Milieudeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Milieudeskundige? Lees de functieomschrijving.

De Milieudeskundige onderzoekt  de staat waarin het milieu verkeert en het ontwikkelt manieren om die te verbeteren, of om vervuiling tegen te gaan. Dit kan in een onderzoekspositie zijn voor bijvoorbeeld de overheid, maar ook in de chemische sector. Door de veranderlijke wet - en regelgeving op het gebied van milieu moet de milieudeskundige steeds nieuwe manieren vinden om uitstoot nog verder te beperken. Onderzoek kan gedaan worden op praktisch niveau, door het uitvinden van nieuwe technieken en methodes om het milieu mee te ontlasten, of op theoretisch niveau door het uitstippelen van beleid. Meestal is de Milieudeskundige gespecialiseerd in een bepaald aspect van milieu(verontreiniging), zoals bodemgebruik of waterverontreiniging.

Omdat de Milieudeskundige ook vaak als adviseur werkt, is het belangrijk dat hij de nieuwste ontwikkelingen in milieuonderzoek nauwlettend volgt en de vakliteratuur bijhoudt. Daarnaast moet de Milieudeskundige zijn onderzoek zo kunnen vertalen dat het voor het publiek begrijpelijk en overtuigend overkomt. Omdat er veel verschillende belangengroepen betrokken zijn bij milieu en milieuwetgeving, is het voor de Milieudeskundige belangrijk dat hij met concrete, goed onderbouwde beleidsvoorstellen komt en deze voorstellen steeds weer verdedigt. Dit geldt ook voor het onderzoek op praktisch niveau, aangezien de nieuwe methodes ook door iemand uitgevoerd moeten worden en vaak niet alleen milieuvriendelijk maar ook winstgevend moeten zijn.

Wil je werken als Milieudeskundige?

Werk je al als Milieudeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Milieudeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Milieudeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Milieudeskundige in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Beleidsmedewerker
 • Milieukundig Voorlichter
 • Onderzoeker
 • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Milieudeskundige

Wat verdient een Milieudeskundige?

Een Milieudeskundige zit bij de overheid over het algemeen in schaal 10, wat betekent dat het salaris ligt tussen €2400 voor starters en €3800 voor de seniorfunctie. Buiten de overheid kan dit anders zijn en zijn de overige arbeidsvoorwaarden ook minder duidelijk.

Salarisschaal Milieudeskundige

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Milieudeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Milieudeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Milieudeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Milieudeskundige vacatures

Milieugezondheidskundige in Breda (32 u p/ w)
TMI
Vacature Milieugezondheidskundige in Breda Heb jij een afgeronde academische opleiding in de gezondheidswetenschappen, milieu(gezondheid)kunde, toxicologie of aanverwant? Dan is de functie milieugezondheidsdeskundige mogelijk iets voor jou! Deze functie kan ingericht …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Milieudeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Milieudeskundige? 

Een Milieudeskundige kan op verschillende terreinen komen te werken, waardoor er meerdere mogelijkheden zijn om aan werk te komen. De arbeidsmarkt is dus gunstig. Daarnaast is het mogelijk om door te groeien naar een leidinggevende functies of door het behalen van goede onderzoeksresultaten een hogere functie te krijgen.

Baankans Milieudeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Milieudeskundige worden: Opleidingen tot Milieudeskundige

Hoe word je een Milieudeskundige? 

Een HBO  of WO opleiding in de Milieukunde, of anders in de richting van de Natuurwetenschappen, Landbouw, Biologie, of Environmental Sciences, geeft een goede basus om Milieudeskundige te worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Milieudeskundige

Meer opleidingen Milieudeskundige

Weet je nog niet of je Milieudeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Milieudeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Milieudeskundige

Met wie werkt een Milieudeskundige samen? 

Het netwerk van een Milieudeskundige is afhankelijk van de functie. Zo is een Milieudeskundige in dienst van de overheid omringd door beleidsmedewerkers en andere ambtenaren en komt er soms zelfs een milieukundig voorlichter bij kijken die het beleid vertaalt naar het publiek. In praktisch onderzoek werkt de Milieudeskundige meer samen met onderzoekers van andere disciplines. Politici komen hier juist weer niet bij kijken. In het bedrijfsleven is de Milieudeskundige veel met de directie in overleg, om oplossingen aan te dragen.


 • Beleidsmedewerker
 • Milieukundig Voorlichter
 • Onderzoeker
 • Directie
Milieudeskundige


Organisaties waar een Milieudeskundige werkzaam is

Waar werkt een Milieudeskundige meestal? 

Een Milieudeskundige kan bij de overheid of bij chemische bedrijven terecht en in een laboratorium of een beleidskamer komen te werken. Daarnaast brengt de Milieudeskundige ook tijd buiten het kantoor/laboratorium door, bij het verzamelen van gegevens, of het uitleggen van beleid.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Milieudeskundige

Waar kun je het beste werken als Milieudeskundige? Hieronder vindt je de best door de Milieudeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Milieudeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Milieudeskundige:

Welke competenties heeft een een Milieudeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Milieudeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Milieudeskundige nodig? 

De Milieudeskundige moet hoge morele eisen stellen aan het onderzoek en de mensen om zich heen, om zo de best mogelijke resultaten voor het milieu te kunnen behalen (Perfectionist). Daarnaast is het belangrijk dat onderzoek nauwkeurig wordt gedaan, zodat de Milieudeskundige ook een manier ontdekt waarop de hoge doelen geconcretiseerd kunnen worden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Milieudeskundige


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Milieudeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Milieudeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Milieudeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Milieudeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Milieudeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Milieudeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Milieudeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Milieudeskundige iets voor je?

Zou je graag Milieudeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Milieudeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Milieudeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar