Onderhoudsadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderhoudsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderhoudsadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderhoudsadviseur wordt.

Wat is een Onderhoudsadviseur?

Een onderhoudsadviseur adviseert, zoals de functie al aangeeft, in het onderhoud. Hierbij moet gedacht worden aan het onderhoud van panden of infrastructuur. In de meeste gevallen gaat het over een bestaand gebouw of infrastructuur, maar een onderhoudsadviseur kan ook ingeschakeld worden voor een gebouw of infrastructuur dat nog gebouwd moet worden.

Een onderhoudsadviseur gaat in de meeste gevallen als volgt te werk: begonnen wordt met een gesprek met de opdrachtgever om vast te stellen wat de precieze wensen van de opdrachtgever zijn. Vervolgens gaat een onderhoudsadviseur het veld in: het verricht metingen en inspecties van het te onderzoeken gebouw. Hierbij wordt vaak de inspectiemethode NEN 2767 gehandhaafd. Na deze metingen analyseert de onderhoudsadviseur de gegevens en stelt hij een (meerjarig) onderhoudsplan op en berekent hij de kosten hiervan. Deze presenteert hij aan de opdrachtgever. Het kan zijn dat de werkzaamheden van een onderhoudsadviseur hier ophouden, maar het kan ook zijn dat de opdrachtgever hem een actieve rol bij het vervolgproces wil geven. Hij houdt dan supervisie bij de uitvoeringsfase.

Bij gebouwen of infrastructuur die nog gebouwd moet worden zijn de werkzaamheden van een onderhoudsadviseur anders, omdat hij daar geen metingen aan het gebouw zelf kan verrichten. In dit geval wordt een onderhoudsadviseur meer bij het geheel betrokken, want zowel bij de ontwerp-, uitvoerings- en beheerfase geeft hij advies. Hierbij dient het advies wel nog steeds uit een langdurig onderhoudsplan en de daarbij behorende begroting te bestaan.

Wil je werken als Onderhoudsadviseur?

Werk je al als Onderhoudsadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderhoudsadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderhoudsadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderhoudsadviseur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderhoudsadviseur

Wat verdient een Onderhoudsadviseur?

Er is een relatief groot verschil tussen het bruto salaris per maand. Dit heeft te maken met de verschillende bedrijven waar onderhoudsadviseurs werkzaam voor zijn en met de wensen van de opdrachtgever. Hoe meer verantwoordelijkheden een onderhoudsadviseur heeft en hoe langer hij werkzaam binnen een project is, hoe hoger zijn bruto maandsalaris is. Daarnaast speelt ervaring ook een grote rol in het bepalen van het bruto salaris.

Salarisschaal Onderhoudsadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderhoudsadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderhoudsadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderhoudsadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderhoudsadviseur vacatures

Werkvoorbereider Onderhoud Renovatie | Verduurzaming | 3.200 - 4.500
WR.nl Solliciteren
Werkvoorbereider Onderhoud Renovatie | Verduurzaming | 3.200 - 4.500 | Werkvoorbereider Onderhoud RenovatieVoor de vacature als Werkvoorbereider Onderhoud Renovatie Rosmalen Verduurzaming ga je het volgende doen: Als werkvoorbereider kom je te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderhoudsadviseur

Wat is de toekomst van Onderhoudsadviseur?

De arbeidsmarkt van een onderhoudsadviseur is redelijk. Omdat onderhoud aan gebouwen vaak vale malen goedkoper is dan een nieuw gebouw bouwen, kiezen bedrijven vaak voor een onderhoudsadviseur om een meerjarig onderhoudsplan op te stellen. Echter, omdat er geen specifieke opleiding tot onderhoudsadviseur is maar een diploma van een technische HBO of WO opleiding voldoende is om als onderhoudsadviseur aangenomen te worden, is er van veel kanten concurrentie.

Een relatief gemakkelijke doorgroeimogelijkheid is die naar specialist onderhoudsadviseur. Een specialist onderhoudsadviseur wordt ingehuurd om voor een specifiek gebouw, bijvoorbeeld een monumentaal pand, een onderhoudsplan op te stellen.
 

Baankans Onderhoudsadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderhoudsadviseur worden: Opleidingen tot Onderhoudsadviseur

Wil je onderhoudsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderhoudsadviseur? 

Er is geen specifieke opleiding die tot het beroep onderhoudsadviseur opleidt. Bedrijven vereisen bij hun vacatures tot onderhoudsadviseur echter wel altijd een HBO of WO opleiding in de richting van werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of civiele techniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderhoudsadviseur

Meer opleidingen Onderhoudsadviseur

Weet je nog niet of je Onderhoudsadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderhoudsadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderhoudsadviseur

Met wie werkt een Onderhoudsadviseur samen? 

Het ligt eraan waar een onderhoudsadviseur werkzaam voor is om te bepalen waaruit zijn netwerk bestaat. Vast staat dat een onderhoudsadviseur met de opdrachtgever intensief contact heeft. Hij is in dienst van de opdrachtgever en zijn rapport is gebaseerd op de wensen van de opdrachtgever.

Als een onderhoudsadviseur betrokken is bij meer dan alleen het onderhoud aan een bestaand gebouw, bijvoorbeeld als hij ook toezicht houdt en advies geeft bij de voorbereidings- en uitvoeringsfase van een nieuw gebouw, staat hij in meer contact dan louter met de opdrachtgever. Zijn netwerk zal in dat geval ook bestaan uit velen uitvoerders en daarbij achterliggende bedrijven.


Onderhoudsadviseur


Organisaties waar een Onderhoudsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderhoudsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Onderhoudsadviseur?

Een onderhoudsadviseur is werkzaam voor een profit organisatie. Vaak is hij in dienst van een ingenieurs- of adviesbureau. Veel tijd zal hij hier echter niet doorbrengen, omdat een onderhoudsadviseur bezig is met verschillende projecten en vaak bij locatie te vinden is.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Onderhoudsadviseur

Waar kun je het beste werken als Onderhoudsadviseur? Hieronder vind je de best door de Onderhoudsadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderhoudsadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderhoudsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderhoudsadviseur.

Welke competenties heeft een Onderhoudsadviseur nodig?

Een Onderhoudsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderhoudsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderhoudsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderhoudsadviseur nodig? 

Een onderhoudsadviseur is een echte waarnemer. Hij verricht niet alleen, indien nodig, metingen en onderzoeken bij panden, maar hij neemt ook exact de wensen van een opdrachtgever waar, ook als deze zelf misschien niet goed in staat is om deze goed weer te geven, bijvoorbeeld door te weinig vakkennis. Naast waarnemer is een onderhoudsadviseur ook een perfectionist. Veel hangt af van zijn onderhoudsplannen, vooral omdat deze voor vele jaren zijn. Een gebouw met een slecht onderhoudsplan kan snel in verval raken. Het werk van een onderhoudsadviseur mag daarom niet onderschat worden. Zonder perfectionistische eigenschappen kan een onderhoudsadviseur nooit goed werk leveren.

Bekijk de persoonstypen voor Onderhoudsadviseur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderhoudsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderhoudsadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderhoudsadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderhoudsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderhoudsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderhoudsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderhoudsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderhoudsadviseur iets voor je?

Zou je graag Onderhoudsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderhoudsadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderhoudsadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar