Officier Luchtverdediging Luchtmacht Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden: Opleidingen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wil je Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Officier Luchtverdediging Luchtmacht, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Hoe word je een Officier Luchtverdediging Luchtmacht? 

Om Officier Luchtverdediging/Vuurleiding te worden zijn er twee mogelijkheden. Enerzijds is er de Militair Wetenschappelijke opleiding van vier jaar aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, aangevuld door een vakgerichte opleiding. Anderzijds is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf tot twee jaar.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding dient de Officier in spé maximaal 23 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met minimaal een 5 voor Engels, Nederlands en Wiskunde A1,2 of hoger of een HBO of WO propedeuse met minimaal 80 studie-uren wiskunde. Met buitenlandse diploma's dient er een vergelijkbaar diploma mét een Nederlands als Tweede Taal niveau 2 diploma te zijn behaald.

Om toegelaten te worden tot de 'korte' opleiding dient de toekomstige Officier maximaal 29 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een HAVO VWO diploma met een 5 voor de eerder genoemde vakken, een overgangsrapport van VWO 5 naar VWO 6 met minimaal een 5 voor de genoemde vakken, een MBO niveau-4 diploma mét afgelegd examen in Nederlands, Engels en Wiskunde (ook hier geldt: minimaal een 5).

Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar. Soms is het mogelijk om na overleg toch in aanmerking te komen voor een functie als Officier Luchtverdediging-kort model op een leeftijd boven de 29 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn geen opleidingen Officier Luchtverdediging Luchtmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Luchtverdediging Luchtmacht in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Is het verstandig om Officier Luchtverdediging Luchtmacht te worden?

Voordat je aan een opleiding Officier Luchtverdediging Luchtmacht begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

Als Officier Luchtverdediging/Vuurleiding is er de mogelijkheid om bij goed functioneren door te groeien binnen de organisatie van de Luchtmacht naar bijvoorbeeld hogere officiersfuncties.

Buiten defensie kunnen oud-Officieren werkzaam worden in leidinggevende functies binnen de private sector en bij de overheid.

Momenteel zijn er geen vacatures beschikbaar voor de Officier Luchtverdediging/Vuurleiding.

Waarschijnlijk wordt de Luchtverdediging niet getroffen door de bezuinigingen die Defensie moet doorvoeren.

De actuele kans op werk voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

De kans op werk voor het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Officier Luchtverdediging Luchtmacht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Als je je wilt omscholen tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Officier Luchtverdediging Luchtmacht door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Officier Luchtverdediging Luchtmacht zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Als je Officier Luchtverdediging Luchtmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Luchtverdediging Luchtmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Luchtverdediging Luchtmacht?

Competenties en Vaardigheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Officier Luchtverdediging Luchtmacht nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Officier Luchtverdediging Luchtmacht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht. Als Officier Luchtverdediging Luchtmacht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier Luchtverdediging Luchtmacht:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Vakkennis voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Het is voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Officier Luchtverdediging Luchtmacht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Officier Luchtverdediging Luchtmacht


Werkervaring Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Het is voor een startend Officier Luchtverdediging Luchtmacht die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier Luchtverdediging Luchtmacht is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Officier Luchtverdediging Luchtmacht, maar iets anders?

Is een opleiding Officier Luchtverdediging Luchtmacht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Als je Officier Luchtverdediging Luchtmacht wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Officier Luchtverdediging Luchtmacht


Weten hoe het is om als Officier Luchtverdediging Luchtmacht te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Officier Luchtverdediging Luchtmacht te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Officier Luchtverdediging Luchtmacht te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Officier Luchtverdediging Luchtmacht te worden?

Zou je graag Officier Luchtverdediging Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Officier Luchtverdediging Luchtmacht voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar