Neuroloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Neuroloog? Lees de functieomschrijving.

Een Neuroloog is een arts die zich gespecialiseerd heeft in aandoeningen aan het zenuwstelsel en spierziekten. Een Neuroloog kan een diagnose stellen en behandeling opstellen voor een neurologische stoornis aan de hersenen, zenuwen, ruggenmerg of spieren. Hiervoor houdt een Neuroloog spreekuur met de patiënt over zijn klachten. Een Neuroloog biedt de patiënt goede voorlichting over de neurologische stoornis en begeleidt hem gedurende het onderzoeksproces. Ook moet de Neuroloog nieuws over een diagnose begrijpelijk over kunnen brengen. Een Neuroloog kan te maken krijgen met diverse aandoeningen, zoals een een beroerte, epilepsie of de ziekte van Parkinson.

Naast de bovengenoemde taken zal de Neuroloog ook het patiëntendossier bij moeten houden, met hierin (o.a.) een overzicht van de gestelde diagnoses en welke behandeling geïndiceerd is.

De Neuroloog past zijn kennis van neurologische aandingen toe bij het stellen van de diagnose en het bepalen van een behandeling. Hij kan ook artsen in opleiding lesgeven en begeleiden. Naast onderwijzende taken kan een Neuroloog ook managementtaken op zich nemen.

Wil je werken als Neuroloog?

Werk je al als Neuroloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Neuroloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Neuroloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Neuroloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Neurochirurg
 • Ergotherapeut
 • Revalidatiearts
 • Logopdist
 • Verpleegkundige

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Neuroloog

Wat verdient een Neuroloog?

Een Neuroloog die start met het uitvoeren van het beroep verdient €5833 per maand bij een 45-urige werkweek. Het eindsalaris kan €10833 per maand bedragen. Deze bedragen zijn op basis van de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten.

Salarisschaal Neuroloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Neuroloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Neuroloog

Hoe goed is de toekomst voor de Neuroloog? 

In het vakgebied van de neurologie doen zich nieuwe ontwikkelingen voor, waardoor het mogelijk is dat een Neuroloog nieuwe (preventieve) behandelingen kan toepassen.

Een Neuroloog kan ook leidinggevende taken op zich nemen, waardoor het werk verandert. Ook het geven van onderwijs en doen van onderzoek behoort tot doorgroeimogelijkheden van een Neuroloog.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Neuroloog worden: Opleidingen tot Neuroloog

Hoe word je een Neuroloog? 

Een Neuroloog moet de opleiding Geneeskunde (WO) afgerond hebben. Hierna doet een Neuroloog in opleiding zes jaar praktijkervaring op in een opleidingsplaats in een ziekenhuis om af te studeren als Neuroloog.

Een werkende Neuroloog is in het bezit van een BIG-registratie als arts en staat ingeschreven in het Nederlandse Specialistenregister voor het specialisme neurologie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Neuroloog

Meer opleidingen Neuroloog

Weet je nog niet of je Neuroloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Neuroloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Neuroloog

Met wie werkt een Neuroloog samen? 

Een Neuroloog werkt met veel verschillende professionals in het ziekenhuis, zoals ergotherapeuten, revalidatieartsen, lopopedist en verpleegkundigen. Hier wordt voor gekozen, zodat goede voorlichting en begeleiding gegeven kan worden over neurologische ziekten. Bij een operatie werkt een Neuroloog samen met een neurochirurg.


 • Neurochirurg
 • Ergotherapeut
 • Revalidatiearts
 • Logopdist
 • Verpleegkundige
Neuroloog


Organisaties waar een Neuroloog werkzaam is

Waar werkt een Neuroloog meestal? 

Een Neuroloog werkt in een polikliniek in een ziekenhuis, op de verpleegafdeling neurologie of een EEG-afdeling. Een Neuroloog kan ook gevraagd worden een andere afdeling in het ziekenhuis te bezoeken.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Neuroloog

Waar kun je het beste werken als Neuroloog? Hieronder vindt je de best door de Neuroloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Neuroloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Neuroloog:

Welke competenties heeft een een Neuroloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Neuroloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Neuroloog nodig? 

Een Neuroloog moet nauwkeurig werken om tot de juiste diagnose en behandeling te komen die aansluiten bij de klachten van de patiënt . Hij is conscientieus, realistisch, maar ook idealistisch. Ook de eigenschappen betrouwbaar, ordelijk en discipline zijn op de Neuroloog van toepassing (Perfectionist).

Een Neuroloog hecht veel waarde aan kennis en informatie. Dit gebruikt een Neuroloog ook in zijn werk: door de lange studie bezit een Neuroloog veel kennis waar hij op aangewezen is. Ook observeert de neuroloog de klachten van de patiënt bij het onderzoeken naar een mogelijke neurologische stoornis (Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Neuroloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Neuroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Neuroloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Neuroloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Neuroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Neuroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Neuroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Neuroloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Neuroloog iets voor je?

Zou je graag Neuroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Neuroloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Neuroloog

Joëlle

door deze informmatie weet ik zeker dat ik dit wil worden. Het is ook handig dat ze zeggen welke eigenschappen nodig hebt en waar je tegen moet kunnen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar