Boeken Onderhoudsadviseur

De arbeidsmarkt van een onderhoudsadviseur is redelijk. Omdat onderhoud aan gebouwen vaak vale malen goedkoper is dan een nieuw gebouw bouwen, kiezen bedrijven vaak voor een onderhoudsadviseur om een meerjarig onderhoudsplan op te stellen. Echter, omdat er geen specifieke opleiding tot onderhoudsadviseur is maar een diploma van een technische HBO of WO opleiding voldoende is om als onderhoudsadviseur aangenomen te worden, is er van veel kanten concurrentie.

Een relatief gemakkelijke doorgroeimogelijkheid is die naar specialist onderhoudsadviseur. Een specialist onderhoudsadviseur wordt ingehuurd om voor een specifiek gebouw, bijvoorbeeld een monumentaal pand, een onderhoudsplan op te stellen.
 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Onderhoudsadviseur. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Onderhoudsadviseur. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Onderhoudsadviseur die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.