Nieuwslezer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Nieuwslezer worden: Opleidingen tot Nieuwslezer

Wil je Nieuwslezer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Nieuwslezer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Nieuwslezer.

Hoe word je een Nieuwslezer? 

Een Nieuwslezer heeft een journalistieke opleiding gedaan, zoals de School voor Journalistiek (HBO) of een academische opleiding Journalistiek.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Nieuwslezer

Er zijn geen opleidingen Nieuwslezer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Nieuwslezer in werkt

Bekijk meer opleidingen Media & Journalistiek

Is het verstandig om Nieuwslezer te worden?

Voordat je aan een opleiding Nieuwslezer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Nieuwslezer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Nieuwslezer?

Het arbeidsmarktperspectief is voor journalisten niet zo goed. Er zijn erg weinig banen als Nieuwslezer en die komen sporadisch beschikbaar.

Een Nieuwslezer kan doorgroeien tot chef van een nieuwsredactie, Eindredacteur of Hoofdredacteur.

De actuele kans op werk voor een Nieuwslezer

Het beroep Nieuwslezer is onderdeel van de beroepsfamilie Mediapresentatoren en omroepers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Mediapresentatoren en omroepers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Nieuwslezer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Nieuwslezer

Als je je wilt omscholen tot Nieuwslezer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Nieuwslezer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Nieuwslezer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Nieuwslezer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Nieuwslezer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Nieuwslezer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Nieuwslezer

Als je Nieuwslezer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nieuwslezer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Nieuwslezer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Nieuwslezer?

Competenties en Vaardigheden Nieuwslezer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Nieuwslezer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Nieuwslezer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Nieuwslezer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Nieuwslezer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Nieuwslezer. Als Nieuwslezer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Nieuwslezer:


zie volledige beschrijving persoonstype Nieuwslezer

Vakkennis voor een Nieuwslezer

Het is voor een Nieuwslezer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Nieuwslezer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Nieuwslezer


Werkervaring Nieuwslezer

Het is voor een startend Nieuwslezer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Nieuwslezer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Nieuwslezer, maar iets anders?

Is een opleiding Nieuwslezer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Nieuwslezer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Nieuwslezer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Nieuwslezer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Nieuwslezer te worden?

Zou je graag Nieuwslezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Nieuwslezer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar