Opleidingen Penitentiaire Groepsbegeleider

Zou je graag Penitentiaire Groepsbegeleider willen worden? Of ben je al Penitentiaire Groepsbegeleider en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Penitentiaire Groepsbegeleider, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Penitentiaire Groepsbegeleider

Er zijn geen opleidingen Penitentiaire Groepsbegeleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Penitentiaire Groepsbegeleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Penitentiaire Groepsbegeleider

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Penitentiaire Groepsbegeleider

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Penitentiaire Groepsbegeleider? 

Om Penitentiair Groepsbegeleider te worden, kun je bijvoorbeeld de MBO-opleiding SPW/SPH doen. Ook als je een HBO-opleiding hebt gedaan en ervaring hebt met behandelgroepen, kun je een baan als Penitentiair Groepsbegeleider krijgen. Verder vragen bedrijven vaak naar sollicitanten met kennis van gedragstherapeutische methoden en affiniteit met mensen. Ook ervaring in de (jeugd)zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening is een pre. 

Intern volgen de werknemers ook nog een opleiding. Ze krijgen cursussen als Omgaan met Psychisch gestoord Gedrag, Verslavingsproblematiek en Interculturele Communicatie.


Filter