Nurse Practitioner Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Nurse Practitioner worden: Opleidingen tot Nurse Practitioner

Wil je Nurse Practitioner worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Nurse Practitioner, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Nurse Practitioner.

Hoe word je een Nurse Practitioner? 

Om het beroep Nurse Practitioner uit te voeren moet je de Master Advanced Nursing Practice (HBO) hebben gedaan.  Deze opleiding duurt  twee jaar en kan gevolgd worden na de opleiding Verpleegkunde (HBO) en minimaal twee jaar werkervaring. Naast deze voorwaarden wordt er ook een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal verwacht.

In de opleiding komen zowel theorie als werken in de praktijk aan bod (duaal) en is het mogelijk om vrijstellingen te krijgen voor een aantal vakken. Voor minimaal 32 uur per week moet er in de praktijk aan ervaring worden opgedaan.

De 5 best beoordeelde opleidingen Nurse Practitioner

bijgewerkt op 24-09-2021

Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)
Uitgebreid Er is een maatschappelijke ontwikkeling gaande waarin mensen, dichter bij huis, gebruik kunnen maken van deskundige hulpverlening bij psychische klachten. De POH-GGZ werkt in de huisartspraktijk en heeft in …
Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)
Opleiding tot Verpleegkundige Praktijkondersteuner Huisartsenzorg-POH
Uitgebreid Een verpleegkundige met de aanvullende opleiding tot POH verzorgt zelfstandig spreekuren en outreachende zorg voor meerdere patiëntengroepen met gedifferentieerde zorgvragen op het gebied van de chronische zorg (onder andere …
Opleiding tot Verpleegkundige Praktijkondersteuner Huisartsenzorg-POH
Post-hbo SPV
Uitgebreid De post-HBO-opleiding SPV is een duale competentiegerichte opleiding. De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld en in samenspraak met andere hogescholen. De competenties die leidend zijn …
Post-hbo SPV
Nascholing Relatietherapie en de SPV
Uitgebreid De nascholing duurt drie dagdelen waarin onder meer de volgende onderwerpen worden behandeld: Dagdeel 1 Het effect van veilige en onveilige hechting Loyaliteiten en relaties Differentiatie, seksualiteit en intimiteit …
Nascholing Relatietherapie en de SPV
Nascholing POH-GGZ Systeemgerichtwerken-Relatieproblematiek
Uitgebreid De nascholing duurt drie dagdelen waarin onder meer de volgende onderwerpen zullen worden behandeld: Dagdeel 1 ABC van de systeem theorie; Wetmatigheden uit de communicatie wetenschappen; De relatie tussen …
Nascholing POH-GGZ Systeemgerichtwerken-Relatieproblematiek

Is het verstandig om Nurse Practitioner te worden?

Voordat je aan een opleiding Nurse Practitioner begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Nurse Practitioner worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Nurse Practitioner?

De opleiding wordt op Masterniveau afgerond. Een Nurse Practitioner kan zich op dit niveau verder ontwikkelen. Het is een nieuwe opleiding en naar het beroep is op de arbeidsmarkt veel vraag. Een Nurse Practitioner kan waarschijnlijk snel een baan vinden.

De actuele kans op werk voor een Nurse Practitioner

Het beroep Nurse Practitioner is onderdeel van de beroepsfamilie Verpleegkundig specialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verpleegkundig specialisten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

136

Baankans Nurse Practitioner

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Nurse Practitioner

Als je je wilt omscholen tot Nurse Practitioner is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Nurse Practitioner door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Nurse Practitioner zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Nurse Practitioner

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Nurse Practitioner dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Nurse Practitioner

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Nurse Practitioner

Als je Nurse Practitioner wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nurse Practitioner zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Nurse Practitioner

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Nurse Practitioner?

Competenties en Vaardigheden Nurse Practitioner

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Nurse Practitioner nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Nurse Practitioner nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Nurse Practitioner

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Nurse Practitioner

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Nurse Practitioner. Als Nurse Practitioner wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Nurse Practitioner:


zie volledige beschrijving persoonstype Nurse Practitioner

Vakkennis voor een Nurse Practitioner

Het is voor een Nurse Practitioner ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Nurse Practitioner zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Nurse Practitioner


Werkervaring Nurse Practitioner

Het is voor een startend Nurse Practitioner die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Nurse Practitioner is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Nurse Practitioner, maar iets anders?

Is een opleiding Nurse Practitioner het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Nurse Practitioner te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Nurse Practitioner te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Nurse Practitioner te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Nurse Practitioner te worden?

Zou je graag Nurse Practitioner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Nurse Practitioner voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Nurse Practitioner

Master Advanced Nursing Practice

Master Advanced Nursing Practice

Opbouw van je opleiding De opleiding Master Advanced Nursing Practice is opgebouwd volgens het CanMEDS-competentieprofiel (2015). Daarbij staan de volgende zeven competentiegebieden centraal: 1. Medisch/verpleegkundig zorgverlener 2. Communicator 3. Samenwerker 4. Leider 5. Gezondheidsbevorderaar 6. Onderzoeker 7. Professional                              Keuze …

  • Onderwerp opleiding Nurse Practitioner
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 2.168,00
  • Duur 2 jaren
POH-GGZ voor de SPV

POH-GGZ voor de SPV

Uitgebreid De maatschappelijke ontwikkeling waarin mensen dichter bij huis, gebruik kunnen maken van deskundige hulpverlening bij psychische klachten, vraagt om hulpverleners die hierop ingericht zijn. De POH-GGZ werkt in de huisartspraktijk en heeft in deze praktijk een signalerende, diagnosticerende, interveniërende …

  • Onderwerp opleiding Nurse Practitioner
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 1.250,00
  • Duur 5 maanden

Ga direct naar