Opleidingen Penitentiaire Groepsbegeleider

Zou je graag Penitentiaire Groepsbegeleider willen worden? Of ben je al Penitentiaire Groepsbegeleider en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Penitentiaire Groepsbegeleider, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om Penitentiair Groepsbegeleider te worden, kun je bijvoorbeeld de MBO-opleiding SPW/SPH doen. Ook als je een HBO-opleiding hebt gedaan en ervaring hebt met behandelgroepen, kun je een baan als Penitentiair Groepsbegeleider krijgen. Verder vragen bedrijven vaak naar sollicitanten met kennis van gedragstherapeutische methoden en affiniteit met mensen. Ook ervaring in de (jeugd)zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening is een pre. 

Intern volgen de werknemers ook nog een opleiding. Ze krijgen cursussen als Omgaan met Psychisch gestoord Gedrag, Verslavingsproblematiek en Interculturele Communicatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Penitentiaire Groepsbegeleider

Er zijn geen opleidingen Penitentiaire Groepsbegeleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Penitentiaire Groepsbegeleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid