Nabewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Nabewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep nabewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je nabewerker wordt.

 

Wat is een Nabewerker?

Als nabewerker ben je verantwoordelijk voor alles wat met gedrukte media gebeurt vanaf het moment dat het uit de drukpers komt rollen tot het moment dat het product in zijn geheel af is en klaar is voor de klant.

Afhankelijk van wat er met een product moet gebeuren verricht de Nabewerker verschillende werkzaamheden. Te denken valt aan stansen, vouwen, snijden en aaneen hechten van het drukwerk. Daarnaast moet een Nabewerker ook de aanwezige randapparatuur bedienen. Het gaat hierbij vaak om machinale en handmatige nabewerkingen.

Soms behoren ook het verhelpen van kleine storingen in de randapparatuur tot de taken van een Nabewerker. En afhankelijk van het bedrijf is de Nabewerker al of niet verantwoordelijk voor het inpakken en verzendklaar maken van bestelde producten en of het uitvoeren van koeriersritten.

Wanneer je als nabewerker in een kleiner bedrijf werkt zullen de te verrichten taken van diverser aard zijn dan wanneer je in een groter bedrijf werkt waar voor de verschillende subtaken aparte medewerkers zijn.Wil je werken als Nabewerker?

Werk je al als Nabewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Nabewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Nabewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Nabewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Drukker
  • Nabewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Nabewerker

Wat verdient een Nabewerker?

Het loon van een nabewerker hangt sterk af van in welke branche je werkzaam bent. Het geven van een loonindicatie is moeilijk, maar het maximum ligt op ongeveer €2850 per maand bij een 40-urige werkweek.

Als Nabewerker moet je er wel rekening mee houden dat er soms deadlines zijn die gehaald moeten worden en dat je in een dergelijk geval misschien over zult moeten werken. Echter in veel bedrijven wordt in ploegendienst gewerkt en is dat dus niet van toepassing. Het drukken blijft dan steeds doorgaan.

Salarisschaal Nabewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Nabewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Nabewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Nabewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Nabewerker vacatures

Vacature Grafisch Nabewerker
Actief Werkt! Uitzendbureau
Wij bieden jou een vaste baan bij een super mooie, groeiende organisatie! Je komt te werken in een leuk team met een no-nonsense mentaliteit. Heb jij een grafische achtergrond en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Nabewerker

Wat is de toekomst van Nabewerker?

Er zijn redelijk veel vacatures te vinden voor het beroep Nabewerker. Alle drukkerijen hebben in principe Nabewerkers nodig. Afhankelijk van je ervaring met verschillende apparatuur en verschillende merken machines is het makkelijker of minder makkelijk om aansluiting te vinden bij de bedrijven.

De doorgroeimogelijkheden zijn minder divers. Eventueel kun je na ervaring te hebben opgedaan meer verantwoordelijkheden krijgen en bijvoorbeeld extra taken als verpakken en verzenden aan je takenpakket toevoegen. Bij grotere drukkerijen is het eventueel ook nog mogelijk een meer leidinggevende rol te gaan vervullen. Echter de werkzaamheden van de Nabewerker zijn redelijk specifiek en dat is bij veel beroepen zo die je binnen een drukkerij tegenkomt.

Baankans Nabewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Nabewerker worden: Opleidingen tot Nabewerker

Wil je Nabewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Nabewerker.

Hoe word je een Nabewerker? 

Voor de functie van Nabewerker wordt een grafische of grafisch-technische opleiding gevraagd.

Een mogelijke MBO opleiding is Finishing Technologie. In een dergelijke studie krijg je alles te weten over verschillende snij-, vouw- en brocheermachines. Omdat elke opdracht om andere oplossingen vraagt leer je tevens meer over alle voor- en nadelen van de nabewerkingstechnieken. Ook het afstellen van de machines, aanvoer en afvoer van meteriaal en bijvoorbeeld het onderhoud van de machines komt aan bod.

Een specifieke cursus voor het bedienen van de op je werkplek aanwezige apparatuur krijg je veelal bij de werkgever.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Nabewerker

Er zijn geen opleidingen Nabewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Nabewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Nabewerker

Als je Nabewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nabewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Nabewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Nabewerker?

Competenties en Vaardigheden Nabewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Nabewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Nabewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Nabewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Nabewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Nabewerker. Als Nabewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Nabewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Nabewerker

Vakkennis voor een Nabewerker

Het is voor een Nabewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Nabewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Nabewerker


Werkervaring Nabewerker

Het is voor een startend Nabewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Nabewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Nabewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Nabewerker

Met wie werkt een Nabewerker samen? 

Als Nabewerker zal je afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de grootte van de te verwerken opdracht met meerdere collega Nabewerkers samen op de vloer staan. Tevens heb je een leidinggevende waaraan je verantwoording aflegt en een drukker die het drukwerk aan dient te leveren alvorens de nabewerking plaats kan vinden.


  • Leidinggevende
  • Drukker
  • Nabewerker
Nabewerker


Organisaties waar een Nabewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Nabewerker meestal werkt.

Waar werkt een Nabewerker?

Een drukkerij heeft een winstoogmerk. Als Nabewerker zul je dan ook binnen de profit sector werkzaam zijn.

De klanten die je bedient kunnen zowel uit de profit als uit de non-profit sector afkomstig zijn.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Nabewerker

Waar kun je het beste werken als Nabewerker? Hieronder vind je de best door de Nabewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Nabewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Nabewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Nabewerker.

Welke competenties heeft een Nabewerker nodig?

Een Nabewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Nabewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Nabewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Nabewerker nodig? 

Omdat drukwerk altijd in grotere aantallen wordt verwerkt moet een Nabewerker productief zijn. Er moeten aantallen worden gemaakt om alles binnen de door de opdrachtgever gestelde tijd af te krijgen. Snel kunnen werken is dus wel een vereiste (Levensgenieter).

Maar snelheid is niet alleen van belang. Uiteindelijk moet het eindproduct niet te lijden hebben onder de hoge productiviteit. Dat betekent dat de Nabewerker niet alleen snel moet willen zijn maar ook een goed product af moet willen leveren. Als Nabewerker let je dus ook op dat je alles doet zoals het is gevraagd (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Nabewerker


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Nabewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Nabewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Nabewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Nabewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Nabewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Nabewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Nabewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Nabewerker iets voor je?

Zou je graag Nabewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Nabewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Nabewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar