Pastoor Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Pastoor worden: Opleidingen tot Pastoor

Wil je Pastoor worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Pastoor, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Pastoor.

Hoe word je een Pastoor? 

Om pastoor te worden zal men eerst priester moeten worden, waarvoor men de priesteropleiding in een seminarie dient te volgen.

De 1 best beoordeelde opleidingen Pastoor

bijgewerkt op 26-11-2021

Grip - het geheim van slim werken - time management
Het is best gek dat we nog nooit écht hebben leren werken. De GRIP-training legt je stap voor stap uit hoe je slim kunt werken door een optimale inzet van …
Grip - het geheim van slim werken - time management

Is het verstandig om Pastoor te worden?

Voordat je aan een opleiding Pastoor begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Pastoor worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Pastoor?

Er is een tekort aan priesters, waardoor mannen met open armen bij een priesteropleiding welkom geheten worden, en vaak snel door een bisschop tot pastoor benoemd kunnen worden. Vanuit deze positie kan men bisschop worden, of zelfs nog hoger in de Katholieke kerk terecht komen. De hoogste eer is het om tot paus benoemd te worden.

De actuele kans op werk voor een Pastoor

Het beroep Pastoor is onderdeel van de beroepsfamilie Theologen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Theologen is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Pastoor

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Pastoor

Als je je wilt omscholen tot Pastoor is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Pastoor door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Pastoor zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Pastoor

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pastoor dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pastoor

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pastoor

Als je Pastoor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pastoor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pastoor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pastoor?

Competenties en Vaardigheden Pastoor

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Pastoor nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Pastoor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pastoor

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Pastoor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pastoor. Als Pastoor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pastoor:


zie volledige beschrijving persoonstype Pastoor

Vakkennis voor een Pastoor

Het is voor een Pastoor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Pastoor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Pastoor


Werkervaring Pastoor

Het is voor een startend Pastoor die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pastoor is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Pastoor, maar iets anders?

Is een opleiding Pastoor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Pastoor te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Pastoor te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Pastoor te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Pastoor te worden?

Zou je graag Pastoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Pastoor voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar