Opleidingen Proefdierverzorger

Zou je graag Proefdierverzorger willen worden? Of ben je al Proefdierverzorger en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Proefdierverzorger, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Proefdierverzorger is een onderdeel van de opleiding Dierverzorging. Je kunt onder andere gaan voor een vakopleiding Dierverzorger met als afstudeerrichting Proefdierverzorger.

De opleiding duurt drie jaar en gaat vooral in op verzorging, voeding, hanteren, en schoonmaak. Daarnaast is er ook aandacht voor onder andere klantcontact, voortplanting en welzijn.

Het theoretisch gedeelte van de studie is aangevuld met praktijk zodat je als proefdierverzorger goed beslagen ten ijs komt.

Daarnaast heb je de zogenaamde artikel 12 bevoegdheid nodig. De meeste scholen waar de opleiding te volgen is zullen dit ook aanbieden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Proefdierverzorger

Er zijn geen opleidingen Proefdierverzorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Proefdierverzorger in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging