Officier der Mariniers Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Officier der Mariniers Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Officier der Mariniers worden: Opleidingen tot Officier der Mariniers

Wil je Officier der Mariniers worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Officier der Mariniers, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Officier der Mariniers.

Hoe word je een Officier der Mariniers? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Officier der Mariniers dient men allereerst een keuze te maken uit een Militair Wetenschappelijke of een verkorte Officiersopleiding.

Voor de Wetenschappelijke opleiding geldt een minimum eis van een diploma VWO met wiskunde (minimaal A1&A2 of B1 oud model) (A of B nieuw model)

Voor de verkorte opleiding geldt een minimum eis van een HAVO diploma. Hierbij dient vermeld te worden dat de Officier voor zijn 35e levensjaar minimaal HBO, maar bij voorkeur WO denkniveau moet hebben om werkzaam te mogen blijven binnen het Korps Mariniers. Een opleiding kan gedaan worden op kosten van de Koninklijke Marine.

De Wetenschappelijke Opleiding duurt bijna vijf jaar. Gedurende deze opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Bij aanvang zal er eerst een officiervormend gedeelte van 18 maanden plaats vinden, gevolgd door drie jaar wetenschappelijke studie.

De verkorte opleiding bestaat alleen uit het officiervormende gedeelte van 18 maanden.

Na afronding van de korte opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar. Voor de wetenschappelijke opleiding is dit zeven jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier der Mariniers

Er zijn geen opleidingen Officier der Mariniers aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier der Mariniers in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Is het verstandig om Officier der Mariniers te worden?

Voordat je aan een opleiding Officier der Mariniers begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Officier der Mariniers worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Officier der Mariniers?

De Officier der Mariniers kan binnen de organisatie van het Korps Mariniers doorgroeien naar hogere Officiersfuncties. Hoe hoger de functie, des te groter de verantwoordelijkheden voor de Officier zullen worden.

Wanneer men niet langer bij het Korps Mariniers wil functioneren kan er gekozen worden, indien er plaats vrij is, voor functies bij de MIVD.

Wanneer men in het geheel niet meer wil werken voor Defensie kan de oud-Officier der Mariniers werkzaam worden voor de overheid of binnen leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Bij deze functies worden de integriteit, het doorzettingsvermogen, de discipline en de werkervaring erg gewaardeerd.

Momenteel kampt Defensie met geldtekorten. Hierdoor zijn de eerstvolgende opleidingen verplaatst naar begin 2011. Nieuwe kandidaten kunnen later in 2011 terecht bij een opleiding.

De actuele kans op werk voor een Officier der Mariniers

De kans op werk voor het beroep Officier der Mariniers is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Officier der Mariniers

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Officier der Mariniers

Als je je wilt omscholen tot Officier der Mariniers is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Officier der Mariniers door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Officier der Mariniers zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Officier der Mariniers

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Officier der Mariniers dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Officier der Mariniers

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Officier der Mariniers

Als je Officier der Mariniers wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier der Mariniers zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier der Mariniers

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier der Mariniers?

Competenties en Vaardigheden Officier der Mariniers

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Officier der Mariniers nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Officier der Mariniers nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier der Mariniers

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Officier der Mariniers

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier der Mariniers. Als Officier der Mariniers wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier der Mariniers:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier der Mariniers

Vakkennis voor een Officier der Mariniers

Het is voor een Officier der Mariniers ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Officier der Mariniers zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Officier der Mariniers


Werkervaring Officier der Mariniers

Het is voor een startend Officier der Mariniers die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier der Mariniers is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Officier der Mariniers, maar iets anders?

Is een opleiding Officier der Mariniers het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Officier der Mariniers

Als je Officier der Mariniers wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Officier der Mariniers


Weten hoe het is om als Officier der Mariniers te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Officier der Mariniers te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Officier der Mariniers te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Officier der Mariniers te worden?

Zou je graag Officier der Mariniers willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Officier der Mariniers voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar