Oproepkracht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Oproepkracht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep oproepkracht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je oproepkracht wordt.

 

Wat is een Oproepkracht?

Als oproepkracht kan je pas gaan werken als je werkgever je oproept. Je kan als oproepkracht in vele verschillende sectoren werken en kan veel verschillende takenpakketten en bevoegheden hebben. Je wordt als oproepkracht opgeroepen wanneer je werkgever veel werk heeft liggen en iemand extra kan gebruiken om werk voor hem te verrichten. Als oproepkracht heb je dus geen vaste taken en is je werk erg flexibel.

 

 Wil je werken als Oproepkracht?

Werk je al als Oproepkracht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Oproepkracht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Oproepkracht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Oproepkracht in één oogopslag


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Oproepkracht

Wat verdient een Oproepkracht?

Als oproepkracht werk je als je werkgever je oproept. Je hebt als oproepkracht dus geen vast maandloon. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn verschillend voor oproepkrachten aangezien deze afhankelijk zijn van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als oproepkracht. Relatief bekeken is het salaris van een oproepkracht niet erg hoog.

Salarisschaal Oproepkracht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Oproepkracht

Op zoek naar een nieuwe baan als Oproepkracht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Oproepkracht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Oproepkracht vacatures

Vacature Ideale bijbaan als oproepkracht Incasso bij CIB! Frans- en Nederlandstalig
Centraal Invorderings Bureau
Frans- en Nederlandstalig (m/v) | min uur per week of avonden | RotterdamBen jij op zoek naar de ideale bijbaan? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Deze vind …
Vacature Productiemedewerker oproepkracht
Carriere Uitzendbureau
Over de functieAls oproepkracht productie ben je verantwoordelijk voor de productie van magazines, tijdschriften en reclamefolders. Daarnaast zijn jouw taken:Tijdschriften van de band halenOpgooien van grondstoffen op de bandVerpakken van …
Vacature Productiemedewerker oproepkracht
Carrière uitzendbureau
Over de functie Als oproepkracht productie ben je verantwoordelijk voor de productie van magazines, tijdschriften en reclamefolders. Daarnaast zijn jouw taken: • Tijdschriften van de band halen • Opgooien van …
Vacature Productiemedewerker oproepkracht
Carrière uitzendbureau
Over de functie Als oproepkracht productie ben je verantwoordelijk voor de productie van magazines, tijdschriften en reclamefolders. Daarnaast zijn jouw taken: Tijdschriften van de band halen Opgooien van grondstoffen op …
Vacature Zaterdaghulp / Oproepkracht
Tuincentrum Overvecht Zaandam
Tuincentrum Overvecht - Zaandam zoekt een Zaterdaghulp / Oproepkracht te Zaandam VMBO / MAVO geplaatst op 08-08-2020 Zaterdaghulp/ Oproepkracht TCO Zaandam Omschrijving: Tuincentrum Overvecht zoekt scholieren/ studenten voor de vrijdag,zaterdag …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Oproepkracht

Wat is de toekomst van Oproepkracht?

Er zijn altijd vacatures voor oproepkrachten beschikbaar en je kan dan ook snel aan een baan als oproepkracht komen.

Ook zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden voor een oproepkracht. Je kan als oproepkracht een vaste baan aangeboden krijgen binnen de organisatie waar je als oproepkracht hebt gewerkt. Ook kun je op zoek gaan naar een vaste baan binnen een andere organisatie.

Baankans Oproepkracht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

22


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Oproepkracht worden: Opleidingen tot Oproepkracht

Wil je Oproepkracht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Oproepkracht.

Hoe word je een Oproepkracht? 

Afhankelijk van de sector waarbinnen je als oproepkracht gaat werken is mogelijk een bepaalde opleiding vereist. Vaak krijg je als oproepkracht verschillende cursussen aangeboden van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent om zo goed mogelijk je taken als oproepkracht te kunnen uitvoeren. 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Oproepkracht

Webinar: Corona-noodpakket voor HR (live)
Overheid komt werkgevers tegemoet tijdens coronacrisis Nu het coronavirus rondwaart, komen veel organisaties in financiële problemen. Daarom heeft het kabinet een noodpakket aan maatregelen afgekondigd. De doelstelling van het noodpakket …
Webinar: Corona-noodpakket voor HR (live)

Omscholen of doorgroeien tot Oproepkracht

Als je Oproepkracht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Oproepkracht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Oproepkracht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Oproepkracht?

Competenties en Vaardigheden Oproepkracht

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Oproepkracht nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Oproepkracht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Oproepkracht

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Oproepkracht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Oproepkracht. Als Oproepkracht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Oproepkracht:


zie volledige beschrijving persoonstype Oproepkracht

Vakkennis voor een Oproepkracht

Het is voor een Oproepkracht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Oproepkracht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Oproepkracht


Werkervaring Oproepkracht

Het is voor een startend Oproepkracht die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Oproepkracht is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Oproepkracht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Oproepkracht

Met wie werkt een Oproepkracht samen? 

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, kun je als oproepkracht verschillende netwerken hebben. Als oproepkracht heb je in ieder geval contact met je werkgever en je collega's binnen de organisatie. Werk je als oproepkracht in de horeca heb je bijvoorbeeld ook contact met klanten en gasten.


  • Werkgever
Oproepkracht


Organisaties waar een Oproepkracht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Oproepkracht meestal werkt.

Waar werkt een Oproepkracht?

Zowel in de profit als non-profit sector is er vraag naar oproepkrachten. Je kan als oproepkracht daarom ook in veel verschillende sectoren werken.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Oproepkracht

Waar kun je het beste werken als Oproepkracht? Hieronder vind je de best door de Oproepkracht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Oproepkracht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Oproepkracht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Oproepkracht.

Welke competenties heeft een Oproepkracht nodig?

Een Oproepkracht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Oproepkracht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Oproepkracht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Oproepkracht nodig? 

Als oproepkracht is het belangrijk dat je een flexibele werker bent. Je moet ontvankelijk, goedaardig en vooral ondersteunend zijn aangelegd. Je moet als oproepkracht een goede ondersteruning zijn voor je werkgever. Bij een oproepkracht past daarom het type van de bemiddelaar (Bemiddelaar).

Verder moet je als oproepkracht ook over een verantwoordelijkheidbesef beschikken. Je moet betrouwbaar en loyaal zijn en klaar staan voor de werkgever wanneer deze je nodig heeft (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Oproepkracht


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Oproepkracht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Oproepkracht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Oproepkracht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Oproepkracht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Oproepkracht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Oproepkracht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Oproepkracht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Oproepkracht iets voor je?

Zou je graag Oproepkracht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Oproepkracht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Oproepkracht?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Oproepkracht

Vacature Oproepkracht
Actief Werkt! Uitzendbureau
Ben jij opzoek naar werk op oproepbasis? Dan is dit iets voor jou! Voor een van onze opdrachtgevers zijn wij opzoek naar mensen die op oproepbasis willen werken als voelploegmedewerker …
Vacature Oproepkracht
Tuincentrum Overvecht Obdam
Tuincentrum Overvecht - Obdam zoekt een Oproepkracht te Obdam VMBO / MAVO geplaatst op 06-08-2020 Oproepkracht TCO Obdam Maandag t/m Zondag Omschrijving: Tuincentrum Overvecht zoekt oproepkrachten voor door de weeks, …
Vacature Hiker (oproepkracht, De Meern)
Muntstad
Muntstad zoekt een Hiker (oproepkracht, De Meern) te De Meern VMBO / MAVO geplaatst op 06-08-2020 Hiker (oproepkracht, De Meern) Houd jij van afwisseling en ben je graag bezig met …
Vacature Oproepkrachten Productie
Timing Uitzendbureau
Ben jij ook zo benieuwd naar het productieproces van boeken als Gijp, Vijftig Tinten Grijs en Judas? Grijp dan nu je kans, want wij zijn per direct op zoek naar …
Vacature Oproepkracht Keukenmedewerker (vakantiekracht)
De Bonte Wever Assen
De Bonte Wever Assen zoekt een Oproepkracht Keukenmedewerker (vakantiekracht) te VMBO / MAVO geplaatst op 02-08-2020 Oproepkracht Keukenmedewerker (tijdelijk) Op zoek naar een leuke (bij)baan deze zomer? Vind je het …

Actuele blogposts


reacties op Oproepkracht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar