Parketteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Parketteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep parketteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je parketteur wordt.

 

Wat is een Parketteur?

Een Parketteur is iemand die een parketvloer legt, repareert of onderhoudt. Tegenwoordig vallen kurk, lamel en laminaat ook onder parket.

De klant kiest een parketsoort uit, bijvoorbeeld in de showroom. De klant en het parketbedrijf maken een afspraak over het leggen van de vloer. Nu wordt de Parketteur ingeschakeld. De Parketteur bekijkt de werktekeningen en op basis hiervan bedenkt hij een werkmethode. De Parketteur gaat nu, vaak samen met collega’s, met gereedschappen op weg naar de klant. Daar maakt de Parketteur de ondervloer klaar voor het leggen van het parket. Vervolgens legt de Parketteur de parketvloer. Ten slotte werkt hij de vloer af met was, lak of olie. De Parketteur geeft de klant advies over de verzorging van de vloer.

De Parketteur legt niet alleen nieuwe vloeren, maar repareert en onderhoudt ze ook. De Parketteur doet dit niet alleen bij particulieren thuis, maar ook bij bedrijven of op kantoren.

De Parketteur heeft een goed ruimtelijk inzicht, zodat hij goed kan bepalen wat de legrichting wordt, welke materialen gebruikt moeten worden en hoe de vloer afgewerkt moet worden. Wil je werken als Parketteur?

Werk je al als Parketteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Parketteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Parketteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Parketteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Parketteur

Wat verdient een Parketteur?

Een Parketteur kan rekenen op zo’n €1800,- tot €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, werkgever en ervaring van de Parketteur.

Secundaire arbeidsvoorwaarden staan in de cao Parketlegger. Een Parketteur heeft bijvoorbeeld recht op relevante scholing, gereedschap en beschermende kleding en een veilige werkomgeving. 

Salarisschaal Parketteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Parketteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Parketteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Parketteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Parketteur vacatures

Vacature Parketteur
Bo Parket
VACATURE ALLROUND PARKETTEUR Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren parketteur. Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel, kun je een mooi product met …
Vacature Parketteur
All in vloerenspecialist
Als parketteur / vloerenlegger ben jij het visitekaartje van ons bedrijf. Jij gaat de klant verrassen met zijn nieuwe vloer.Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een …
Vacature Parketteur
All in vloerenspecialist
Als parketteur / vloerenlegger ben jij het visitekaartje van ons bedrijf. Jij gaat de klant verrassen met zijn nieuwe vloer.Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een …
Vacature Parketteur
Bo Parket
VACATURE ALLROUND PARKETTEUR Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren parketteur. Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel, kun je een mooi product met …
Vacature Parketteur
Bo Parket
VACATURE ALLROUND PARKETTEUR Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren parketteur. Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel, kun je een mooi product met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Parketteur

Wat is de toekomst van Parketteur?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Parketteur is relatief goed. Naar verwachting zijn er komende jaren genoeg banen.

Bij goed functioneren kan een Parketteur doorgroeien naar leidinggevende. De Parketteur stuurt de teamleden dan aan en neemt beslissingen. Ook lost de Parketteur dan problemen op en kunnen werknemers bij hen terecht bij vragen of problemen. Een Parketteur kan uiteindelijk zijn eigen bedrijf oprichten. 

Baankans Parketteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Parketteur worden: Opleidingen tot Parketteur

Wil je Parketteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Parketteur.

Hoe word je een Parketteur? 

Om Parketteur te worden, kun je MBO-opleiding Parketteur op niveau 2 doen. Deze opleiding duurt twee jaar. Je leert hoe je een ondervloer en een parketvloer legt en hoe je de vloer afwerkt.

Ook kun je de driejarige MBO-opleiding Allround Parketteur op niveau 3 doen. Je leert dan tevens hoe je een team moet aansturen en of de ruimte geschikt en veilig is. Deze opleiding duurt drie jaar (maar korter als je eerst de opleiding Parketteur op niveau 2 hebt gevolgd). 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Parketteur

Er zijn geen opleidingen Parketteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Parketteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Parketteur

Als je Parketteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Parketteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Parketteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Parketteur?

Competenties en Vaardigheden Parketteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Parketteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Parketteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Parketteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Parketteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Parketteur. Als Parketteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Parketteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Parketteur

Vakkennis voor een Parketteur

Het is voor een Parketteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Parketteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Parketteur


Werkervaring Parketteur

Het is voor een startend Parketteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Parketteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Parketteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Parketteur

Met wie werkt een Parketteur samen? 

Vaak werkt een Parketteur samen met collega’s aan een opdracht. De leidinggevende houdt toezicht en is eindverantwoordelijk voor het resultaat. De Parketteur kan bij de leidinggevende terecht bij vragen of problemen. Ook zal de Parketteur in aanraking komen met de opdrachtgever. 


  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever
Parketteur


Organisaties waar een Parketteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Parketteur meestal werkt.

Waar werkt een Parketteur?

Een Parketteur werkt als zelfstandige of hij werkt in loondienst bij een parketspeciaalzaak, een legbedrijf of een parketteursbedrijf. Vaak zijn dit kleine bedrijven. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Parketteur

Waar kun je het beste werken als Parketteur? Hieronder vind je de best door de Parketteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Parketteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Parketteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Parketteur.

Welke competenties heeft een Parketteur nodig?

Een Parketteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Parketteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Parketteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Parketteur nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Parketteur zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

De Parketteur moet precies en nauwkeurig zijn. Soms moeten ingewikkelde patronen gelegd worden en hier komt dus precisiewerk bij kijken. Het is maatwerk waarbij geen fouten gemaakt mogen worden. De kwaliteit van het eindproduct moet goed zijn (Perfectionist).

Tevens is de Parketteur handig, energiek en stressbestendig en heeft hij ruimtelijk inzicht (Succesvolle Werker).  

Bekijk de persoonstypen voor Parketteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Parketteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Parketteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Parketteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Parketteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Parketteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Parketteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Parketteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Parketteur iets voor je?

Zou je graag Parketteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Parketteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Parketteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Parketteur

Vacature Parketteur
Covebo Uitzendgroep
Een parketteur, is iemand die een parketvloer legt, repareert of onderhoudt. Massieve vloeren, tapisvloeren, twinplank, visgraatvloeren en soms ingewikkelde patroonvloeren. Daarnaast legt een parketteur PVC'vloeren en het met hout of …

Actuele blogposts


reacties op Parketteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar