Orgeldraaier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orgeldraaier? Lees de functieomschrijving.

De Orgeldraaier is de persoon die een draaiorgel bespeelt. Een draaiorgel is een automatisch spelend pijporgel. Een draaiorgel heeft orgelpijpen, maar kan hiernaast ook andere instrumenten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slagwerk. De meeste pijporgels moeten door mensen worden bediend. Het draaiorgel is het enige pijporgel dat door een bewegend muziekpatroon muziek produceert. Dit gebeurt meestal met behulp van een kartonnen draaiorgelboek. Dit boek bedient de registers, het slagwerk en de tonen van het draaiorgel. Het draaiorgel gaat spelen door aan een draaiorgel te draaien. Vandaar dat de naam van degene di ehet draaiorgel bedient de Orgeldraaier is. Als de Orgeldraaier op de correcte en met een constante snelheid draait, klinkt het muziekstuk op zijn best.

In Nederland zijn nog altijd diverse draaiorgels op straat te bewonderen. In Nederland Is het grote straatdraaiorgel het bekendste. Ook het kermisorgel en dansorgel komen veel voor. Ook verschijnen er de laatste jaren steeds meer kleine straatdraaiorgels, de zogenaamde handdraaiorgels.

Door met het draaiorgel op straat te gaan draaien, probeert de Orgeldraaier geld te verdienen. Mensen kunnen naar eigen keuze beslissen of zij de Orgeldraaier geld gaan geven en hoeveel geld zij geven. De Orgeldraaier is voor zijn inkomsten dus sterk afhankelijk van de vrijgevigheid van anderen. De Orgeldraaier heeft daarom een wisselend salaris en zal de ene dag meer verdienen dan de andere. De Orgeldraaier moet het draaiorgel daarom ook niet hebben om heel rijk van te worden, maar de Orgeldraaier moet een passie voor draaiorgels en straatmuziek hebben.

Wil je werken als Orgeldraaier?

Werk je al als Orgeldraaier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orgeldraaier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Orgeldraaier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Orgeldraaier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orgeldraaier

Wat verdient een Orgeldraaier?

Het is lastig een salarisindicatie van de Orgeldraaier te geven. De orgeldraaier is voor zijn inkomsten sterk afhankelijk van de vrijgevigheid van de mensen. De Orgeldraaier kan de ene dag veel verdienen en de andere dag bijna niets. De Orgeldraaier heeft daarom geen stabiel salaris en zal daarom vaak nog een ander beroep naast het orgeldraaien hebben.

Salarisschaal Orgeldraaier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Orgeldraaier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orgeldraaier

Hoe goed is de toekomst voor de Orgeldraaier? 

Er zijn nog altijd verschillende Orgeldraaiers in Nederland. Het is vaak een beroep wat doorgegeven wordt en waar de Orgeldraaier een passie voor moet hebben. Het is daarom lastig om van een arbeidsmarktperspectief te spreken. Er zijn nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden voor de Orgeldraaier.

Baankans Orgeldraaier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Orgeldraaier worden: Opleidingen tot Orgeldraaier

Hoe word je een Orgeldraaier? 

Voor de functie van Orgeldraaier is geen specifieke opleiding. Vaak wordt het Orgeldraaien in de familie doorgegeven of leert de Orgeldraaier de vaardigheden van een andere Orgeldraaier.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Orgeldraaier

Meer opleidingen Orgeldraaier

Weet je nog niet of je Orgeldraaier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Orgeldraaier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Orgeldraaier

Met wie werkt een Orgeldraaier samen? 

De Orgeldraaier werkt meestal alleen, soms heeft de Orgeldraaier iemand mee die hem helpt bij het draaien en het ophalen van het geld. Ook is de Orgeldraaier vaak aangesloten bij een vereniging van Orgeldraaiers.


Orgeldraaier


Organisaties waar een Orgeldraaier werkzaam is

Waar werkt een Orgeldraaier meestal? 

De Orgeldraaier werkt eigenlijk altijd voor zichzelf. De orgeldraaier brengt op straat zijn muziek ten gehore. De orgeldraaier probeert hier geld mee te verdienen. De orgeldraaier werkt daarom in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Orgeldraaier

Waar kun je het beste werken als Orgeldraaier? Hieronder vindt je de best door de Orgeldraaier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orgeldraaier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orgeldraaier:

Welke competenties heeft een een Orgeldraaier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Orgeldraaier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Orgeldraaier nodig? 

De Orgeldraaier moet een passie voor muziek en voor draaiorgels hebben. De Orgeldraaier moet energiek en optimistisch zijn (Levensgenieter). Ook moet de Orgeldraaier expressief zijn en beschikken over voldoende creativiteit (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Orgeldraaier


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Orgeldraaier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orgeldraaier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orgeldraaier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orgeldraaier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orgeldraaier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orgeldraaier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orgeldraaier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orgeldraaier iets voor je?

Zou je graag Orgeldraaier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orgeldraaier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Orgeldraaier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar