Opleidingen Medisch adviseur zorgverzekeraar

Zou je graag Medisch adviseur zorgverzekeraar willen worden? Of ben je al Medisch adviseur zorgverzekeraar en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Medisch adviseur zorgverzekeraar, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medisch adviseur zorgverzekeraar

Er zijn geen opleidingen Medisch adviseur zorgverzekeraar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medisch adviseur zorgverzekeraar in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medisch adviseur zorgverzekeraar

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Medisch adviseur zorgverzekeraar

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Hoe word je een Medisch adviseur zorgverzekeraar? 

De opleiding arts maatschappij en gezondheid met het profiel beleid en advies (WO,Post-Doc) vormt een goede basis om als Medisch adviseur zorgverzekeraar aan de slag te gaan. Het is een specialisatie-opleiding die men kan volgen nadat het de universitaire studie geneeskunde (WO) heeft afgerond en de co-schappen allemaal gelopen zijn. Basisartsen kunnen dus solliciteren voor een opleidingsplaats bij een zorgverzekeraar en kunnen via de opleiding arts maatschappij en gezondheid Medisch adviseur worden. 

De opleiding bestaat uit twee fasen. De eerste is de beroepsgerichte fase. In de tweede fase staat beleid en management, werkveld en innovatie, en wetenschappelijk onderzoek centraal. Het is een flexibele opleiding die opgebouwd is in modules. De Medisch adviseur zorgverzekeraar volgt een duaal opleidingsstelsel. Hij wordt dus opgeleid naast zijn reguliere baan. 
Na de eerste fase verkrijgt de Medisch adviseur een deelregistratie in een van de profielen. Voor de Medisch adviseur zorgverzekeraar wordt beleid en advies aangeraden. De tweede fase van de opleiding is profieloverstijgend en heeft een breder karakter, zowel op maatschappelijk gebied als op het gebied van gezondheid. De laatste fase is dus veel breder en is bedoeld voor verdieping en verbreding van de competenties. 


Filter