Oproepkracht Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Oproepkracht worden: Opleidingen tot Oproepkracht

Wil je Oproepkracht worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Oproepkracht, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Oproepkracht.

Hoe word je een Oproepkracht? 

Afhankelijk van de sector waarbinnen je als oproepkracht gaat werken is mogelijk een bepaalde opleiding vereist. Vaak krijg je als oproepkracht verschillende cursussen aangeboden van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent om zo goed mogelijk je taken als oproepkracht te kunnen uitvoeren. 

De 1 best beoordeelde opleidingen Oproepkracht

bijgewerkt op 07-09-2021

Loon en bijzondere arbeidsvoorwaarden
Veel arbeidsrechtelijke geschillen houden verband met de belangrijkste tegenprestatie voor de arbeid: het te betalen loon. Het gaat daarbij onder meer om vragen over het recht op de hoogte, de …
Loon en bijzondere arbeidsvoorwaarden

Is het verstandig om Oproepkracht te worden?

Voordat je aan een opleiding Oproepkracht begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Oproepkracht worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Oproepkracht?

Er zijn altijd vacatures voor oproepkrachten beschikbaar en je kan dan ook snel aan een baan als oproepkracht komen.

Ook zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden voor een oproepkracht. Je kan als oproepkracht een vaste baan aangeboden krijgen binnen de organisatie waar je als oproepkracht hebt gewerkt. Ook kun je op zoek gaan naar een vaste baan binnen een andere organisatie.

De actuele kans op werk voor een Oproepkracht

De kans op werk voor het beroep Oproepkracht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

149

Baankans Oproepkracht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Oproepkracht

Als je je wilt omscholen tot Oproepkracht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Oproepkracht door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Oproepkracht zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Oproepkracht

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Oproepkracht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Oproepkracht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Oproepkracht

Als je Oproepkracht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Oproepkracht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Oproepkracht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Oproepkracht?

Competenties en Vaardigheden Oproepkracht

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Oproepkracht nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Oproepkracht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Oproepkracht

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Oproepkracht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Oproepkracht. Als Oproepkracht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Oproepkracht:


zie volledige beschrijving persoonstype Oproepkracht

Vakkennis voor een Oproepkracht

Het is voor een Oproepkracht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Oproepkracht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Oproepkracht


Werkervaring Oproepkracht

Het is voor een startend Oproepkracht die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Oproepkracht is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Oproepkracht, maar iets anders?

Is een opleiding Oproepkracht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Oproepkracht te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Oproepkracht te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Oproepkracht te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Oproepkracht te worden?

Zou je graag Oproepkracht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Oproepkracht voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar