Opperman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Opperman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep opperman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je opperman wordt.

 

Wat is een Opperman?

 

Een Opperman is iemand die zorgt voor de tijdige aanvoer van materialen en hulpmiddelen die nodig zijn in de bouw. Zo zorgt hij ervoor dat metselaars en straatmakers meteen aan het werk kunnen. De Opperman assisteert de vakmensen op de werkplaats.

Een Opperman plaatst bijvoorbeeld wegafzettingen, zoekt kabels en leidingen op in de grond en zorgt ervoor dat deze tijdens de werkzaamheden niet beschadigd worden. De Opperman helpt bij het opbouwen van steigers, voert bakstenen aan, maakt specie en onderhoudt gereedschappen.

Tevens zorgt de Opperman ervoor dat de werkplek schoon  en opgeruimd is.

Het is van belang dat een Opperman een goede lichamelijke conditie heeft en het niet erg vindt om in weer en wind in de buitenlucht aan het werk te zijn.Wil je werken als Opperman?

Werk je al als Opperman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Opperman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Opperman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Opperman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Stratenmakers
  • Metselaars
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

23


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Opperman

Wat verdient een Opperman?

 

Een Opperman kan naar schatting rekenen op zo’n €1200,- tot €1900,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dit bedrag hangt onder andere af van gevolgde opleiding, leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden de voorwaarden die staan in de cao Bouwnijverheid, zoals vakantietoeslag, overwerktoeslag, vakantiedagen en vergoeding van werkkleding en gereedschappen.

Salarisschaal Opperman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Opperman

Op zoek naar een nieuwe baan als Opperman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opperman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Opperman vacatures

Vacature Opperman
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Al sinds 1992 voert jouw toekomstige werkgever straatwerk-projecten uit. Met meer dan 100 stratenmakers en oppermannen realiseren zij dagelijks vele mooie en grote straatwerk projecten. De kracht van het …
Vacature Opperman stratenmaker - Zoetermeer
VNOM, Zoetermeer
Stratenmaker - Wat ga je doen? Ben jij dé opperman die ik zoek? Werk jij graag samen in een leuk team en lijkt het jou leuk om het vak stratenmaker …
Vacature Stratenmaker / Opperman
Intermediair Uitzendbureau
Steek jij graag de handen uit de mouwen en werk je graag buiten? Reageer dan snel op de vacature als opperman Voor een bestratingsbedrijf uit Apeldoorn zoeken we een gemotiveerde …
Vacature Opperman
FID Uitzendbureau
Sportschool dicht en de webshops met fitnessapparatuur uitverkocht? Werk je bovendien graag in de buitenlucht? Dan is dit echt iets voor jou! Voor onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar …
Vacature Opperman hoveniersbedrijf m/ v
Herenbos
Word je enthousiast over het leeghalen van tuinen en wil je graag werken in Duin- en Bollenstreek? Ben jij de opperman hoveniersbedrijf M/V die we zoeken?WerkzaamhedenAls opperman hoveniersbedrijf m/v ben …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Opperman

Wat is de toekomst van Opperman?

 

Er zijn vrij veel vacatures te vinden voor Oppermannen, dus het lijkt erop alsof er genoeg werk is. Als een Opperman een relevantie studie heeft gevolgd, heeft hij tijdens zijn opleiding al een baan bij een leerbedrijf.

Bij goed functioneren kan een Opperman steeds meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij bijvoorbeeld Leidinggevende worden. Als hij een relevante studie heeft gedaan, kan hij uiteindelijk ook aan de slag als Metselaar of Stratenmaker. Ook kan hij een eigen bedrijf opstarten en personeel in dienst nemen.

Huidige aantal vacatures

23


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Opperman worden: Opleidingen tot Opperman

Wil je Opperman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Opperman.

Hoe word je een Opperman? 

 

De Opperman voert relatief eenvoudige klussen uit, dus een opleiding is vaak niet nodig. Ervaring is wel handig.

Toch zijn er ook MBO-opleidingen tot Opperman of verwante opleidingen. Theorie wordt bij deze opleiding gecombineerd met werken. Vaak moet er vier dagen per week gewerkt worden bij een leerbedrijf en één dag per week moet de leerling naar school. 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Opperman

Opperman Straatmaker niv. 2
De opleiding opperman straatmaker volg je naast je werk. Je leert in de praktijk bij een erkend leerbedrijf en de theorie tijdens de lesdagen bij SOMA Bedrijfsopleidingen. De opleiding duurt …
Opperman Straatmaker niv. 2

Omscholen of doorgroeien tot Opperman

Als je Opperman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Opperman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Opperman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Opperman?

Competenties en Vaardigheden Opperman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Opperman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Opperman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Opperman

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren

Persoonlijkheid van een Opperman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Opperman. Als Opperman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Opperman:


zie volledige beschrijving persoonstype Opperman

Vakkennis voor een Opperman

Het is voor een Opperman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Opperman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Opperman


Werkervaring Opperman

Het is voor een startend Opperman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Opperman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metselaar .

Iets anders leren?

Is Opperman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Opperman

Met wie werkt een Opperman samen? 

 

Een Opperman komt veel in contact met de andere mensen op de bouwplaats, zoals Stratenmakers en Metselaars. Hij helpt hen bijvoorbeeld bij de aanvoer van gereedschappen en materialen. Bovendien heeft een Opperman contact met een Leidinggevende. De Leidinggevende stuurt hem aan en helpt hem bij vragen en problemen.


  • Stratenmakers
  • Metselaars
  • Leidinggevende
Opperman


Organisaties waar een Opperman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Opperman meestal werkt.

Waar werkt een Opperman?

 

Een Opperman werkt bij een bouwbedrijf, zoals een bestratingsbedrijf. Zo’n bedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Opperman

Waar kun je het beste werken als Opperman? Hieronder vind je de best door de Opperman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Opperman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Opperman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Opperman.

Welke competenties heeft een Opperman nodig?

Een Opperman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Opperman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Opperman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Opperman nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Opperman zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Opperman moet fysiek zwaar werk verrichten en dient dus een goede lichamelijke conditie en veel energie te hebben. Hij werkt doelgericht en efficiënt. De Opperman moet het ook niet erg vinden om van locatie naar locatie te reizen (Succesvolle Werker).

Daarnaast heeft een Opperman een goed overzicht. Hij ziet waar hij nodig is. Zo ziet de Opperman wanneer de stratenmaker nieuwe bakstenen nodig heeft, wanneer hij specie moet gaan maken en wanneer hij kabels en leidingen moet opsporen. Kortom, de Opperman ziet welke werkzaamheden gedaan moeten worden en hij kan goed timen wanneer hij die uit moet voeren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Opperman


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Opperman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Opperman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Opperman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Opperman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Opperman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Opperman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Opperman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Opperman iets voor je?

Zou je graag Opperman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Opperman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Opperman?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Opperman

Vacature Opperman omgeving Apeldoorn
Olympia
Heb jij een goede fysieke conditie en kan je goed samenwerken? Dan ben jij de Opperman die wij zoeken! Je komt te werken bij een aannemingsbedrijf in Apeldoorn Als opperman …
Vacature Monteur Riolering
Intro Personeel
"Tot ziens, mevrouw!" Als leerling Monteur Riolering was je weer eens onmisbaar. Je hebt namelijk een gezin geholpen met het verhelpen van de stank die voor hun onverklaarbare wijze bleef …
Vacature Opperman Stratenmaker Junior
Intro Personeel
Je legt net de laatste straatsteen neer. Je kijkt achter je en ziet een super strak gelegde straat. Trots kijk je je collega's aan. Die klus hebben jullie toch maar …
Vacature Opperman stratenmaker
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Ben jij dé opperman die ik zoek? Werk jij graag samen in een leuk team en lijkt het jou leuk om het vak stratenmaker beter onder de knie te krijgen? …
Vacature Opperman bestratingen
Actief Techniek
Wil jij goed verdienen, lekker in de buitenlucht werken en zoek jij werk voor langere tijd? Per direct zijn wij op zoek naar meerdere grondwerkers voor een groot glasvezel project …

Actuele blogposts


reacties op Opperman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar