Mesoloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Mesoloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Mesoloog worden: Opleidingen tot Mesoloog

Wil je Mesoloog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Mesoloog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Mesoloog.

Hoe word je een Mesoloog? 

Om mesoloog te kunnen worden, moet de opleiding 'mesologie' gevolgd worden. Dit is in Nederland mogelijk in Amsterdam aan de Academie voor Mesologie. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn een propedeuse op medisch gebied (Medische Basisopleiding Amsterdam) of een 'gelijkwaardige' opleiding HBO gezondheidszorg. Voor de deeltijdopleiding in Amsterdam staat 5 jaar, waarvan het laatste jaar in zijn geheel gewijd is aan de toepassing van behandelingswijzen in de praktijk; de co-therapie. De opleiding bestaat onder meer uit de vakken anatomie, fysiologie, pathologie en neurologie, maar ook de 'alternatievere' vakken als osteopathie, homeopathie en acupunctuur.

Alhoewel hier een universitaire propedeuse of een HBO-opleiding voor vereist is, levert een diploma aan deze Academie geen graad of erkenning op op overheids- of universitair niveau.  Dit omdat deze opleiding niet wordt erkend door de wet-BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Volgens de academie staan de studiepunten die te behalen zijn met deze opleiding gelijk aan de ECTS te behalen met een HBO-opleiding. Volgens de Academie van Mesologie dienen de organisaties binnen dit beroepsveld zelf zorg te dragen voor erkenning en registratie middels reeds vastgestelde eigen normen, regels en bepalingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mesoloog

Er zijn geen opleidingen Mesoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mesoloog in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Mesoloog te worden?

Voordat je aan een opleiding Mesoloog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Mesoloog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Mesoloog?

De doorgroeimogelijkheden voor de mesoloog zijn gemiddeld. De mesoloog kan na het afronden van zijn opleiding al snel voor zichzelf beginnen, waardoor hij zijn eigen baas wordt en er in die zin hierna vrij weinig doorgroeimogelijkheden zijn.  Ook de overstap naar de traditionele geneeskunde teneinde hier in door te groeien, is niet zonder het volgen van de volledige universitaire opleiding Geneeskunde te maken. Wel is het mogelijk te specialiseren in bijvoorbeeld de accupunctuur, fysiotherapie of een andere discipline die wordt geintegreerd in de (opleiding) mesologie.

Wat betreft het arbeidsmarktperspectief zijn de vooruitzichten beter; de acceptatie van alternatieve geneeskunde blijft groeien en vraag naar zorg blijft er altijd. Ook met de verlengde levensduur van mensen blijft de vraag naar nieuwe behandelingswijzen, wanneer de traditionele lijken uitgeput of wanneer mensen zeggen te zijn 'uitgedokterd', groeien.

De actuele kans op werk voor een Mesoloog

Het beroep Mesoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Alternatief genezers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Alternatief genezers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Mesoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Mesoloog

Als je je wilt omscholen tot Mesoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Mesoloog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Mesoloog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Mesoloog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Mesoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Mesoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Mesoloog

Als je Mesoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mesoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mesoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Mesoloog?

Competenties en Vaardigheden Mesoloog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Mesoloog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Mesoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Mesoloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Mesoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Mesoloog. Als Mesoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Mesoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Mesoloog

Vakkennis voor een Mesoloog

Het is voor een Mesoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Mesoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Mesoloog


Werkervaring Mesoloog

Het is voor een startend Mesoloog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Mesoloog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Mesoloog, maar iets anders?

Is een opleiding Mesoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Mesoloog

Als je Mesoloog wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Mesoloog


Weten hoe het is om als Mesoloog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Mesoloog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Mesoloog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Mesoloog te worden?

Zou je graag Mesoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Mesoloog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar