Opleidingen Notarisklerk

Zou je graag Notarisklerk willen worden? Of ben je al Notarisklerk en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Notarisklerk, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om als Notarisklerk aan de slag te kunnen moet je de vierjarige opleiding tot Notarisklerk volgen. Vaak volg je deze opleiding tijdens je werk als beginnend Notarisklerk bij een notariskantoor. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn dan ook dat je werkzaam moet zijn op een notariskantoor en dat je een vooropleiding op minimaal VMBO niveau C hebt. Ook is het handig als je al een jaar notariële praktijkervaring hebt. 

In het schooljaar 2010-2011 zal er gestart worden met een HBO Rechtenopleiding Register-Notarisklerk waarbij er meer aandacht is voor managementaspecten en het zoeken in juridische kennisbanken. Tevens kun je als HBO Rechtenstudent ook aan de slag als Notarisklerk.