Opleidingen of training Pontschipper Eindhoven

Zoek je een opleiding Pontschipper in Eindhoven? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Pontschipper die in de regio Eindhoven gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Eindhoven en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Pontschipper Eindhoven

Zou je graag Pontschipper willen worden? Of ben je al Pontschipper en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Pontschipper in Eindhoven, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Pontschipper in Eindhoven

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Pontschipper in Eindhoven aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Pontschipper

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pontschipper

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Pontschipper

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Pontschipper? 

Om als Pontschipper aan de slag te gaan moet men minstens een MBO-diploma hebben. Uiteraard is de veerman in het bezit van een vaarbewijs. Voor veel veren worden extra eisen gesteld zoals het bezitten van een bedrijfshulpverleningsdiploma en het voltooien van een vakgerichte opleiding. Opleidingen die perfect aansluiten bij het werken op een veerpont zijn de schippersopleiding en de kapiteinsopleiding. De Pontschipper moet kunnen varen op diverse ponttypen. In Nederland zijn de motorveerpont en kabelveerpont met motor de meest voorkomende ponten. Voor veel ponten moet men in het bezit zijn van een radarpatent en marifooncertificaat. De opleidingseisen voor Pontschipper is afhankelijk van het veer waar men komt te werken. Als basis moet men minimaal een MBO-diploma (in de meeste gevallen op niveau 3) hebben afgerond. 


Filter