Drukkerijmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Drukkerijmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Als drukkerijmedewerker ondersteun je de drukker bij de dagelijkse werkzaamheden die worden gedaan in de drukkerij. Je helpt bij het realiseren van ontwerpen van producten voor een bepaalde opdrachtgever. Je legt verantwoording af aan de drukker die zelf weer verantwoordelijk is voor het eindresultaat van het product. Als drukkerijmedewerker werk je met verschillende drukpersen en druktechnieken. Afhankelijk van de drukkerij waarbinnen je werkt kan je als drukkerijmedewerker werken met mechanische of handmatige drukpersen. Als drukkerijmedewerker onhoudt je soms ook het contact met opdrachtgevers en ben je vaak verantwoordelijk voor het onderhoud van de verschillende machines die aanwezig zijn in de drukkerij. 

Wil je werken als Drukkerijmedewerker?

Werk je al als Drukkerijmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Drukkerijmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Drukkerijmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Drukkerijmedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Eigenaar van de drukkerij
  • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1350 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Drukkerijmedewerker

Wat verdient een Drukkerijmedewerker?

Als drukkerijmedewerker verdien je ongeveer tussen de 1350 en 2000 euro per maand. Je salaris als drukkerijmedewerker is afhankelijk van de drukker waarvoor je werkzaam bent en het aantal jaren ervaring die je reeds hebt opgedaan. Als drukkerijmedewerker kun je meer gaan verdienen door je te specialiseren op een bepaald soort drukwerk. De arbeidsvoorwaarden voor een drukkerijmedewerker zijn vaak conform de CAO voor de grafische sector.

 

 

 

Salarisschaal Drukkerijmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Drukkerijmedewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Drukkerijmedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Drukkerijmedewerker? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een drukkerijmedewerker is gemiddeld. Er is Nederland voldoende vraag naar drukkerijmedewerkers op de arbeidsmarkt. Zeker als je je goed hebt gespecialiseerd is de kans op een baan groot.

Verder kun je als drukkerijmedewerker doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Je kan natuurlijk ook een eigen drukkerij opstarten. 

Baankans Drukkerijmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Drukkerijmedewerker worden: Opleidingen tot Drukkerijmedewerker

Hoe word je een Drukkerijmedewerker? 

Als drukkerijmedewerker is het wenselijk dat je een grafische opleiding hebt gevolgd. Je kan een grafische opleiding volgen op MBO-niveau op een grafische school. Verder worden er ook verschillende cursussen gegeven die verder ingaan op nieuwe druk- en perstechnieken. Verdere specialisatie is ook mogelijk in vakopleidingen, onder andere voor het snijden of binden van producten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Drukkerijmedewerker

Meer opleidingen Drukkerijmedewerker

Weet je nog niet of je Drukkerijmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Drukkerijmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Drukkerijmedewerker

Met wie werkt een Drukkerijmedewerker samen? 

Als drukkerijmedewerker leg je verantwoording af aan de eigenaar van de drukkerij of aan een manager als je binnen een grote drukkerij werkzaam bent.

Als zelfstandige drukker kom je ook in contact met opdrachtgevers en soms met andere drukkers.

 

 


  • Eigenaar van de drukkerij
  • Opdrachtgevers
Drukkerijmedewerker


Organisaties waar een Drukkerijmedewerker werkzaam is

Waar werkt een Drukkerijmedewerker meestal? 

Als drukkerijmedewerker werk je in een drukkerij en die zijn er in verschillende soorten en maten en zijn vooral te onderscheiden door hun specialisaties. Een drukkerij is vaak te vinden in de profit sector. Mocht je als drukkerijmedewerker voor jezelf beginnen dan werk je ook in de profit sector.

 

 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Drukkerijmedewerker

Waar kun je het beste werken als Drukkerijmedewerker? Hieronder vindt je de best door de Drukkerijmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Drukkerijmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Drukkerijmedewerker:

Welke competenties heeft een een Drukkerijmedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Drukkerijmedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Drukkerijmedewerker nodig? 

Als drukkerijmedewerker moet je ervoor zorgen dat je baas van de drukkerij goed werk kan afleveren aan zijn opdrachtgever. Het is belangrijk dat je goed weet wat de wensen van de klant zijn en daarbij een goed luisterend oor erg belangrijk. Hoe beter je weet wat de klant precies wil, hoe beter het product zal worden. Mocht de klant niet tevreden zijn dan moet je ook je verantwoordelijkheid durven nemen (Loyalist).

Verder is het voor een drukkerijmedewerker belangrijk dat je nauwkeurig werkt. Je moet een goed overzicht hebben over het gehele drukproces en moet accuraat te werk gaan met de verschillende machines (Perfectionist).

 

Bekijk de persoonstypen voor DrukkerijmedewerkerInterview met een Drukkerijmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Drukkerijmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Drukkerijmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Drukkerijmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Drukkerijmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Drukkerijmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Drukkerijmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Drukkerijmedewerker iets voor je?

Zou je graag Drukkerijmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Drukkerijmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Drukkerijmedewerker

max

Dit beroep is al achterhaald. Tegenwoordig lopen er al zoals ze het noemen veel "Drukwerkbemiddelaars" rond. Daar hebben drukkerijen liever mee te maken omdat het goedkoper is om zelf iemand in dienst aan te nemen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar