Opperman Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Opperman worden: Opleidingen tot Opperman

Wil je Opperman worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Opperman, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Opperman.

Hoe word je een Opperman? 

 

De Opperman voert relatief eenvoudige klussen uit, dus een opleiding is vaak niet nodig. Ervaring is wel handig.

Toch zijn er ook MBO-opleidingen tot Opperman of verwante opleidingen. Theorie wordt bij deze opleiding gecombineerd met werken. Vaak moet er vier dagen per week gewerkt worden bij een leerbedrijf en één dag per week moet de leerling naar school. 

De 2 best beoordeelde opleidingen Opperman

bijgewerkt op 25-11-2021

Opperman Straatmaker niv. 2
De opleiding opperman straatmaker volg je naast je werk. Je leert in de praktijk bij een erkend leerbedrijf en de theorie tijdens de lesdagen bij SOMA Bedrijfsopleidingen. De opleiding duurt …
Opperman Straatmaker niv. 2
Opperman Straatmaker niv 2 Nieuw
De opleiding opperman straatmaker volg je naast je werk. Je leert in de praktijk bij een erkend leerbedrijf en de theorie tijdens de lesdagen bij SOMA Bedrijfsopleidingen. De opleiding duurt …
Opperman Straatmaker niv 2 Nieuw

Is het verstandig om Opperman te worden?

Voordat je aan een opleiding Opperman begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Opperman worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Opperman?

 

Er zijn vrij veel vacatures te vinden voor Oppermannen, dus het lijkt erop alsof er genoeg werk is. Als een Opperman een relevantie studie heeft gevolgd, heeft hij tijdens zijn opleiding al een baan bij een leerbedrijf.

Bij goed functioneren kan een Opperman steeds meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij bijvoorbeeld Leidinggevende worden. Als hij een relevante studie heeft gedaan, kan hij uiteindelijk ook aan de slag als Metselaar of Stratenmaker. Ook kan hij een eigen bedrijf opstarten en personeel in dienst nemen.

De actuele kans op werk voor een Opperman

Het beroep Opperman is onderdeel van de beroepsfamilie Hulparbeiders bouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Hulparbeiders bouw is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

48

Baankans Opperman

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Opperman

Als je je wilt omscholen tot Opperman is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Opperman door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Opperman zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Opperman

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Opperman dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature BBL Opperman/ bestratingen niv.
Actief Techniek
Ben jij op zoek naar een werkplek voor je BBL opleiding opperman/bestratingen dan bieden wij jou een werkplek aan bij vooraanstaande bedrijven in de infra (GWW). Je werkt dan dagen …
Vacature BBL Opperman/ bestratingen
Actief Techniek
Ben jij op zoek naar een werkplek voor je niv. BBL opleiding opperman/bestratingen dan bieden wij jou een werkplek aan bij vooraanstaande bedrijven in de infra (GWW). Je werkt dan …

Leerling vacatures

Vacature Leerling Valbeveiliging
Actief Techniek
Ben jij de monteur die wij zoeken? Solliciteer dan direct op de functie leerling valbeveiliging bij onze fijne opdrachtgever in de omgeving IJmond!Wanneer jij (leerling) monteur valbeveiliging wordt bij ons, …
Vacature (leerling) opperman stratenmaker
Flexschilder
Ben jij op zoek naar een leuke baan als (leerling) opperman stratenmaker in de regio Den Bosch? Dan kan deze vacature wellicht erg interessant voor je zijn Voor meerdere gerenommeerde …
Vacature Opperman vloerenlegger (leerling)
Fritech
Jij gaat aan de slag bij een veelzijdig vloerenlegbedrijf gespecialiseerd in isolatie- en zandvloeren. Je voert maatwerk uit voor veel verschillende klanten. Het gaat echt om de hand-en-spandiensten en ervaring …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Opperman

Als je Opperman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Opperman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Opperman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Opperman?

Competenties en Vaardigheden Opperman

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Opperman nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Opperman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Opperman

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren

Persoonlijkheid van een Opperman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Opperman. Als Opperman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Opperman:


zie volledige beschrijving persoonstype Opperman

Vakkennis voor een Opperman

Het is voor een Opperman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Opperman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Opperman


Werkervaring Opperman

Het is voor een startend Opperman die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Opperman is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Opperman, maar iets anders?

Is een opleiding Opperman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Opperman te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Opperman te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Opperman te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Opperman te worden?

Zou je graag Opperman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Opperman voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar