Officier Artillerie Landmacht Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Officier Artillerie Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Artillerie Landmacht

Wil je Officier Artillerie Landmacht worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Officier Artillerie Landmacht, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Officier Artillerie Landmacht.

Hoe word je een Officier Artillerie Landmacht? 

Om Officier Artillerie te worden zijn er twee mogelijkheden. De eerste is een verkorte Officiersopleiding, waarvoor een HAVO diploma nodig is (voor de oude diploma's is wiskunde vereist). De tweede is een Militair Wetenschappelijke opleiding, waarvoor minimaal een VWO diploma met wiskunde A (1,2) nodig is óf een propedeuse van een relevante opleiding aan instelling voor hoger onderwijs met minimaal 80 studie-uren wiskunde.

Daarnaast geldt dat de minimale lengte voor de opleiding 1.55 meter is voor Officier Vuurmondpeloton en Officier Artillerie Waarnemer en 1.65 meter voor Officier Luchtdoelartillerie. Brillen en Lenzen zijn toegestaan, maar voor sommige functies gelden extra eisen. Voor Artillerie Officier bij de Luchtmobiele brigade geldt dat de gegadigde minimaal 65 kilogram moet wegen.

De verkorte opleiding duurt zo'n twee jaar. Hiervan wordt de eerste anderhalf jaar besteed aan de Algemene Luitenants Opleiding (ALO) in Breda, gevolgd door een half jaar vaktechnische opleiding, afhankelijk van de gekozen functie binnen de Artillerie.

De Militair Wetenschappelijke opleiding duurt zo'n 4.5 jaar. Deze bestaat uit een half jaar ALO, drie jaar Wetenschappelijk Onderwijs, een half jaar ALO en een half jaar Vaktechnische Opleiding

Tevens is het zo dat de Officier in spé minimaal een dienstperiode (4 jaar voor kort model, 7 jaar voor lang model) moet kunnen uitdienen na afronding van de opleiding en voordat de officier 35 wordt.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Artillerie Landmacht

Er zijn geen opleidingen Officier Artillerie Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Artillerie Landmacht in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Is het verstandig om Officier Artillerie Landmacht te worden?

Voordat je aan een opleiding Officier Artillerie Landmacht begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Officier Artillerie Landmacht worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Officier Artillerie Landmacht?

Binnen de Artillerie is er de mogelijkheid om bij te tekenen voor dezelfde functie na afronding van een diensttijd. Daarnaast kan de Officier Artillerie doorstromen naar hogere officiersfuncties of naar andere onderdelen van de krijgsmacht. Vanaf afronding van de opleiding tot Officier Artillerie kan hierover gesproken worden met de Landmacht.

Buiten Defensie is er voor oud-officieren vaak werk te vinden bij de overheid en in het bedrijfsleven. Binnen deze sectoren worden de discipline, stressbestendigheid en ervaring van militairen erg gewaardeerd.

Momenteel heeft de Landmacht nog enkele vacatures open staan voor Officier Artillerie.

Door de economische crisis is Defensie genoodzaakt te bezuinigen, maar dit raakt vooral de bureaucratische kant van de krijgsmacht. Zo zou defensie niet in kwaliteit mogen inperken.

De actuele kans op werk voor een Officier Artillerie Landmacht

De kans op werk voor het beroep Officier Artillerie Landmacht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Officier Artillerie Landmacht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Officier Artillerie Landmacht

Als je je wilt omscholen tot Officier Artillerie Landmacht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Officier Artillerie Landmacht door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Officier Artillerie Landmacht zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Officier Artillerie Landmacht

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Officier Artillerie Landmacht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Officier Artillerie Landmacht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Officier Artillerie Landmacht

Als je Officier Artillerie Landmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Artillerie Landmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Artillerie Landmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Artillerie Landmacht?

Competenties en Vaardigheden Officier Artillerie Landmacht

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Officier Artillerie Landmacht nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Officier Artillerie Landmacht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Artillerie Landmacht

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Officier Artillerie Landmacht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier Artillerie Landmacht. Als Officier Artillerie Landmacht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier Artillerie Landmacht:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier Artillerie Landmacht

Vakkennis voor een Officier Artillerie Landmacht

Het is voor een Officier Artillerie Landmacht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Officier Artillerie Landmacht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Officier Artillerie Landmacht


Werkervaring Officier Artillerie Landmacht

Het is voor een startend Officier Artillerie Landmacht die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier Artillerie Landmacht is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Officier Artillerie Landmacht, maar iets anders?

Is een opleiding Officier Artillerie Landmacht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Officier Artillerie Landmacht

Als je Officier Artillerie Landmacht wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Officier Artillerie Landmacht


Weten hoe het is om als Officier Artillerie Landmacht te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Officier Artillerie Landmacht te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Officier Artillerie Landmacht te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Officier Artillerie Landmacht te worden?

Zou je graag Officier Artillerie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Officier Artillerie Landmacht voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar