Psychoanalyticus Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Psychoanalyticus Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Psychoanalyticus worden: Opleidingen tot Psychoanalyticus

Wil je Psychoanalyticus worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Psychoanalyticus, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Psychoanalyticus.

Hoe word je een Psychoanalyticus? 

Voordat men als Psychoanalyticus opgeleid kan worden, dient men ofwel het artsexamen afgelegd te hebben of vanuit de psychologie een GZ- of psychotherapieopleiding te hebben gevolgd. Klinische ervaring is hierbij essentieel. De titel van Psychoanalyticus is niet beschermd, maar het is toch noodzakelijk om de opleiding te volgen bij een erkend opleidingsinstituut om aan de slag te kunnen. Deze opleiding bestaat uit drie delen: het zelf ondergaan van psychoanalyse, het volgen van cursussen, en het onder begeleiding behandelen van clienten. Verschillende instituten hebben verschillende selectieprocessen en de opleiding kan in totaal wel meer dan vijf jaar in beslag nemen (NPG). Het is ook mogelijk om in het buitenland de opleiding tot Psychoanalyticus te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Psychoanalyticus

Er zijn geen opleidingen Psychoanalyticus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Psychoanalyticus in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Psychoanalyticus te worden?

Voordat je aan een opleiding Psychoanalyticus begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Psychoanalyticus worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Psychoanalyticus?

Voor een Psychoanalyticus is een eigen praktijk het hoogste doel. Hier moet opgemerkt worden dat de psychoanalyse net uit de zorgwet is geschreven en de arbeidsmarktperspectieven daarmee niet goed te voorspellen zijn. Daarbij is er wel altijd de mogelijkheid voor psychoanalitici om cursussen te volgen en zo nieuwe behandelswijzen aan hun repertoire toe te voegen. Ook is er in het buitenland veel aandacht voor de psychoanalyse (denk daarbij aan Engeland en de Verenigde Staten) en zijn daar dus altijd nog kansen.

Er zijn dus altijd wel doorgroeimogelijkheden, ook al liggen die soms buiten de stricte psychoanalyse. Buiten de psychoanalyse kan men de route van cursist en daarna ook onderwijzer volgen, of in een psychoanalytische instelling doorgroeien tot hoofd van een bepaalde opleiding, waarbij men ook als leraar bij de Universiteit of in het buitenland terecht zou kunnen (dit ligt aan de specialisatie). Van Psychoanalyticus kan men ook naar manager overstappen en daarmee uiteindelijk afdelingshoofd of directeur worden. Dit ligt echter meer aan de persoonlijke instelling dan aan de achtergrond in psychoanalyse.

De actuele kans op werk voor een Psychoanalyticus

Het beroep Psychoanalyticus is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Psychoanalyticus

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Psychoanalyticus

Als je je wilt omscholen tot Psychoanalyticus is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Psychoanalyticus door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Psychoanalyticus zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Psychoanalyticus

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Psychoanalyticus dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Psychoanalyticus

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Psychoanalyticus

Als je Psychoanalyticus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Psychoanalyticus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Psychoanalyticus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Psychoanalyticus?

Competenties en Vaardigheden Psychoanalyticus

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Psychoanalyticus nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Psychoanalyticus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Psychoanalyticus

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Zelfkennis
Zelfkennis

Persoonlijkheid van een Psychoanalyticus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Psychoanalyticus. Als Psychoanalyticus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Psychoanalyticus:


zie volledige beschrijving persoonstype Psychoanalyticus

Vakkennis voor een Psychoanalyticus

Het is voor een Psychoanalyticus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Psychoanalyticus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Psychoanalyticus


Werkervaring Psychoanalyticus

Het is voor een startend Psychoanalyticus die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Psychoanalyticus is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Psychoanalyticus, maar iets anders?

Is een opleiding Psychoanalyticus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Psychoanalyticus

Als je Psychoanalyticus wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Psychoanalyticus


Weten hoe het is om als Psychoanalyticus te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Psychoanalyticus te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Psychoanalyticus te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Psychoanalyticus te worden?

Zou je graag Psychoanalyticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Psychoanalyticus voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar