaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Studentenzaken meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Studentenzaken?

De Medewerker Studentenzaken is verbonden aan een universiteit. Universiteiten behoren tot de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Studentenzaken

Waar kun je het beste werken als Medewerker Studentenzaken? Hieronder vind je de best door de Medewerker Studentenzaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Studentenzaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Studentenzaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Studentenzaken.

Welke competenties heeft een Medewerker Studentenzaken nodig?

Een Medewerker Studentenzaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Studentenzaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Studentenzaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Studentenzaken nodig? 

De Medewerker Studentenzaken heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij neemt zijn werk zeer serieus en collega's kunnen er op vertrouwen dat hij zijn taken volbrengt. Hij is een teamspeler met gevoel voor wat voor anderen belangrijk is. Hij vindt het prettig wanneer duidelijk is wat er van hem wordt verwacht en gaat kritisch om met gegevens (Loyalist). Hij werkt gestructureerd en netjes, gaat zorgvuldig om met data en schept er genoegen in zijn werk niet goed, maar perfect te doen. Hij weet precies hoe perfect er uit moet zien en streeft er naar zijn werk zo te doen dat juist anderen er wat aan hebben (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Studentenzaken


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Medewerker Studentenzaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Studentenzaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Studentenzaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Studentenzaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Studentenzaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Studentenzaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Studentenzaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Studentenzaken iets voor je?

Zou je graag Medewerker Studentenzaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Studentenzaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Studentenzaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar