Officier Zeedienst Marine Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Officier Zeedienst Marine worden: Opleidingen tot Officier Zeedienst Marine

Wil je Officier Zeedienst Marine worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Officier Zeedienst Marine, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Officier Zeedienst Marine.

Hoe word je een Officier Zeedienst Marine? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Officier Zeedienst zijn er twee mogelijkheden. De eerste is een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n 5 jaar aan het Koninklijk Instuut van de Marine in Den Helder, de tweede is een verkorte officiersopleiding van zo'n 2 jaar.

Voor de wetenschappelijke opleiding moet de gegadigde minimaal in het bezit zijn van een VWO-diploma met Wiskunde A1,2 of B1 (oud) of een VWO-diploma met wiskunde A of B (nieuw).

Voor de verkorte opleiding dient men minimaal een HAVO-diploma met wiskunde B1 en natuurkunde1 (oud ) of een HAVO-diploma met wiskunde en natuurkunde (nieuw) of een HBO-diploma (deze zal beoordeeld worden door het opleidingsinstituut)

Naast de vooropleidingseisen zijn er specifieke (fysieke) eisen gesteld: De gegadigde moet de Nederlandse nationaliteit bezitten, minimaal 1,60 en maximaal 2,00 meter lang zijn, minimaal 50 kg wegen en minimaal 17 jaar oud zijn voor de wetenschappelijke opleiding en 19 jaar en 6 maanden voor de verkorte opleiding. Het maximale gewicht wordt bepaald aan de hand van een rekensom: zo mag een man niet meer wegen dan zijn lengte in centimeters - 100 + 5% en mag een vrouw niet meer wegen dan haar lengte in centimeters - 100 +10%. Bovendien zijn er enkele maximale leeftijdsgrenzen vastgesteld, afhankelijk van de functie en vooropleiding.

Bij de wetenschappelijke opleiding dient er een studierichting gekozen te worden: Militaire Systemen en Technologie, Militaire Bedrijfswetenschappen, Krijgswetenschappen, Civiele Techniek, Communicatie-, Informatie- en Commandovoeringssystemen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Zeedienst Marine

Er zijn geen opleidingen Officier Zeedienst Marine aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Zeedienst Marine in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Is het verstandig om Officier Zeedienst Marine te worden?

Voordat je aan een opleiding Officier Zeedienst Marine begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Officier Zeedienst Marine worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Officier Zeedienst Marine?

Intern: Binnen de marine is er de mogelijkheid om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie of door te groeien naar de hogere officiersfuncties. Door stap voor stap hogerop te komen, kan de Officier Zeedienst op den duur commandant van een schip of hoge stafofficier worden.

Extern: Buiten de marine kan de (oud)Officier Zeedienst terecht bij leidinggevende functies binnen het bedrijfsleven of bij de overheid.

Momenteel heeft de Koninklijke Marine nog enkele vacatures openstaan voor de verkorte officiersopleiding, beginnend in augustus 2010, voor personen met een HBO-diploma, voor de andere instromers zijn geen plaatsen meer in 2010. In Augustus van 2011 start weer een opleiding, waar vanaf september 2010 voor kan worden gesolliciteerd. 

De actuele kans op werk voor een Officier Zeedienst Marine

De kans op werk voor het beroep Officier Zeedienst Marine is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Officier Zeedienst Marine

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Officier Zeedienst Marine

Als je je wilt omscholen tot Officier Zeedienst Marine is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Officier Zeedienst Marine door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Officier Zeedienst Marine zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Officier Zeedienst Marine

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Officier Zeedienst Marine dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Officier Zeedienst Marine

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Officier Zeedienst Marine

Als je Officier Zeedienst Marine wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Officier Zeedienst Marine zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Officier Zeedienst Marine

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Officier Zeedienst Marine?

Competenties en Vaardigheden Officier Zeedienst Marine

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Officier Zeedienst Marine nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Officier Zeedienst Marine nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Zeedienst Marine

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Officier Zeedienst Marine

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Officier Zeedienst Marine. Als Officier Zeedienst Marine wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Officier Zeedienst Marine:


zie volledige beschrijving persoonstype Officier Zeedienst Marine

Vakkennis voor een Officier Zeedienst Marine

Het is voor een Officier Zeedienst Marine ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Officier Zeedienst Marine zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Officier Zeedienst Marine


Werkervaring Officier Zeedienst Marine

Het is voor een startend Officier Zeedienst Marine die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Officier Zeedienst Marine is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Officier Zeedienst Marine, maar iets anders?

Is een opleiding Officier Zeedienst Marine het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Officier Zeedienst Marine

Als je Officier Zeedienst Marine wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Officier Zeedienst Marine


Weten hoe het is om als Officier Zeedienst Marine te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Officier Zeedienst Marine te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Officier Zeedienst Marine te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Officier Zeedienst Marine te worden?

Zou je graag Officier Zeedienst Marine willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Officier Zeedienst Marine voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar