Mijnwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mijnwerker? Lees de functieomschrijving.

‘Kompel’ is een ander woord voor mijnwerker, afkomstig van het Limburgse woord ‘koempel’. Mijnwerkers werkten in grote aantallen in mijnen, waar zij het winnen van onder andere steenkool voor hun rekening namen. Bij het delven kwamen veel voor mensen ongezonde stoffen en gassen vrij, en ook de slechte kwaliteit lucht en de vele risico’s die het ondergronds werken met zich meebrachten zorgden ervoor dat veel mijnwerkers een vroege en/of onnatuurlijke dood storven.  In 1974 ging met de Oranje Nassau-I de laatste mijn in Nederland dicht, en sindsdien zijn er in Nederland dus geen mijnwerkers oftewel kompels meer. Elders ter wereld zijn er nog wel veel mijnwerkers werkzaam.

Wil je werken als Mijnwerker?

Werk je al als Mijnwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mijnwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Mijnwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Mijnwerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Competenties:

Netwerk:

  • Mijnwerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mijnwerker

Wat verdient een Mijnwerker?

Gezien het feit dat het beroep in Nederland (en België) niet meer bestaat is een kloppende salarisindicatie moeilijk te geven. De verdere arbeidsvoorwaarden waren in ieder geval slecht. De omstandigheden waren mentaal en fysiek veeleisend, en tevens gevaarlijk en ongezond. Veel mijnwerkers kregen last van ziektes veroorzaakt door de stoffen of gassen die vrijkwamen bij het delven, en dodelijke ongelukken waren niet ongebruikelijk.

Salarisschaal Mijnwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Mijnwerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mijnwerker

Hoe goed is de toekomst voor de Mijnwerker? 

Het beroep kompel bestaat niet meer, arbeidsperspectief en doorgroeimogelijkheden zijn er dus niet. Toen het beroep nog wel bestond was er vaak wel werkgelegenheid, maar waren er amper doorgroeimogelijkheden. Als je uitblonk kon je een leidinggevende functie bereiken, maar een echte verbetering in werkzaamheden en salaris zat er voor de mijnwerker niet in.

Baankans Mijnwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mijnwerker worden: Opleidingen tot Mijnwerker

Hoe word je een Mijnwerker? 

Voor het beroep van kompel was geen opleiding vereist, het werk vereiste niet meer dan enkele instructies en was eerder zwaar en gevaarlijk dan moeilijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Mijnwerker

Meer opleidingen Mijnwerker

Weet je nog niet of je Mijnwerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Mijnwerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Mijnwerker

Met wie werkt een Mijnwerker samen? 

Mijnwerkers stonden enkel in contact met mijnwerkers.


  • Mijnwerker
Mijnwerker


Organisaties waar een Mijnwerker werkzaam is

Waar werkt een Mijnwerker meestal? 

Mijnwerkers werkten voor mijnbouwbedrijven.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Mijnwerker

Waar kun je het beste werken als Mijnwerker? Hieronder vindt je de best door de Mijnwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mijnwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mijnwerker:

Welke competenties heeft een een Mijnwerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Mijnwerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Mijnwerker nodig? 

De mijnwerker was een harde werker en een doorzetter. Hij moest wel, want het werk was zwaar en lichamelijk veeleisend. De persoonstypen die het beste op het werk van toepassing zijn, zijn die van Perfectionist en Succesvolle werker.

Bekijk de persoonstypen voor Mijnwerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Mijnwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mijnwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mijnwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mijnwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mijnwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mijnwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mijnwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mijnwerker iets voor je?

Zou je graag Mijnwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mijnwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mijnwerker

Youp

Voor het beroep van mijnwerker waren terdege specialistische opleidingen vereist. Vakman mijnwerker was een Houwer opleiding,Verder waren er de opleidingen schiethouwer (met Nobelliet) Voorman. Mijn bouwkundig opzichter en ingeneur.

Youp

Voor het beroep van mijnwerker waren terdege specialistische opleidingen vereist. Vakman mijnwerker was een Houwer opleiding,Verder waren er de opleidingen schiethouwer (met Nobelliet) Voorman. Mijn bouwkundig opzichter en ingeneur.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar