Oproepkracht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Oproepkracht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep oproepkracht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je oproepkracht wordt.

 

Wat is een Oproepkracht?

Als oproepkracht kan je pas gaan werken als je werkgever je oproept. Je kan als oproepkracht in vele verschillende sectoren werken en kan veel verschillende takenpakketten en bevoegheden hebben. Je wordt als oproepkracht opgeroepen wanneer je werkgever veel werk heeft liggen en iemand extra kan gebruiken om werk voor hem te verrichten. Als oproepkracht heb je dus geen vaste taken en is je werk erg flexibel.

 

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Oproepkracht?

Werk je al als Oproepkracht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Oproepkracht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Oproepkracht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Oproepkracht in één oogopslag


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Oproepkracht

Wat verdient een Oproepkracht?

Als oproepkracht werk je als je werkgever je oproept. Je hebt als oproepkracht dus geen vast maandloon. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn verschillend voor oproepkrachten aangezien deze afhankelijk zijn van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als oproepkracht. Relatief bekeken is het salaris van een oproepkracht niet erg hoog.

Salarisschaal Oproepkracht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Oproepkracht

Op zoek naar een nieuwe baan als Oproepkracht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Oproepkracht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Oproepkracht vacatures

Vacature verkoopmedewerker (oproepkracht)
Randstad
Functieomschrijving Voor dé fashion outlet in Lelystad zijn we voor diverse winkelketens op zoek naar verkoopmedewerkers. Lijkt het jou leuk om als oproepkracht via Randstad aan de slag te gaan …
Vacature Oproepkracht
Olympia
Bedrijfsomschrijving Voor verschillende opdrachtgevers in de regio Den Bosch, Waalwijk, Oss en Veghel zijn wij regelmatig opzoek naar oproepkrachten. Het gaat hier over verschillende soorten bedrijven waarbij je aan het …
Vacature Vakantie-/ oproepkracht
Olympia
Bedrijfsomschrijving QSIL is niet meer weg te denken uit de provincie Groningen. Verschillende glassoorten worden hier geproduceerd en na bewerkt. Bijna de helft van alle auto’s ter wereld is voorzien …
Vacature Productiemedewerker Oproepkracht
Olympia
Bedrijfsomschrijving Voor verschillende opdrachtgevers in de regio Zutphen zijn wij regelmatig op zoek naar oproepkrachten. Het gaat hier over verschillende soorten bedrijven waarbij je aan het werk gaat in verschillende …
Vacature Begeleider GHZ (oproepkracht)
Lievegoed
Salvia is een geheel van 4 woonhuizen op een terrein met een grote, mooie besloten tuin. Daarnaast is ook nog een groepswoning buiten het terrein aan de Welgelegenlaan. In alle …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Oproepkracht

Wat zijn de baankansen voor een Oproepkracht?

Er zijn altijd vacatures voor oproepkrachten beschikbaar en je kan dan ook snel aan een baan als oproepkracht komen.

Ook zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden voor een oproepkracht. Je kan als oproepkracht een vaste baan aangeboden krijgen binnen de organisatie waar je als oproepkracht hebt gewerkt. Ook kun je op zoek gaan naar een vaste baan binnen een andere organisatie.

De actuele kans op werk voor een Oproepkracht

De kans op werk voor het beroep Oproepkracht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

108

Baankans Oproepkracht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Oproepkracht worden: Opleidingen tot Oproepkracht

Wil je Oproepkracht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Oproepkracht.

Hoe word je een Oproepkracht? 

Afhankelijk van de sector waarbinnen je als oproepkracht gaat werken is mogelijk een bepaalde opleiding vereist. Vaak krijg je als oproepkracht verschillende cursussen aangeboden van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent om zo goed mogelijk je taken als oproepkracht te kunnen uitvoeren. 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Oproepkracht

Loon en bijzondere arbeidsvoorwaarden
Veel arbeidsrechtelijke geschillen houden verband met de belangrijkste tegenprestatie voor de arbeid: het te betalen loon. Het gaat daarbij onder meer om vragen over het recht op de hoogte, de …
Loon en bijzondere arbeidsvoorwaarden

Omscholen tot Oproepkracht

Als je je wilt omscholen tot Oproepkracht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Oproepkracht zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Oproepkracht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Oproepkracht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Oproepkracht

Als je Oproepkracht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Oproepkracht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Oproepkracht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Oproepkracht?

Competenties en Vaardigheden Oproepkracht

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Oproepkracht nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Oproepkracht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Oproepkracht

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Oproepkracht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Oproepkracht. Als Oproepkracht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Oproepkracht:


zie volledige beschrijving persoonstype Oproepkracht

Vakkennis voor een Oproepkracht

Het is voor een Oproepkracht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Oproepkracht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Oproepkracht


Werkervaring Oproepkracht

Het is voor een startend Oproepkracht die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Oproepkracht is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Oproepkracht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Oproepkracht

Met wie werkt een Oproepkracht samen? 

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, kun je als oproepkracht verschillende netwerken hebben. Als oproepkracht heb je in ieder geval contact met je werkgever en je collega's binnen de organisatie. Werk je als oproepkracht in de horeca heb je bijvoorbeeld ook contact met klanten en gasten.


  • Werkgever
Oproepkracht


Organisaties waar een Oproepkracht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Oproepkracht meestal werkt.

Waar werkt een Oproepkracht?

Zowel in de profit als non-profit sector is er vraag naar oproepkrachten. Je kan als oproepkracht daarom ook in veel verschillende sectoren werken.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Oproepkracht

Waar kun je het beste werken als Oproepkracht? Hieronder vind je de best door de Oproepkracht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Oproepkracht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Oproepkracht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Oproepkracht.

Welke competenties heeft een Oproepkracht nodig?

Een Oproepkracht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Oproepkracht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Oproepkracht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Oproepkracht nodig? 

Als oproepkracht is het belangrijk dat je een flexibele werker bent. Je moet ontvankelijk, goedaardig en vooral ondersteunend zijn aangelegd. Je moet als oproepkracht een goede ondersteruning zijn voor je werkgever. Bij een oproepkracht past daarom het type van de bemiddelaar (Bemiddelaar).

Verder moet je als oproepkracht ook over een verantwoordelijkheidbesef beschikken. Je moet betrouwbaar en loyaal zijn en klaar staan voor de werkgever wanneer deze je nodig heeft (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Oproepkracht


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Oproepkracht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Oproepkracht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Oproepkracht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Oproepkracht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Oproepkracht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Oproepkracht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Oproepkracht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Oproepkracht iets voor je?

Zou je graag Oproepkracht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Oproepkracht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Oproepkracht?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Oproepkracht

Vacature Productiemedewerker Oproepkracht
TKF B.V.
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Altijd …
Vacature Productiemedewerker oproepkracht (m/ v)
Werkis
Zorg jij voor de mooiste aardappels? Solliciteer dan direct! Voor een groot marktleider in het verwerken van aardappels, zijn we op zoek naar productiemedewerkers voor de flexibele schil. Als productiemedewerker …
Vacature Oproepkracht (m/ v)
Werkis
Zie jij jezelf al tussen de aardappels werken en schrikt kou jou niet af? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! Zie jij jezelf al tussen de aardappels werken …
Vacature Vakantie-/ oproepkracht, Winschoten
Olympia
Altijd al werkervaring op willen doen bij een fabriek en heb jij tijd over in de vakantieperiode? Dan is dit jouw kans Wij zijn op zoek naar oproep- en vakantiekrachten …
Vacature Productiemedewerker Oproepkracht, Zutphen
Olympia
Op zoek naar oproepwerk in de omgeving van Zutphen? En ben je flexibel inzetbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou Functie-eisen: Flexibel in werkdagen, tijden en werkzaamheden In staat …

Actuele blogposts


reacties op Oproepkracht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar