Notarisklerk Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Notarisklerk? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep notarisklerk. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je notarisklerk wordt.

 

Wat is een Notarisklerk?

Als Notarisklerk ben je in dienst van een notaris of een notariskantoor.

Je bent als Notarisklerk voornamelijk bezig met het voorbereiden en bijhouden van dossiers. Ook ben je bezig met het afwerken van dossiers binnen het notariskantoor. Vaak heb je ook als taak gegevens zoeken en verzamelen bij de gemeentes, de Kamer van Koophandel en het faillissementenregister. Tevens heb je toegang tot de Gemeentelijke Basisadministratie en het Centraal Testamentenregister.

Je controleert de overeenkomsten en verschillende aktes op hun stijl en juridische correctheid. Verder stel je conceptaktes op voor de notaris. Als Notarisklerk heb je ook veel contact met de cliënten. Wil je werken als Notarisklerk?

Werk je al als Notarisklerk en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Notarisklerk worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Notarisklerk, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Notarisklerk in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Notarieel Medewerker
 • Notarieel Secretaresse
 • Notaris
 • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Notarisklerk

Wat verdient een Notarisklerk?

Als Notarisklerk kun je met een HBO opleiding en met een jaar ervaring rond de €1700 bruto per maand verdienen. Naarmate je meer ervaring opdoet kan dit oplopen tot €3200 bruto per maand. De salarissen zijn afhankelijk van de Notaris of het notariskantoor waarvoor je werkt. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden die sterk verschillen per kantoor of notaris. De grootte van het notariskantoor speelt hierbij vaak een rol. 

Salarisschaal Notarisklerk

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Notarisklerk

Op zoek naar een nieuwe baan als Notarisklerk? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Notarisklerk. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Notarisklerk vacatures

Vacature Notarisklerk / Medewerker onroerend goed
Notariskantoor Inge Arts
Functieomschrijving Je hebt een proactieve werkhouding en kunt geheel zelfstandig onroerendgoeddossiers van begin tot eind afwikkelen. Je onderhoudt directe contacten met je klanten, makelaars en andere instanties. Functie eisen Wij …
Vacature Notarisklerk / Medewerker onroerend goed
Notariskantoor Inge Arts
Functieomschrijving Je hebt een proactieve werkhouding en kunt geheel zelfstandig onroerendgoeddossiers van begin tot eind afwikkelen. Je onderhoudt directe contacten met je klanten, makelaars en andere instanties. Functie eisenWij zoeken …
Vacature Notarisklerk / Medewerker onroerend goed
Notariskantoor Inge Arts
Functieomschrijving Je hebt een proactieve werkhouding en kunt geheel zelfstandig onroerendgoeddossiers van begin tot eind afwikkelen. Je onderhoudt directe contacten met je klanten, makelaars en andere instanties. Functie eisen Wij …
Vacature Notarisklerk
DGF Notarissen
Notarisklerk Functieomschrijving Wat hebben we jou te bieden? - een (deeltijd) functie als notarisklerk voor de familiepraktijk en onroerend goedpraktijk; - een goed georganiseerde en informele werkomgeving met een gezellig …
Vacature Notarisklerk
DGF Notarissen
Notarisklerk Functieomschrijving Wat hebben we jou te bieden? - een (deeltijd) functie als notarisklerk voor de familiepraktijk en onroerend goedpraktijk; - een goed georganiseerde en informele werkomgeving met een gezellig …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Notarisklerk

Wat is de toekomst van Notarisklerk?

Als Notarisklerk heb je een goed arbeidsmarktperspectief. Er is in de notariële wereld een schaarste aan notarieel medewerkers, zoals Notarisklerken, en notarissen en notariskantoren hebben altijd Notarisklerken nodig.

De doorgroeimogelijkheden van de Notarisklerk zijn redelijk beperkt. Wel kun je binnen een notariskantoor eventueel doorgroeien naar een andersoortig notarieel medewerker of kun je doorstuderen voor (kandidaat-)notaris

Baankans Notarisklerk

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Notarisklerk worden: Opleidingen tot Notarisklerk

Wil je Notarisklerk worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Notarisklerk.

Hoe word je een Notarisklerk? 

Om als Notarisklerk aan de slag te kunnen moet je de vierjarige opleiding tot Notarisklerk volgen. Vaak volg je deze opleiding tijdens je werk als beginnend Notarisklerk bij een notariskantoor. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn dan ook dat je werkzaam moet zijn op een notariskantoor en dat je een vooropleiding op minimaal VMBO niveau C hebt. Ook is het handig als je al een jaar notariële praktijkervaring hebt. 

In het schooljaar 2010-2011 zal er gestart worden met een HBO Rechtenopleiding Register-Notarisklerk waarbij er meer aandacht is voor managementaspecten en het zoeken in juridische kennisbanken. Tevens kun je als HBO Rechtenstudent ook aan de slag als Notarisklerk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Notarisklerk

Er zijn geen opleidingen Notarisklerk aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Notarisklerk in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch

Omscholen of doorgroeien tot Notarisklerk

Als je Notarisklerk wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Notarisklerk zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Notarisklerk

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Notarisklerk?

Competenties en Vaardigheden Notarisklerk

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Notarisklerk nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Notarisklerk nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Notarisklerk

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Notarisklerk

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Notarisklerk. Als Notarisklerk wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Notarisklerk:


zie volledige beschrijving persoonstype Notarisklerk

Vakkennis voor een Notarisklerk

Het is voor een Notarisklerk ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Notarisklerk zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Notarisklerk


Werkervaring Notarisklerk

Het is voor een startend Notarisklerk die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Notarisklerk is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Notaris, Notarieel Medewerker, Notarieel Secretaresse .

Iets anders leren?

Is Notarisklerk het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Notarisklerk

Met wie werkt een Notarisklerk samen? 

Bij een notaris of een notariskantoor kom je in aanraking met andere Notarisklerken of notarieel medewerkers. Je moet vaak verantwoording afleggen aan de notaris waarvoor je werkt en soms ook aan de kantoormanager. Soms onderhoud je ook contact met medewerkers van de registers waarvan je informatie nodig hebt en de cliënten van de notaris


 • Notarieel Medewerker
 • Notarieel Secretaresse
 • Notaris
 • Cliënt
Notarisklerk


Organisaties waar een Notarisklerk werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Notarisklerk meestal werkt.

Waar werkt een Notarisklerk?

Als Notarisklerk ben je werkzaam voor een notaris of een notariskantoor. Dit is in de  profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Notarisklerk

Waar kun je het beste werken als Notarisklerk? Hieronder vind je de best door de Notarisklerk beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Notarisklerk.

Competenties, Skills en Vaardigheden Notarisklerk:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Notarisklerk.

Welke competenties heeft een Notarisklerk nodig?

Een Notarisklerk heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Notarisklerk

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Notarisklerk passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Notarisklerk nodig? 

Als N otarisklerk is het belangrijk dat je behulpzaam bent. Je moet namelijk instaat zijn om cliënten met allerlei juridische vraagstukken te woord te staan en hen zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een oplossing (Loyalist). Ook is het erg belangrijk dat je ordelijk kunt werken en dat je gedisciplineerd bent. Je verricht namelijk veel administratieve werkzaamheden in het bijhouden van dossiers en die moeten allemaal nauwkeurig zijn en kloppen. Discipline is vereist omdat je vaak een grote hoeveelheid werk te doen hebt en ook veel dingen tegelijk moet doen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Notarisklerk


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Notarisklerk

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Notarisklerk

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Notarisklerk

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Notarisklerk

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Notarisklerk dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Notarisklerk belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Notarisklerk. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Notarisklerk iets voor je?

Zou je graag Notarisklerk willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Notarisklerk bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Notarisklerk

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar