Oproepkracht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Oproepkracht? Lees de functieomschrijving.

Als oproepkracht kan je pas gaan werken als je werkgever je oproept. Je kan als oproepkracht in vele verschillende sectoren werken en kan veel verschillende takenpakketten en bevoegheden hebben. Je wordt als oproepkracht opgeroepen wanneer je werkgever veel werk heeft liggen en iemand extra kan gebruiken om werk voor hem te verrichten. Als oproepkracht heb je dus geen vaste taken en is je werk erg flexibel.

 

 

Wil je werken als Oproepkracht?

Werk je al als Oproepkracht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Oproepkracht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Oproepkracht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Oproepkracht in één oogopslag


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Oproepkracht

Wat verdient een Oproepkracht?

Als oproepkracht werk je als je werkgever je oproept. Je hebt als oproepkracht dus geen vast maandloon. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn verschillend voor oproepkrachten aangezien deze afhankelijk zijn van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als oproepkracht. Relatief bekeken is het salaris van een oproepkracht niet erg hoog.

Salarisschaal Oproepkracht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Oproepkracht

Op zoek naar een nieuwe baan als Oproepkracht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Oproepkracht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Oproepkracht vacatures

AKO Oproepkracht Maarssenbroek
AKO
Oproepkracht AKO Maarssenbroek Wat ga je doen als oproepkracht bij AKO? Jij maakt klanten blij! Samen met je collega’s ben je het visitekaartje van AKO. Dankzij jou ziet onze AKO-winkel …
Flexibele oproepkrachten AKO Arnhem NS
AKO
Flexibele oproepkrachten AKO Arnhem NS Ben jij op zoek naar een uitdagende (bij)baan binnen een organisatie waar je veel verantwoording krijgt en veel kunt leren? Is het voor jou een …
Oproepkracht AKO Alkmaar NS
AKO
Oproepkracht AKO Alkmaar NS Wat ga je doen als oproepkracht bij AKO? Jij maakt klanten blij! Samen met je collega’s ben je het visitekaartje van AKO. Dankzij jou ziet onze …
Oproepkracht Amersfoort Meander
AKO
Oproepkracht AKO Amersfoort Meander Wat ga je doen als oproepkracht bij AKO? Jij maakt klanten blij! Samen met je collega’s ben je het visitekaartje van AKO. Dankzij jou ziet onze …
Oproepkracht Gouda NS, AKO (3-24 uur)
AKO
Oproepkracht Gouda NS, AKO Ben jij op zoek naar een uitdagende (bij)baan binnen een organisatie waar je veel verantwoording krijgt en veel kunt leren? Is het voor jou een uitdaging …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Oproepkracht

Hoe goed is de toekomst voor de Oproepkracht? 

Er zijn altijd vacatures voor oproepkrachten beschikbaar en je kan dan ook snel aan een baan als oproepkracht komen.

Ook zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden voor een oproepkracht. Je kan als oproepkracht een vaste baan aangeboden krijgen binnen de organisatie waar je als oproepkracht hebt gewerkt. Ook kun je op zoek gaan naar een vaste baan binnen een andere organisatie.

Baankans Oproepkracht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

45


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Oproepkracht worden: Opleidingen tot Oproepkracht

Hoe word je een Oproepkracht? 

Afhankelijk van de sector waarbinnen je als oproepkracht gaat werken is mogelijk een bepaalde opleiding vereist. Vaak krijg je als oproepkracht verschillende cursussen aangeboden van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent om zo goed mogelijk je taken als oproepkracht te kunnen uitvoeren. 

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Oproepkracht

Wet Arbeidsmarkt in Balans
Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking.  Met deze wet krijgt de arbeidsrechtpraktijk wederom met de nodige nieuwe regelgeving te maken. U mag deze wijzigingen …
Wet Arbeidsmarkt in Balans
Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking.  Met deze wet krijgt de arbeidsrechtpraktijk wederom met de nodige nieuwe regelgeving te maken. U mag deze wijzigingen …
Wet Arbeidsmarkt in Balans
Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking.  Met deze wet krijgt de arbeidsrechtpraktijk wederom met de nodige nieuwe regelgeving te maken. U mag deze wijzigingen …
Meer opleidingen Oproepkracht

Weet je nog niet of je Oproepkracht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Oproepkracht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Oproepkracht

Met wie werkt een Oproepkracht samen? 

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, kun je als oproepkracht verschillende netwerken hebben. Als oproepkracht heb je in ieder geval contact met je werkgever en je collega's binnen de organisatie. Werk je als oproepkracht in de horeca heb je bijvoorbeeld ook contact met klanten en gasten.


  • Werkgever
Oproepkracht


Organisaties waar een Oproepkracht werkzaam is

Waar werkt een Oproepkracht meestal? 

Zowel in de profit als non-profit sector is er vraag naar oproepkrachten. Je kan als oproepkracht daarom ook in veel verschillende sectoren werken.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Oproepkracht

Waar kun je het beste werken als Oproepkracht? Hieronder vindt je de best door de Oproepkracht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Oproepkracht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Oproepkracht:

Welke competenties heeft een een Oproepkracht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Oproepkracht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Oproepkracht nodig? 

Als oproepkracht is het belangrijk dat je een flexibele werker bent. Je moet ontvankelijk, goedaardig en vooral ondersteunend zijn aangelegd. Je moet als oproepkracht een goede ondersteruning zijn voor je werkgever. Bij een oproepkracht past daarom het type van de bemiddelaar (Bemiddelaar).

Verder moet je als oproepkracht ook over een verantwoordelijkheidbesef beschikken. Je moet betrouwbaar en loyaal zijn en klaar staan voor de werkgever wanneer deze je nodig heeft (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Oproepkracht


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Oproepkracht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Oproepkracht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Oproepkracht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Oproepkracht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Oproepkracht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Oproepkracht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Oproepkracht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Oproepkracht iets voor je?

Zou je graag Oproepkracht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Oproepkracht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Oproepkracht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar