Mediatrainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Mediatrainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Mediatrainer? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Mediatrainer wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Mediatrainer, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Mediatrainer


Vacatures Mediatrainer

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Mediatrainer?

De Mediatrainer geeft cursussen die gericht zijn op de omgang met media. Deze cursussen worden mediacursussen genoemd. De Mediatrainer focust zich op het verbeteren van iemands optreden in de media en in de pers. Bekende en belangrijke personen krijgen vaak veel media-aandacht. Dit kan voor hen lastig zijn om mee om te gaan. De Mediatrainer geeft hen hierin advies en training om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

De Mediatrainer werkt zowel aan de inhoud als aan de vorm van de omgang met media. Inhoudelijk leert de Mediatrainer de cursist duidelijk en beknopt te communiceren, hoe vragen te beantwoorden en diverse interviewtechnieken. Qua vorm houdt de Mediatrainer zich bezig met onder meer de uitspraak, lichaamstaal en het beheersen van bijvoorbeeld stress.

Om de mediacursussen te kunnen geven, moet de Mediatrainer kennis hebben van media. De Mediatrainer moet weten hoe de cursisten in kunnen spelen op de gebruiken in de media. Dit wordt de medialogica genoemd. Ook moet de Mediatrainer beschikken over voldoende mensenkennis om de cursist zo een eigen manier van communiceren te kunnen bieden. Daarnaast is ook kennis van de materie belangrijk voor de Mediatrainer. Op deze manier kan de Mediatrainer ook aan de boodschap en de argumentatie werken.


Past het beroep Mediatrainer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Mediatrainer per stad

Vacatures Mediatrainer Alkmaar

Vacatures Mediatrainer Almelo

Vacatures Mediatrainer Almere

Vacatures Mediatrainer Alphen aan den Rijn

Vacatures Mediatrainer Amersfoort

Vacatures Mediatrainer Amstelveen

Vacatures Mediatrainer Amsterdam

Vacatures Mediatrainer Apeldoorn

Vacatures Mediatrainer Arnhem

Vacatures Mediatrainer Assen

Vacatures Mediatrainer Bergen op Zoom

Vacatures Mediatrainer Breda

Vacatures Mediatrainer Capelle aan den IJssel

Vacatures Mediatrainer Delft

Vacatures Mediatrainer Den Bosch

Vacatures Mediatrainer Den Haag

Vacatures Mediatrainer Den Helder

Vacatures Mediatrainer Deventer

Vacatures Mediatrainer Doetinchem

Vacatures Mediatrainer Dordrecht

Vacatures Mediatrainer Ede

Vacatures Mediatrainer Eindhoven

Vacatures Mediatrainer Emmen

Vacatures Mediatrainer Enschede

Vacatures Mediatrainer Gouda

Vacatures Mediatrainer Groningen

Vacatures Mediatrainer Haarlem

Vacatures Mediatrainer Haarlemmermeer

Vacatures Mediatrainer Heerlen

Vacatures Mediatrainer Helmond

Vacatures Mediatrainer Hengelo

Vacatures Mediatrainer Hilversum

Vacatures Mediatrainer Hoogeveen

Vacatures Mediatrainer Hoorn

Vacatures Mediatrainer Katwijk

Vacatures Mediatrainer Leeuwarden

Vacatures Mediatrainer Leiden

Vacatures Mediatrainer Lelystad

Vacatures Mediatrainer Maastricht

Vacatures Mediatrainer Middelburg

Vacatures Mediatrainer Nieuwegein

Vacatures Mediatrainer Nijmegen

Vacatures Mediatrainer Oss

Vacatures Mediatrainer Purmerend

Vacatures Mediatrainer Roermond

Vacatures Mediatrainer Roosendaal

Vacatures Mediatrainer Rotterdam

Vacatures Mediatrainer Schiedam

Vacatures Mediatrainer Spijkenisse

Vacatures Mediatrainer Terneuzen

Vacatures Mediatrainer Tilburg

Vacatures Mediatrainer Utrecht

Vacatures Mediatrainer Veenendaal

Vacatures Mediatrainer Venlo

Vacatures Mediatrainer Vlaardingen

Vacatures Mediatrainer Westland

Vacatures Mediatrainer Zaanstad

Vacatures Mediatrainer Zeist

Vacatures Mediatrainer Zoetermeer

Vacatures Mediatrainer Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Mediatrainer

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Mediatrainer?

Het exacte salaris van de Mediatrainer is niet bekend en zijn ook afhankelijk van de organisatie waar de Mediatrainer voor werkt en hoeveel cursussen de Mediatrainer geeft. Soms kan het geven van Mediatrainer ook onderdeel zijn van de werkzaamheden van de Mediatrainer.


Hoe word je een Mediatrainer? 

Om Mediatrainer te kunnen worden, moet de Mediatrainer beschikken over goede kennis van media en communicatie. Er is geen specifieke opleiding om Mediatrainer te kunnen worden, wel bestaan er enkele korte cursussen. Toch zijn er wel opleidingen die goed van pas komen bij de werkzaamheden van de Mediatrainer. Denk hierbij aan diverse communicatieopleidingen en mediaopleidingen. Hierin komen manieren van communiceren en  kennis van media aan bod die belangrijk zijn voor de Mediatrainer.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mediatrainer

Er zijn geen opleidingen Mediatrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mediatrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie


Omscholen tot Mediatrainer

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Mediatrainer. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Mediatrainer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Mediatrainer

Als je Mediatrainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mediatrainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mediatrainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Mediatrainer?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Mediatrainer

Een Mediatrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Mediatrainer

 • Analyseren
 • Stimuleren
 • Positiviteit
 • Systematisch denken
 • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
 • Luistervaardigheid
 • Feedback geven
 • Vitaliteit
 • Levenslust
 • Luisteren
 • Verbanden leggen
 • Overtuigingskracht
 • Helder communiceren
 • Inlevingsvermogen
 • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mediatrainer nodig? 

De Mediatrainer moet beschikken over voldoende mensenkennis, kennis van de media en kennis van de materie. De Mediatrainer moet goed kunnen observeren en analyseren hoe de cursist zich tegenover de media gedraagt en hoe de Mediatrainer dit kan verbeteren (Waarnemer). Daarnaast moet de Mediatrainer ook energiek en optimistisch zijn en doelgericht aan de slag gaan met de cursist (Succesvolle werker).


Eigenschappen Mediatrainer

 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • Ondernemendheid
 • Waarnemendheid
 • Gedetailleerdheid
 • LeergierigheidWat zijn de baankansen voor een Mediatrainer?

De vraag naar geschikte Mediatrainers groeit. Het belang van cursussen in de omgang met media wordt steeds meer ingezien en daardoor worden er steeds meer mediacursussen gegeven. Er is daarom vaak voldoende werk voor de Mediatrainer.

De actuele kans op werk voor een Mediatrainer

Het beroep Mediatrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Mediatrainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Mediatrainer

Het beroep Mediatrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen.


Waar werkt een Mediatrainer?

De Mediatrainer is werkzaam voor een organisatie die zich richt op het geven trainingen en cursussen. De Mediatrainer is hierdoor werkzaam in de profit sector.


Met wie werkt een Mediatrainer samen? 

De Mediatrainer heeft natuurlijk vooral veel contact met de cursisten. Daarnaast zal de Mediatrainer ook contact hebben met de media om zo ook op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Mediatrainer

Alles over het beroep Mediatrainer in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar