Boeken Recherchekundige

De Politie heeft de komende jaren jaarlijks 1600 politieagenten nodig. Daarnaast gaan er binnen vier jaar veel agenten met pensioen. 

Binnen de Recherche kan een Recherchekundige op den duur doorgroeien naar een hogere functie met meer verantwoordelijkheden. De mogelijkheden hangen af van het korps waarbij je gaat werken. Grote korpsen hebben immers meer opties dan de kleine.

Buiten de Recherche helpt een HBO Master en werkervaring bij de Recherche ook bij het krijgen van een baan. Particuliere bedrijven zouden bijvoorbeeld een leidinggevende functie te bieden kunnen hebben.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Recherchekundige. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Recherchekundige. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Recherchekundige die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.