Rechercheur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Rechercheur worden: Opleidingen tot Rechercheur

Wil je Rechercheur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Rechercheur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Rechercheur.

Hoe word je een Rechercheur? 

Voor de meeste functies van rechercheur is het belangrijk dat er eerst enige jaren werkervaring zijn opgedaan binnen de politie. Om aangenomen te worden als politieagent moet er eerst een HBO of WO opleiding tot politieagent op een HBO school of op de politieacademie worden gevolgd.

Opleiding Recherchekundige

Ook kan een opleiding voor recherchekundige worden gevolgd. Deze is over het algemeen HBO en vierjarig. Met dit diploma kan de rechercheur zonder een politieopleiding te hebben gevolgd meteen instromen naar de recherche.

De 5 best beoordeelde opleidingen Rechercheur

bijgewerkt op 19-01-2022

Digitaal rechercheur
In samenwerking met een gerenommeerd door het Ministerie van Veiligheid & Justitie ERKEND recherchebureau In ons huidige digitale tijdperk maakt vrijwel iedereen gebruik van internet. Personen, maar ook bedrijven. We winkelen …
Digitaal rechercheur
Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)
Een buitengewoon opsporingsambtenaar is een functionaris met opsporingsbevoegdheid. Deze functionarissen zijn bijvoorbeeld werkzaam als jachtopziener of boswachter, als parkeerwachter of medewerker van de arbeidsinspectie, of als sociaal rechercheur of leerplichtambtenaar. …
Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Thuisstudie
Wil jijBOA worden? Kies deBOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)De buitengewoon opsporingsambtenaar, beter bekend als BOA, zie je steeds vaker op straat. Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Thuisstudie
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning
Wil jijBOA worden? Kies deBOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)De buitengewoon opsporingsambtenaar, beter bekend als BOA, zie je steeds vaker op straat. Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning
Internet rechercheren
Voor wie Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die zich bezighouden met (fraude)onderzoek en voor hun werk regelmatig op internet speuren naar informatie. Bent u bijvoorbeeld onderzoeker bij een bedrijf …
Internet rechercheren

Is het verstandig om Rechercheur te worden?

Voordat je aan een opleiding Rechercheur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Rechercheur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Rechercheur?

Het arbeidsmarktperspectief voor een rechercheur is goed. Er is  veel werkgelegenheid voor onderzoekende types die als rechercheur willen werken. 

Daarnaast kan de rechercheur doorgroeien door zich in meerdere dingen te specialiseren en kan hij ook aan de slag als bedrijfsrechercheur.

De actuele kans op werk voor een Rechercheur

De kans op werk voor het beroep Rechercheur is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

5

Baankans Rechercheur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Rechercheur

Als je je wilt omscholen tot Rechercheur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Rechercheur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Rechercheur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Rechercheur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Rechercheur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Rechercheur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Rechercheur

Als je Rechercheur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Rechercheur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Rechercheur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Rechercheur?

Competenties en Vaardigheden Rechercheur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Rechercheur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Rechercheur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Rechercheur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Rechercheur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Rechercheur. Als Rechercheur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Rechercheur:


zie volledige beschrijving persoonstype Rechercheur

Vakkennis voor een Rechercheur

Het is voor een Rechercheur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Rechercheur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Rechercheur

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning
Wil jijBOA worden? Kies deBOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)De buitengewoon opsporingsambtenaar, beter bekend als BOA, zie je steeds vaker op straat. Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning

Werkervaring Rechercheur

Het is voor een startend Rechercheur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Rechercheur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Rechercheur, maar iets anders?

Is een opleiding Rechercheur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Rechercheur

Als je Rechercheur wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Rechercheur


Weten hoe het is om als Rechercheur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Rechercheur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Rechercheur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Rechercheur te worden?

Zou je graag Rechercheur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Rechercheur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar