Muziekprogrammeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Muziekprogrammeur? Lees de functieomschrijving.

De Muziekprogrammeur programmeert concerten en muziekoptredens in het theater, poppodium, festival of concertgebouw waar hij werkzaam is.

De Muziekprogrammeur is werkzaam in een theater, poppodium, festival of concertgebouw. Hij is verantwoordelijk voor het programmeren van muziekoptredens en concerten op de locatie waar hij werkzaam is. Deze concerten kunnen verschillen van rockconcerten tot jazzconcerten of concerten van klassieke muzikanten. De Muziekprogrammeur kijkt welke soort concerten het beste passen op de plek waar hij werkzaam is, kijkt wat er actueel en populair is en kijkt naar de behoeften van de bezoekers. Ook kijkt hij naar wat er technisch gezien mogelijk is. Naar aanleiding daarvan gaat hij muziekgroepen, bands en muzikanten boeken.

 

De Muziekprogrammeur onderhoudt goede contacten met verschillende impresario's en boekingskantoren, maakt afspraken over partages (of maakt andere financiële afspraken), maakt een begroting en kijkt vanuit de begroting en zijn budget naar de tarieven van de artiesten en impresario's zodat hij kan zien wie hij kan programmeren en welke artiesten onbetaalbaar of onhaalbaar zijn. Ook zal de Muziekprogrammeur programmabladen en seizoensbrochures samenstellen en laten verspreiden en publiek werven door middel van reclamecampagnes of e-mails.

 

De Muziekprogrammeur is verantwoordelijk voor het programmeren van een leuke en interessante concertagenda voor het theater, poppodium, concertgebouw of festival waar hij werkzaam is. Hij heeft verstand van muziek (en affiniteit met muziek) en weet wat er speelt binnen de muziekwereld. Hij houdt zijn kennis op peil en gaat ook bij nieuwe bandjes kijken om te zien of er eventueel mogelijkheden zijn om deze te programmeren.

Wil je werken als Muziekprogrammeur?

Werk je al als Muziekprogrammeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Muziekprogrammeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Muziekprogrammeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Muziekprogrammeur in één oogopslag

Netwerk:

 • Mensen uit/van het theater, poppodium, muziekpodium, festival of concertgebouw
 • Impresario's en boekingskantoren
 • Bezoekers
 • Mensen uit de muziekwereld

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Muziekprogrammeur

Wat verdient een Muziekprogrammeur?

De Muziekprogrammeur verdient tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het poppodium, theater, festival of concertgebouw waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Muziekprogrammeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Muziekprogrammeur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Muziekprogrammeur

Hoe goed is de toekomst voor de Muziekprogrammeur? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de Muziekprogrammeur is laag. Om als Muziekprogrammeur aan de slag te gaan is het belangrijk dat je jezelf eerst bewijst en omhoog werkt binnen de muziekwereld. Ook de bezuinigingen maken het er de laatste jaren niet makkelijker op; mede door de bezuinigingen werken de meeste concertgebouwen, theaters, poppodia al jaren met de vaste muziekprogrammeurs en zijn zij minder snel geneigd nieuwe mensen een kans te bieden om zich te bewijzen. Alleen de Muziekprogrammeur met doorzettingsvermogen maakt daardoor nog kans op een baan. Wel kan de Muziekprogrammeur zijn werkterrein verbreden door ook werkzaam te zijn in café's of discotheken. Zie voor meer informatie daarover het beroep muziekprogrammeur.

Baankans Muziekprogrammeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Muziekprogrammeur worden: Opleidingen tot Muziekprogrammeur

Hoe word je een Muziekprogrammeur? 

De Muziekprogrammeur heeft kan opleiding Muziek of Muziekmanagement (HBO), Kunsten, Cultuur en Media (WO) of Muziekwetenschap hebben gevolgd alhoewel er voor dit beroep niet een specifiek diploma is vereist; affiniteit met muziek en verstand van programmeren is vooral belangrijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Muziekprogrammeur

Meer opleidingen Muziekprogrammeur

Weet je nog niet of je Muziekprogrammeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Muziekprogrammeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Muziekprogrammeur

Met wie werkt een Muziekprogrammeur samen? 

Het netwerk van de Muziekprogrammeur bestaat uit de mensen uit/van het theater, poppodium, festival of concertgebouw waar hij werkzaam is, impresario's en boekingskantoren, de bezoekers van concerten en mensen uit de muziekwereld (waaronder de bands en muzikanten).


 • Mensen uit/van het theater, poppodium, muziekpodium, festival of concertgebouw
 • Impresario's en boekingskantoren
 • Bezoekers
 • Mensen uit de muziekwereld
Muziekprogrammeur


Organisaties waar een Muziekprogrammeur werkzaam is

Waar werkt een Muziekprogrammeur meestal? 

De Muziekprogrammeur werkt in een theater, muziekpodia, festival of concertgebouw.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Muziekprogrammeur

Waar kun je het beste werken als Muziekprogrammeur? Hieronder vindt je de best door de Muziekprogrammeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Muziekprogrammeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Muziekprogrammeur:

Welke competenties heeft een een Muziekprogrammeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Muziekprogrammeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Muziekprogrammeur nodig? 

De Muziekprogrammeur is een waarnemer. Hij houdt de actuele ontwikkelingen binnen de muziekwereld nauwgezet bij, gaat bij muziekgroepen en bandjes kijken en soort erg door goed waar te nemen voor dat hij weet wat er speelt en wat er bij hem in het theater, concertgebouw, festival of poppodium past.

Daarnaast is de Muziekprogrammeur een perfectionist en een levensgenieter. Hij wil elk nieuw jaar de beste concertagenda mogelijk samenstellen en rust niet voordat hij de bands die hij wil hebben voor een goede prijs heeft geboekt. Daarnaast heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geniet hij van het beroep dat hij heeft.

Bekijk de persoonstypen voor Muziekprogrammeur


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Muziekprogrammeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Muziekprogrammeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Muziekprogrammeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Muziekprogrammeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Muziekprogrammeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Muziekprogrammeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Muziekprogrammeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Muziekprogrammeur iets voor je?

Zou je graag Muziekprogrammeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Muziekprogrammeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Muziekprogrammeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar