Psychologisch Medewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Psychologisch Medewerker worden: Opleidingen tot Psychologisch Medewerker

Wil je Psychologisch Medewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Psychologisch Medewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Psychologisch Medewerker.

Hoe word je een Psychologisch Medewerker? 

Mogelijke opleidingen zijn:

Toegepaste Psychologie (HBO), welke vier jaar duurt.

Psychologie (WO), welke een driejarige Bachelorfase heeft en een een-  of tweejarige Master.

Registratie via het NIP (zie bronnenlijst) mogelijk.

De 1 best beoordeelde opleidingen Psychologisch Medewerker

bijgewerkt op 23-11-2021

Psychologische veiligheid (audioboek)
Volg nu Psychologische veiligheid (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Het best bewaarde geheim …
Psychologische veiligheid (audioboek)

Is het verstandig om Psychologisch Medewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Psychologisch Medewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Psychologisch Medewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Psychologisch Medewerker?

De doorgroeimogelijkheden van de Psychologisch Assistent zijn gunstig. Er kan toegewerkt worden naar klinisch psycholoog, onderzoeker, gedragstherapeut etc. Hiervoor moeten wel extra opleidingen worden gedaan.

Het arbeidsmarktperspectief wordt steeds minder gezien de populariteit van de opleiding psychologie en dan met name de richting klinische- en gezondheidspsychologie.

De actuele kans op werk voor een Psychologisch Medewerker

Het beroep Psychologisch Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologisch medewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologisch medewerkers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Psychologisch Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Psychologisch Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Psychologisch Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Psychologisch Medewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Psychologisch Medewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Psychologisch Medewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Psychologisch Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Psychologisch Medewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Psychologisch Medewerker

Als je Psychologisch Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Psychologisch Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Psychologisch Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Psychologisch Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Psychologisch Medewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Psychologisch Medewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Psychologisch Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Psychologisch Medewerker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Psychologisch Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Psychologisch Medewerker. Als Psychologisch Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Psychologisch Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Psychologisch Medewerker

Vakkennis voor een Psychologisch Medewerker

Het is voor een Psychologisch Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Psychologisch Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Psychologisch Medewerker

Psychologische veiligheid (audioboek)
Volg nu Psychologische veiligheid (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Het best bewaarde geheim …
Psychologische veiligheid (audioboek)

Werkervaring Psychologisch Medewerker

Het is voor een startend Psychologisch Medewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Psychologisch Medewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Psychologisch Medewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Psychologisch Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Psychologisch Medewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Psychologisch Medewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Psychologisch Medewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Psychologisch Medewerker te worden?

Zou je graag Psychologisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Psychologisch Medewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar