Muziekinstrumentmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Muziekinstrumentmaker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Muziekinstrumentmaker vervaardigt muziekinstrumenten, zoals blaasinstrumenten, strijkinstrumenten en toetsinstrumenten. Vaak ontwerpt hij de instrumenten ook zelf.

Allereerst maakt een Muziekinstrumentmaker een ontwerp. De Muziekinstrumentmaker berekent nauwkeurig alle maten en verhoudingen. Daarna maakt hij een mal voor alle afzonderlijke onderdelen van het instrument. Vervolgens schaaft, vijlt en behandelt hij alle onderdelen en maakt ze vervolgens aan elkaar vast. Dit moet heel precies gebeuren, zodat de klanken die het instrument maakt, precies kloppen. Eventueel maakt de Muziekinstrumentmaker versiersels of patronen aan op de muziekinstrumenten. Hij werkt meestal in opdracht, dus hij dient rekening te houden met het budget en de wensen van de klant.

Een Muziekinstrumentmaker kan ook instrumenten repareren, taxeren en klanten advies geven over de aankoop van een instrument. Verder bezoekt de Muziekinstrumentmaker beurzen en veilingen om op de hoogte te blijven van trends.

Wil je werken als Muziekinstrumentmaker?

Werk je al als Muziekinstrumentmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Muziekinstrumentmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Muziekinstrumentmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Muziekinstrumentmaker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Muziekinstrumentontwerper
 • Leidinggevende
 • Klanten
 • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2650

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Muziekinstrumentmaker

Wat verdient een Muziekinstrumentmaker?

 

Een Muziekinstrumentmaker in loondienst kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2650,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van zijn leeftijd en ervaring. Werkt een Muziekinstrumentmaker als zelfstandige, dan hangt zijn inkomen onder meer af van zijn netwerk en de prijs die hij vraagt per muziekinstrument.

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Muziekinstrumentmaker zijn bijvoorbeeld acht procent vakantietoeslag per jaar en drie weken betaald vakantieverlof. 

Salarisschaal Muziekinstrumentmaker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Muziekinstrumentmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Muziekinstrumentmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Muziekinstrumentmaker? 

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Muziekinstrumentmaker is niet heel goed. Er zijn bijna geen vacatures te vinden. Voor een Muziekinstrumentmaker met een eigen bedrijf is het van belang veel contacten met musici enzovoort te leggen, om zo een groot netwerk en dus een goede klantenkring op te bouwen.

Bij goed functioneren kan een Muziekinstrumentmaker in loondienst doorgroeien naar Leidinggevende of een eigen bedrijf oprichten. Een zelfstandige kan zich specialiseren in een bepaald instrument om zo een bepaalde markt naar zich toe te trekken, of juist meer soorten instrumenten maken om een grotere markt aan te trekken. Ook kan een Muziekinstrumentmaker zich verder ontwikkelen door een HBO-opleiding te doen, zoals Technische bedrijfskunde of Industrieel Ontwerpen.

 

Baankans Muziekinstrumentmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Muziekinstrumentmaker worden: Opleidingen tot Muziekinstrumentmaker

Hoe word je een Muziekinstrumentmaker? 

 

Om Muziekinstrumentmaker te worden, kun je de MBO-opleiding Kaderfunctionaris Meubelindustrie/Interieurbouw volgen. Deze opleiding op niveau vier duurt vier jaar. In het derde jaar kun je je specialiseren in Muziekinstrumentmaker. In het derde en vierde jaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf.

Het is ook mogelijk enkel bij een Muziekinstrumentmaker in de leer te gaan.  

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Muziekinstrumentmaker

Meer opleidingen Muziekinstrumentmaker

Weet je nog niet of je Muziekinstrumentmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Muziekinstrumentmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Muziekinstrumentmaker

Met wie werkt een Muziekinstrumentmaker samen? 

 

Als een Muziekinstrumentmaker niet zelf de door hem te maken muziekinstrumenten ontwerpt, heeft hij contact met een Muziekinstrumentontwerper. Werkt hij in loondienst, dan krijgt hij leiding van een Leidinggevende. Vanzelfsprekend heeft een Muziekinstrumentmaker contact met zijn klanten. Ze bespreken de wensen van de klant en de uitvoerbaarheid ervan. Ook maken ze afspraken over de prijs en leveringsdatum. Verder komt een Muziekinstrumentmaker in aanraking met Leveranciers van materialen.


 • Muziekinstrumentontwerper
 • Leidinggevende
 • Klanten
 • Leveranciers
Muziekinstrumentmaker


Organisaties waar een Muziekinstrumentmaker werkzaam is

Waar werkt een Muziekinstrumentmaker meestal? 

 

Een Muziekinstrumentmaker werkt meestal als zelfstandige en maakt instrumenten in opdracht van klanten (particulieren, maar bijvoorbeeld ook muziekwinkels). Ook kan een Muziekinstrumentmaker in loondienst werkzaam zijn bij een bedrijf dat muziekinstrumenten maakt. Er wordt gestreefd naar winst, dus een Muziekinstrumentmaker is werkzaam in de profitsector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Muziekinstrumentmaker

Waar kun je het beste werken als Muziekinstrumentmaker? Hieronder vindt je de best door de Muziekinstrumentmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Muziekinstrumentmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Muziekinstrumentmaker:

Welke competenties heeft een een Muziekinstrumentmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Muziekinstrumentmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Muziekinstrumentmaker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Muziekinstrumentmaker zijn Romanticus en Perfectionist.

Een Muziekinstrumentmaker heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij is ambitieus, gevoelig, creatief en vaak individualistisch (Romanticus).

Verder is het belangrijk dat een Muziekinstrumentmaker heel nauwkeurig is. Alle onderdelen moeten precies de goede maten en verhoudingen hebben om het goede geluid te kunnen produceren. Een Muziekinstrumentmaker is dus veeleisend, kritisch en integer (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Muziekinstrumentmaker


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Muziekinstrumentmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Muziekinstrumentmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Muziekinstrumentmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Muziekinstrumentmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Muziekinstrumentmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Muziekinstrumentmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Muziekinstrumentmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Muziekinstrumentmaker iets voor je?

Zou je graag Muziekinstrumentmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Muziekinstrumentmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Muziekinstrumentmaker

Stef

Er is een vacature in Venray

Gert

Waar kan ik dit mooi beroep leren ? Kan ik omscholen hier naar toe ?

instrumentmaker

Beste Gert.neem eens contact op met de Ned.vereniging van muzieinstrumentmakers-adres-www.de-nvmm.nl  Veel sucses

Guido

Bedankt voor uw advies.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar