Onderofficier Genie Landmacht Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Onderofficier Genie Landmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Genie Landmacht

Wil je Onderofficier Genie Landmacht worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Onderofficier Genie Landmacht, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Onderofficier Genie Landmacht.

Hoe word je een Onderofficier Genie Landmacht? 

Om Onderofficier Genie te worden, moet de gegadigde eerst een opleiding volgen bij de Koninklijke Landmacht. Aangezien er voor de functie Onderofficier Genie veel verschillende instroommogelijkheden zijn, zijn deze onderstreept.

Voor instromers met een MTS / MKO diploma Bouw, Installatie, of Elektro of een diploma van VMBO theoretische of gemengde leerweg (alle richtingen), kaderberoepsgerichte leerweg (Techniek of Landbouw met wiskunde en natuurkunde of Zorg en Welzijn met wiskunde en natuurkunde of Economie met wiskunde en natuurkunde) of Vrede & Veiligheid niveau-2, een voltooide functie binnen de landmacht met een certificaat voor wiskunde en natuurkunde op niveau C met een positief afgelegde Gatb 3 test óf een VMBO niveau-2 diploma met een voltooide functie, Gatb 3 test, ini-0 traject én een certificaat voor wiskunde en natuurkunde op niveau C.

Daarnaast is het voor de Onderofficieren die een MBO opleiding willen volgen in combinatie met de opleiding tot Onderofficier Genie vereist om minimaal een MTS/MBO niveau-4 diploma te hebben in de richtingen Elektrotechniek, Bouwkunde, Grond Water en Wegenbouw / Installatietechniek.

Aan fysieke eisen wordt gesteld dat de gegadigde minimaal 1.55 meter lang moet zijn. De toekomstige Onderofficier mag lenzen of een bril dragen.

De opleiding tot Onderofficier Genie duurt zo'n 18 maanden. Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar, welke voor het 35e levensjaar uitgezeten dient te worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderofficier Genie Landmacht

Er zijn geen opleidingen Onderofficier Genie Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderofficier Genie Landmacht in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Is het verstandig om Onderofficier Genie Landmacht te worden?

Voordat je aan een opleiding Onderofficier Genie Landmacht begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Onderofficier Genie Landmacht worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Onderofficier Genie Landmacht?

Binnen de organisatie van de Landmacht is het mogelijk om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde, of een andere functie binnen de Genie. Indien er wordt voldaan aan de gestelde eisen voor Officiersfuncties kan de Onderofficier ook proberen om Officier te worden.

Buiten de Landmacht kan de Onderofficier Genie werkzaam worden bij het middenkader van de overheid of binnen het bedrijfsleven. In het bijzonder zou de Onderofficier geschikt zijn voor functies in bijvoorbeeld de offshore of binnen de bouw.

Momenteel heeft de Landmacht vacatures open staan voor de Onderofficier Genie. Het is onbekend wat voor gevolgen de naderende bezuinigingen zullen hebben bij de Genie.

De actuele kans op werk voor een Onderofficier Genie Landmacht

De kans op werk voor het beroep Onderofficier Genie Landmacht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Onderofficier Genie Landmacht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Onderofficier Genie Landmacht

Als je je wilt omscholen tot Onderofficier Genie Landmacht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Onderofficier Genie Landmacht door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Onderofficier Genie Landmacht zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Onderofficier Genie Landmacht

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Onderofficier Genie Landmacht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Onderofficier Genie Landmacht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Onderofficier Genie Landmacht

Als je Onderofficier Genie Landmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderofficier Genie Landmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderofficier Genie Landmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderofficier Genie Landmacht?

Competenties en Vaardigheden Onderofficier Genie Landmacht

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Onderofficier Genie Landmacht nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Onderofficier Genie Landmacht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderofficier Genie Landmacht

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Onderofficier Genie Landmacht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderofficier Genie Landmacht. Als Onderofficier Genie Landmacht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderofficier Genie Landmacht:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderofficier Genie Landmacht

Vakkennis voor een Onderofficier Genie Landmacht

Het is voor een Onderofficier Genie Landmacht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Onderofficier Genie Landmacht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Onderofficier Genie Landmacht


Werkervaring Onderofficier Genie Landmacht

Het is voor een startend Onderofficier Genie Landmacht die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderofficier Genie Landmacht is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Onderofficier Genie Landmacht, maar iets anders?

Is een opleiding Onderofficier Genie Landmacht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Onderofficier Genie Landmacht te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Onderofficier Genie Landmacht te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Onderofficier Genie Landmacht te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Onderofficier Genie Landmacht te worden?

Zou je graag Onderofficier Genie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Onderofficier Genie Landmacht voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar