Neurochirurg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Neurochirurg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep neurochirurg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je neurochirurg wordt.

 

Wat is een Neurochirurg?

Een Neurochirurg is een medisch specialist die zich richt op (operatieve behandelingen die nodig zijn aan) het zenuwstelsel en/of de wervelkolom. Een Neurochirurg voert operaties uit aan de hersenen, de hersenstam, de hersenschedel, het ruggenmerg, het zenuwstelsel en de omliggende vliezen. De patiënten kunnen mensen van allerlei leeftijden zijn die kampen met bijvoorbeeld een hernia, tumoren of andere afwijkingen. Ook kunnen mensen door een ongeluk met spoed de hulp van een Neurochirurg nodig hebben (denk bijvoorbeeld aan een bloeding of een schedelfractuur). Neurochirurgie is een tak binnen de chirurgie.

De patiënten worden vaak via een neuroloog verwezen naar de Neurochirurg. Deze bestudeert de informatie van de patiënt en de diagnose die de doorverwijzend specialist heeft gesteld. Vervolgens stelt de Neurochirurg zelf een diagnose aan de hand van een gesprek met de patiënt en een onderzoek. Nadat de diagnose is gesteld, bepaalt de Neurochirurg welke behandeling nodig is. Dit wordt besproken met de patiënt. De Neurochirurg geeft ook informatie en advies over de behandeling en de voorbereiding daarop. Tijdens de operaties wordt er samen gewerkt met anesthesiemeedewerkers, anasthesisten, operatieassistenten en soms een andere chirurg.

Naast opereren en medicatie voorschrijven heeft een Neurochirurg nog andere taken zoals het plegen van overleg met neurologen, anesthesisten, radiologen en radiotherapeuten, het bespreken van de uitkomst van de operatie met de patiënt en professionals en het bijhouden van de administratie.

Operaties zijn riskant. Een neurochirurg heeft te maken met strikte hygiënevoorschriften en moet stressbestendig zijn. Dit laatste is van belang omdat een Chirurg bij (spoed)operaties voor moeilijke of onverwachte beslissingen komt te staan en snel keuzes moet maken, ondanks de druk en omdat patiënten mogelijk (op de operatietafel) kunnen overlijden.

Een Neurochirurg heeft onregelmatige werktijden, maakt vaak lange dagen en heeft geregeld avond -, nacht- en weekenddiensten.Wil je werken als Neurochirurg?

Werk je al als Neurochirurg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Neurochirurg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Neurochirurg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Neurochirurg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Neuroloog
 • Anesthesist
 • Radioloog
 • Operatieassistent
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Neurochirurg

Wat verdient een Neurochirurg?

Het salaris van een Neurochirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van je dienstverband en van de taken die je verricht. Zo ligt je salaris bijvoorbeeld hoger als je naast je normale taken ook management taken vervult.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag

Salarisschaal Neurochirurg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Neurochirurg

Er zijn geen vacatures Neurochirurg aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Neurochirurg in werkt.

Meer weten over de sector waar een Neurochirurg in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Neurochirurg

Wat is de toekomst van Neurochirurg?

Het aantal opleidingsplaatsen voor Neurochirurgen is afgestemd op de vraag naar nieuwe chirurgen. Op het moment zijn er echter te weinig opleidingsplaatsen; er zijn slechts enkele plaatsen per jaar. Voor een afgestudeerd Neurochirurg zijn er daarom voldoende banen te vinden.

Je kunt je verder specialiseren; je zou je bijvoorbeeld verder kunnen verdiepen in kinderneurochirurgie of neurotraumatologie of je zou je kunnen richten op een bepaalde behandeling/ingreep. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie op je nemen. Hoewel de meeste Neurochirurgen in dienstverband werken is er een mogelijkheid om een privékliniek te openen.

Baankans Neurochirurg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Neurochirurg worden: Opleidingen tot Neurochirurg

Wil je Neurochirurg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Neurochirurg.

Hoe word je een Neurochirurg? 

Om Neurochirurg te worden moet je eerst de zesjarige opleiding Geneeskunde (WO) doen. Vervolgens moet je je specialiseren wat kan aan een opleidingsziekenhuis en nog eens zes jaar duurt. In totaal duurt de opleiding tot Neurochirurg dus twaalf jaar.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren, bijvoorbeeld in kinderneurochirurgie, neurotraumatologie, of je kunt je meer gaan richten op een bepaalde ingreep of operatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Neurochirurg

Er zijn geen opleidingen Neurochirurg aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Neurochirurg in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Neurochirurg

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Neurochirurg wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Neurochirurg zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Neurochirurg

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Neurochirurg?

Competenties en Vaardigheden Neurochirurg

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Neurochirurg nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Neurochirurg nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Neurochirurg

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Neurochirurg

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Neurochirurg. Als Neurochirurg wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Neurochirurg:


zie volledige beschrijving persoonstype Neurochirurg

Vakkennis voor een Neurochirurg

Het is voor een Neurochirurg ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Neurochirurg zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Neurochirurg


Werkervaring Neurochirurg

Het is voor een startend Neurochirurg die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Neurochirurg is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Orthopedisch Chirurg, Plastisch Chirurg, Cardiothoracaal Chirurg .

Iets anders leren?

Is Neurochirurg het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Neurochirurg

Met wie werkt een Neurochirurg samen? 

Een Neurochirurg werkt tijdens een operatie in een team van operatieassistenten en anesthesisten. Zij assisteren bij de operatie en volgen de aanwijzingen van de Neurochirurg op, die de coördinator van het team is. Daarnaast voert de Neurochirurg zeer regelmatig overleg met neurologen, radiologen en radiotherapeuten die ook in aanraking met de patiënten komen.


 • Neuroloog
 • Anesthesist
 • Radioloog
 • Operatieassistent
 • Patiënt
Neurochirurg


Organisaties waar een Neurochirurg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Neurochirurg meestal werkt.

Waar werkt een Neurochirurg?

 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek
 • Perifere kliniek
 • Neurochirurgisch centrum

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Neurochirurg

Waar kun je het beste werken als Neurochirurg? Hieronder vind je de best door de Neurochirurg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Neurochirurg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Neurochirurg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Neurochirurg.

Welke competenties heeft een Neurochirurg nodig?

Een Neurochirurg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Neurochirurg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Neurochirurg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Neurochirurg nodig? 

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn, je moet leergierig zijn en je moet nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Je moet zelfverzekerd en besluitvaardig zijn en je moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Neurochirurg


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Neurochirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Neurochirurg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Neurochirurg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Neurochirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Neurochirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Neurochirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Neurochirurg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Neurochirurg iets voor je?

Zou je graag Neurochirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Neurochirurg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Neurochirurg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar