Pensioenadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pensioenadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pensioenadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pensioenadviseur wordt.

 

Wat is een Pensioenadviseur?

Als pensioenadviseur stel je offertes, contracten en reglementen op voor klanten wat betreft hun pensioen. Je verzorgt de berekening van pensioenen en levens en draagt zorg voor informatieverstrekking naar interne en externe partijen. Je als pensioenadviseur commerciële en productsignalen op en zorgt voor een juiste doorvoer naar de juiste mensen. Je zorgt ook voor de afhandeling en de rapportage van klachten van klanten of collega's. Als pensioenadviseur geef je mensen kennis op het gebied van voordelige polissen of het gebruik maken van lijfrente. Wanneer een klant een pensioenbreuk heeft kun je dit als pensioenadviseur nagaan en maatregelen bedenken om dit probleem te verhelpen.

 

 

 

 Wil je werken als Pensioenadviseur?

Werk je al als Pensioenadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pensioenadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pensioenadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pensioenadviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pensioenadviseur

Wat verdient een Pensioenadviseur?

Als beginnend pensioenadviseur bedraagt je salaris rond de 2400 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring en kennis je opdoet, hoe hoger je salaris zal worden. Een senior pensioenadviseur verdient rond de 5000 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als pensioenadviseur werkzaam bent.

Salarisschaal Pensioenadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pensioenadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Pensioenadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pensioenadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pensioenadviseur vacatures

Junior Pensioenconsulent
BeneVia Groep B.V.
Het snel en accuraat verwerken van mutaties in online omgeving verzekeraar / na kennis van klant en materie, telefonisch 1e aanspreekpunt van de werkgever / op termijn ondersteuning bieden bij …
Allround Medewerker Pensioenservice
CTRL-F
Wij zoeken een Allround Medewerker Pensioenservice voor een financiële dienstverlener in Amstelveen!  Heb jij minimaal  jaar ervaring in de pensioenadministratie bij een pensioenuitvoerder of verzekeraar? Zit klantgerichtheid in je DNA …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pensioenadviseur

Wat is de toekomst van Pensioenadviseur?

Als pensioenadviseur heb je naar alle waarschijnlijkheid een verzekeringstechnische opleiding gevolgd en kun je verschillende functies vervullen. Het arbeidsmarktperspectief van een pensioenadvisuer is relatief goed.

Ook heb je als pensioenadvisuer verschillende doorgroeimogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Als pensioenadviseur kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar senior pensioenadviseur of naar een managementfunctie binnen de organisatie.

Baankans Pensioenadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pensioenadviseur worden: Opleidingen tot Pensioenadviseur

Wil je pensioenadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Pensioenadviseur? 

Als pensioenadviseur is het wenselijk dat je een MBO of HBO diploma hebt op het gebied van het verzekeringswezen of op het gebied van accounting en advies. Geschikte opleidingen zijn bijvoorbeeld financiële dienstverlening, beleggen, cosumptief krediet, levensverzekeringen en schadeverzekeringen particulieren.
 

 

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pensioenadviseur

Wft Pensioen digitale zelfstudie.
In de opleiding Wft Pensioen leer je over al deze relevante onderwerpen, ontwikkelingen en wetgeving. Onmisbaar voor iedere financieel professional die in de praktijk met pensioenen werkt. Door verschillende maatschappelijke …
Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) Theorie iets voor …
Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet
Over de opleiding Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) iets voor jou. …
Training Financieel Planner (FFP) Praktijk
Over de training Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Training Financieel Planner (FFP) Praktijk iets voor …
Meer opleidingen Pensioenadviseur

Weet je nog niet of je Pensioenadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pensioenadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Pensioenadviseur

Met wie werkt een Pensioenadviseur samen? 

Als pensioenadviseur heb je voornamelijk contact met klanten van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Je voorziet deze klanten van een passend advies dat gaat over het voor hen zo voordelig mogelijkj regelen van hun pensioen.

Soms moet je als pensioenadviseur ook advies geven aan collega's en ben je het aanspreekpunt binnen de organisatie wat betreft pensioenen.


  • Klanten
  • Collega's
Pensioenadviseur


Organisaties waar een Pensioenadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pensioenadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Pensioenadviseur?

Als pensioenadviseur werk je vaak voor een vezekeringsmaatschappij. Je werkt dus in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Pensioenadviseur

Waar kun je het beste werken als Pensioenadviseur? Hieronder vind je de best door de Pensioenadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pensioenadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pensioenadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pensioenadviseur.

Welke competenties heeft een Pensioenadviseur nodig?

Een Pensioenadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pensioenadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pensioenadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pensioenadviseur nodig? 

Als pensioenadviseur moet je en de eigenschappen van een gever bezitten. Je moet betrokken zijn bij je klanten en moet gevoelig zijn voor de behoeftes van anderen. Als pensioenadviseur heb je de drang om anderen te helpen (Gever).

Verder moet je als pensioenadviseur ook je verantwordelijkheid durven nemen en moet je betrouwbaar en loyaal over komen op de klanten. Als klanten je vertrouwen nemen ze eerder iets van je aan en kun je als pensioenadviseur je werk beter uitvoeren (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor PensioenadviseurInterview met een Pensioenadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pensioenadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pensioenadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pensioenadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pensioenadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pensioenadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pensioenadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pensioenadviseur iets voor je?

Zou je graag Pensioenadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pensioenadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pensioenadviseur

Aloys Harmsen

Uw profiel van de pensioenadviseur is inmiddels gedateerd. Overweeg te verwijzen naar de informatie op bijv. www.cdfd.nl over onder meer de eisen, competenties en vaardigheden van de Wft-pensioenadviseur.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar