Mediatrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mediatrainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep mediatrainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je mediatrainer wordt.

 

Wat is een Mediatrainer?

De Mediatrainer geeft cursussen die gericht zijn op de omgang met media. Deze cursussen worden mediacursussen genoemd. De Mediatrainer focust zich op het verbeteren van iemands optreden in de media en in de pers. Bekende en belangrijke personen krijgen vaak veel media-aandacht. Dit kan voor hen lastig zijn om mee om te gaan. De Mediatrainer geeft hen hierin advies en training om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

De Mediatrainer werkt zowel aan de inhoud als aan de vorm van de omgang met media. Inhoudelijk leert de Mediatrainer de cursist duidelijk en beknopt te communiceren, hoe vragen te beantwoorden en diverse interviewtechnieken. Qua vorm houdt de Mediatrainer zich bezig met onder meer de uitspraak, lichaamstaal en het beheersen van bijvoorbeeld stress.

Om de mediacursussen te kunnen geven, moet de Mediatrainer kennis hebben van media. De Mediatrainer moet weten hoe de cursisten in kunnen spelen op de gebruiken in de media. Dit wordt de medialogica genoemd. Ook moet de Mediatrainer beschikken over voldoende mensenkennis om de cursist zo een eigen manier van communiceren te kunnen bieden. Daarnaast is ook kennis van de materie belangrijk voor de Mediatrainer. Op deze manier kan de Mediatrainer ook aan de boodschap en de argumentatie werken.Wil je werken als Mediatrainer?

Werk je al als Mediatrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mediatrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Mediatrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mediatrainer in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mediatrainer

Wat verdient een Mediatrainer?

Het exacte salaris van de Mediatrainer is niet bekend en zijn ook afhankelijk van de organisatie waar de Mediatrainer voor werkt en hoeveel cursussen de Mediatrainer geeft. Soms kan het geven van Mediatrainer ook onderdeel zijn van de werkzaamheden van de Mediatrainer.

Salarisschaal Mediatrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Mediatrainer

Er zijn geen vacatures Mediatrainer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Mediatrainer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Mediatrainer in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mediatrainer

Wat is de toekomst van Mediatrainer?

De vraag naar geschikte Mediatrainers groeit. Het belang van cursussen in de omgang met media wordt steeds meer ingezien en daardoor worden er steeds meer mediacursussen gegeven. Er is daarom vaak voldoende werk voor de Mediatrainer.

Baankans Mediatrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mediatrainer worden: Opleidingen tot Mediatrainer

Wil je mediatrainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Mediatrainer? 

Om Mediatrainer te kunnen worden, moet de Mediatrainer beschikken over goede kennis van media en communicatie. Er is geen specifieke opleiding om Mediatrainer te kunnen worden, wel bestaan er enkele korte cursussen. Toch zijn er wel opleidingen die goed van pas komen bij de werkzaamheden van de Mediatrainer. Denk hierbij aan diverse communicatieopleidingen en mediaopleidingen. Hierin komen manieren van communiceren en  kennis van media aan bod die belangrijk zijn voor de Mediatrainer.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mediatrainer

Er zijn geen opleidingen Mediatrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mediatrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie


Netwerk Mediatrainer

Met wie werkt een Mediatrainer samen? 

De Mediatrainer heeft natuurlijk vooral veel contact met de cursisten. Daarnaast zal de Mediatrainer ook contact hebben met de media om zo ook op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Mediatrainer


Organisaties waar een Mediatrainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Mediatrainer meestal werkt.

Waar werkt een Mediatrainer?

De Mediatrainer is werkzaam voor een organisatie die zich richt op het geven trainingen en cursussen. De Mediatrainer is hierdoor werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Mediatrainer

Waar kun je het beste werken als Mediatrainer? Hieronder vind je de best door de Mediatrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mediatrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mediatrainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Mediatrainer.

Welke competenties heeft een Mediatrainer nodig?

Een Mediatrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Mediatrainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Mediatrainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mediatrainer nodig? 

De Mediatrainer moet beschikken over voldoende mensenkennis, kennis van de media en kennis van de materie. De Mediatrainer moet goed kunnen observeren en analyseren hoe de cursist zich tegenover de media gedraagt en hoe de Mediatrainer dit kan verbeteren (Waarnemer). Daarnaast moet de Mediatrainer ook energiek en optimistisch zijn en doelgericht aan de slag gaan met de cursist (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Mediatrainer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Mediatrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mediatrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mediatrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mediatrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mediatrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mediatrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mediatrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mediatrainer iets voor je?

Zou je graag Mediatrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mediatrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mediatrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar