Orthopedisch Technoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orthopedisch Technoloog? Lees de functieomschrijving.

Een Orthopedisch Technoloog is werkzaam bij een orthopedisch technisch bedrijf. Hij of zij is een deskundige in het aanmeten van orthopedische hulpmiddelen. Dit kunnen ondersteundende hulpmiddelen zijn, zoals orthesen, bandages, braces, steunzolen of schoenen, maar ook hulpmiddelen ter vervanging van lichaamsdelen, zoals een prothese . Deze hulpmiddelen worden aangepast aan een handicap, voor sport, werk of vrije tijd. Het doel is het bevorderen van de mobiliteit van de mensen die ban de hulpmiddelen gebruik maken.

Omdat een Orthopedisch Technoloog verschillende hulpmiddelen vervaardigt is het belangrijk om te weten welke aandoeningen er bestaan en welke consequenties eraan verbonden zijn. Zo kan een Orthopedisch Technoloog zijn product hierop aanpassen. Hiervoor is kennis van materialen ook belangrijk. De hulpmiddelen moeten voor elke patiënt passend gemaakt worden.

Naast het maken van de hulpmiddelen geeft een Orthopedisch Technoloog advies over welk hulpmiddel het meest geschikt is voor de gebruiker. Er is dus veel contact met de patiënt, evenals met de voorschrijvend arts. In overleg hiermee wordt het juiste hulpmiddel gekozen. De Orthopedisch Technicus werkt dus zowel in de behandelkamer als in een werkplaats. Daar werkt de Orthopedisch Technicus veel met machines en gereedschappen. Handwerk blijft echter een belangrijk onderdeel van dit beroep.

Wil je werken als Orthopedisch Technoloog?

Werk je al als Orthopedisch Technoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orthopedisch Technoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Orthopedisch Technoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Orthopedisch Technoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Fysiotherapeut
  • Revalidatiearts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orthopedisch Technoloog

Wat verdient een Orthopedisch Technoloog?

Een zelfstandig werkend Orthopedisch Technoloog krijgt een vergoeding op basis van afspraken met ziektekostenverzekeraars. Het salaris is zo afhankelijk van het aantal patiënten en het type behandeling. Naar schatting verdient een Orthopedisch Technoloog tussen de €2400 en €4000 per maand.

Salarisschaal Orthopedisch Technoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Orthopedisch Technoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orthopedisch Technoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Orthopedisch Technoloog? 

Een Orthopedisch Technoloog is veelal werkzaam in een orthopedische praktijk. Hier zijn vaak doorgroeimogelijkheden naar een leidinggevende functie. Ook het beginnen van een eigen praktijk behoort tot de mogelijkheden.

De werkgelegenheid in de orthopedisch technische branche vertoont een lichte groei. Vooral de vraag naar HBO'ers met een opleiding in deze richting neemt toe.

Baankans Orthopedisch Technoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Orthopedisch Technoloog worden: Opleidingen tot Orthopedisch Technoloog

Hoe word je een Orthopedisch Technoloog? 

Voor het beroep van Orthopedisch Technoloog bestaan in Nederland twee opleidingen.
De MBO opleiding OrthopedischTechnicus is te volgen bij het kennis- en opleidingencentrum SVGB in Nieuwegein. Dit is een opleiding op niveau-4 en duurt vier jaar. Het is een opleiding in de vorm van Beroeps Begeleidende Leerweg, waarbij werken en leren wordt gecombineerd.

Een HBO opleiding voor Orthopedisch Technoloog is te volgen aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. De opleiding heet tegenwoordig Mens en Techniek, differentiatie Orthopedische Technologie en alle jaren vinden plaats op de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Deze HBO opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Voor de deeltijdvariant is het een vereiste dat men reeds werkzaam is in de orthopedische branche.

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Orthopedisch Technoloog

Meer opleidingen Orthopedisch Technoloog

Weet je nog niet of je Orthopedisch Technoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Orthopedisch Technoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Orthopedisch Technoloog

Met wie werkt een Orthopedisch Technoloog samen? 

Om te beginnen is een Orthopedisch Technoloog veel in contact met de patiënt. In overleg wordt er gekeken wat er voor de patiënt het beste hulpmiddel is, dat ten slotte passend wordt gemaakt. Bij de advisering hierover heeft een Orthopedisch Technoloog veel contact met bijvoorbeeld de fysiotherapeut, behandelend arts of revalidatiearts. Samen bepalen zij wat de beste optie is voor de patiënt.


  • Fysiotherapeut
  • Revalidatiearts
Orthopedisch Technoloog


Organisaties waar een Orthopedisch Technoloog werkzaam is

Waar werkt een Orthopedisch Technoloog meestal? 

Een Orthopedisch Technoloog is veelal werkzaam bij een orthopedisch bedrijf. Dit kan een zelfstandig bedrijf zijn of een bedrijf dat is gevestigd in een revalidatieinstelling of ziekenhuis. Ook komt het voor dat een Orthopedisch Technoloog op externe spreekuren in ziekenhuizen of andere instellingen werkt.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Orthopedisch Technoloog

Waar kun je het beste werken als Orthopedisch Technoloog? Hieronder vindt je de best door de Orthopedisch Technoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orthopedisch Technoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orthopedisch Technoloog:

Welke competenties heeft een een Orthopedisch Technoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Orthopedisch Technoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Orthopedisch Technoloog nodig? 

Als Orthopedisch Technoloog meet je iemand een hulpmiddel aan om de mobiliteit te verbeteren. Het aanmeten en op maat maken van dit hulpmiddel is erg nauwkeurig werk. De eigenschappen van de 'perfectionist' komen daarom bij dit beroep van pas. De perfectionist is erg ordelijk en nauwkeurig. Twee eigenschappen die bijvoorbeeld het passend maken van een prothese kunnen bevorderen (Perfectionist).

Een Orthopedisch Technoloog heeft een dienstverlenend beroep. Het contact met de patiënten is hierbij erg belangrijk. De 'gever' heeft er plezier in om anderen te helpen en wordt graag gewaardeerd. De gever doet vaak moeie om warm en vriendelijk over te komen. Deze eigenschappen zijn voor een Orthopedisch Technoloog niet onbelangrijk (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Orthopedisch Technoloog


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Orthopedisch Technoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orthopedisch Technoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orthopedisch Technoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orthopedisch Technoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orthopedisch Technoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orthopedisch Technoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orthopedisch Technoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orthopedisch Technoloog iets voor je?

Zou je graag Orthopedisch Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orthopedisch Technoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Orthopedisch Technoloog

anoniem

Als iemand die net klaar is met de opleiding kan ik vertellen dat de opleidingsinformatie die hier staat niet meer klopt. De opleiding is alleen maar voltijd te volgen en ook is het tweede jaar niet meer in België.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar