Orderpicker worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Orderpicker worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Orderpicker worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Orderpicker? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Orderpicker goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Orderpicker?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Orderpicker wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Orderpicker.

Alles over hoe je Orderpicker kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Orderpicker?

Als orderpicker heb je inprincipe voldoende kennis als je een MBO-diploma hebt afgerond. Vaak krijg je binnen de organisatie cursussen en bijscholing wanneer dat wenselijk is. 

Welke vaardigheden heb je nodig om Orderpicker te worden?

Om Orderpicker te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Orderpicker zijn Zorgvuldigheid, Doorzettingsvermogen en Gestructureerd werken. Ook zijn Oog voor detail, Nauwkeurigheid en Consequent handelen belangrijke vaardigheden als je Orderpicker wilt worden. Verder zijn Ambitie, Accuratesse en Voorbereiden ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Orderpicker te worden?

Als je Orderpicker wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Orderpicker

  • Accuratesse
  • Discipline
  • Doorzettingsvermogen
  • Energie
  • Omgaan met details
  • Plannen en organiseren
  • Stressbestendigheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Orderpicker te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Orderpicker te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Orderpicker worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Orderpicker. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Orderpicker zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

Als orderpicker is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld. Je bent verantwoordelijk voor alle goederen van een bedrijf en moet secuur te werk gaan. Een perfectionistisch persoonlijkheidstype is daarom van toepassingen op het werk van een orderpicker.

Verder moet je als orderpicker ook een succesvolle werker zijn. Als orderpicker moet je verschillende taken tegelijk kunnen doen en je moet ijverig en gedreven zijn in je werk.

 

 

Opleiding Orderpicker

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Orderpicker kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Orderpicker. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Orderpicker. Maar ook cursussen en trainingen voor de Orderpicker.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Orderpicker

Er zijn geen opleidingen Orderpicker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Orderpicker in werkt

Bekijk meer opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen tot Orderpicker

Hoe kan je omscholen tot Orderpicker? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Orderpicker zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Leerling vacatures

Vacature Orderpicker / (aankomend) Magazijnmedewerker
WerkTalent
Wat wij vragen Opleiding VMBO/Mavo Ervaring Tot 1 jaar, Van 1 tot 5 jaar, Van 5 tot 10 jaar Wat wij bieden Salaris € 2.200 tot € 2.575 Dienstverband fulltime, onbekend Vacaturebeschrijving …

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Orderpicker?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Orderpicker. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Orderpicker?

Als je wilt omscholen tot Orderpicker is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Orderpicker

Wat verdient een Orderpicker? Het salaris van een Orderpicker begint bij €1500,- bruto per maand. Een ervaren Orderpicker verdient tot maximaal €2000,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.