Orthopedisch Technoloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Orthopedisch Technoloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Orthopedisch Technoloog worden: Opleidingen tot Orthopedisch Technoloog

Wil je Orthopedisch Technoloog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Orthopedisch Technoloog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Orthopedisch Technoloog.

Hoe word je een Orthopedisch Technoloog? 

Voor het beroep van Orthopedisch Technoloog bestaan in Nederland twee opleidingen.
De MBO opleiding OrthopedischTechnicus is te volgen bij het kennis- en opleidingencentrum SVGB in Nieuwegein. Dit is een opleiding op niveau-4 en duurt vier jaar. Het is een opleiding in de vorm van Beroeps Begeleidende Leerweg, waarbij werken en leren wordt gecombineerd.

Een HBO opleiding voor Orthopedisch Technoloog is te volgen aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. De opleiding heet tegenwoordig Mens en Techniek, differentiatie Orthopedische Technologie en alle jaren vinden plaats op de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Deze HBO opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Voor de deeltijdvariant is het een vereiste dat men reeds werkzaam is in de orthopedische branche.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Orthopedisch Technoloog

Er zijn geen opleidingen Orthopedisch Technoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Orthopedisch Technoloog in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Is het verstandig om Orthopedisch Technoloog te worden?

Voordat je aan een opleiding Orthopedisch Technoloog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Orthopedisch Technoloog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Orthopedisch Technoloog?

Een Orthopedisch Technoloog is veelal werkzaam in een orthopedische praktijk. Hier zijn vaak doorgroeimogelijkheden naar een leidinggevende functie. Ook het beginnen van een eigen praktijk behoort tot de mogelijkheden.

De werkgelegenheid in de orthopedisch technische branche vertoont een lichte groei. Vooral de vraag naar HBO'ers met een opleiding in deze richting neemt toe.

De actuele kans op werk voor een Orthopedisch Technoloog

Het beroep Orthopedisch Technoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Orthopedisch (prothese) technici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Orthopedisch (prothese) technici is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Orthopedisch Technoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Orthopedisch Technoloog

Als je je wilt omscholen tot Orthopedisch Technoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Orthopedisch Technoloog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Orthopedisch Technoloog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Orthopedisch Technoloog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Orthopedisch Technoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Orthopedisch Technoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Orthopedisch Technoloog

Als je Orthopedisch Technoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Orthopedisch Technoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Orthopedisch Technoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. Wat doet een Orthopedisch Technoloog?

Competenties en Vaardigheden Orthopedisch Technoloog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Orthopedisch Technoloog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Orthopedisch Technoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Orthopedisch Technoloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Orthopedisch Technoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Orthopedisch Technoloog. Als Orthopedisch Technoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Orthopedisch Technoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Orthopedisch Technoloog

Vakkennis voor een Orthopedisch Technoloog

Het is voor een Orthopedisch Technoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Orthopedisch Technoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Orthopedisch Technoloog


Werkervaring Orthopedisch Technoloog

Het is voor een startend Orthopedisch Technoloog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Orthopedisch Technoloog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Orthopedisch Technoloog, maar iets anders?

Is een opleiding Orthopedisch Technoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Orthopedisch Technoloog

Als je Orthopedisch Technoloog wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Orthopedisch Technoloog


Weten hoe het is om als Orthopedisch Technoloog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Orthopedisch Technoloog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Orthopedisch Technoloog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Orthopedisch Technoloog te worden?

Zou je graag Orthopedisch Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Orthopedisch Technoloog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw baansuggesties!

Ga direct naar

Zoek een ander beroep