Plaatwerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Plaatwerker worden: Opleidingen tot Plaatwerker

Wil je Plaatwerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Plaatwerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Plaatwerker.

Hoe word je een Plaatwerker? 

Een plaatwerker is doorgaands MBO opgeleidt in de een metaal(technische) richting. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals: MBO werktuigbouwkunde, MBO metaal en techniek en MBO metaalbewerker

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Plaatwerker

Er zijn geen opleidingen Plaatwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Plaatwerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Plaatwerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Plaatwerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Plaatwerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Plaatwerker?

Het algemene arbeidsperspectief van een plaatwerker is redelijk tot goed te noemen. Er zijn veel vacatures te vinden waarin wordt gezocht naar een plaatwerker. Een plaatwerker worden is dan ook niet erg moeilijk. Daardoor zijn er echter weinig directe doorgroeimogelijkheden voor een plaatwerker.

 

 
 

De actuele kans op werk voor een Plaatwerker

Het beroep Plaatwerker is onderdeel van de beroepsfamilie Plaatwerkers (generiek). De kans op werk voor de beroepsfamilie Plaatwerkers (generiek) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

46

Baankans Plaatwerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Plaatwerker

Als je je wilt omscholen tot Plaatwerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Plaatwerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Plaatwerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Plaatwerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Plaatwerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling plaatwerker (M/ V) - Heerenveen
Bureau Techniek, Heerenveen
Plaatbewerker - Wil jij zelfstandig aan de slag met RVS, staal en aluminium plaatwerk, dan is dit je kans Als leerling plaatwerker bewerk je platen en repareer je deze aan …
Vacature Leerling CNC-plaatwerker (M/ V) - Heerenveen
Bureau Techniek, Heerenveen
Plaatbewerker - Wil jij zelfstandig aan de slag met RVS, staal en aluminium plaatwerk, dan is dit je kans Als leerling plaatwerker bewerk je platen en repareer je deze aan …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Plaatwerker

Als je Plaatwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Plaatwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Plaatwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Plaatwerker?

Competenties en Vaardigheden Plaatwerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Plaatwerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Plaatwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Plaatwerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Plaatwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Plaatwerker. Als Plaatwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Plaatwerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Plaatwerker

Vakkennis voor een Plaatwerker

Het is voor een Plaatwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Plaatwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Plaatwerker


Werkervaring Plaatwerker

Het is voor een startend Plaatwerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Plaatwerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Plaatwerker, maar iets anders?

Is een opleiding Plaatwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Plaatwerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Plaatwerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Plaatwerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Plaatwerker te worden?

Zou je graag Plaatwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Plaatwerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar