Reclamevlieger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Reclamevlieger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Reclamevlieger. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Reclamevlieger nodig heeft.Wat doet een Reclamevlieger? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Reclamevlieger?

 

Een Reclamevlieger is iemand die in een klein vliegtuig met een reclamevlag langs grote groepen mensen vliegt.

Het spandoek met de reclame wordt vastgemaakt aan een sleeptouw. Dit touw wordt tussen twee palen van ongeveer drie meter gespannen. De Reclamevlieger pikt dit touw op met de haak die aan de achterkant van het vliegtuig zit. Vervolgens vliegt hij één tot vier uur boven een groep mensen.

De Reclamevlieger vliegt boven evenementen als Koninginnedag en de Vierdaagse in Nijmegen, maar ook langs het strand en boven recreatieplassen of stadions. Hier bevinden zich veel mensen, waardoor de reclame veel mensen bereikt. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld fabrikanten van wasmiddelen of andere goederen, maar ook loterijen, lokale ondernemers en mensen die hun partner op een originele manier ten huwelijk willen vragen of iemand willen feliciteren.

Het seizoen loopt van half april tot eind september. Buiten het seizoen kan een Reclamevlieger zijn geld verdienen door rondvluchten of introductielessen te verzorgen. Vaak werkt een Reclamevlieger dit werk een paar seizoenen, totdat hij een baan heeft gevonden als verkeersvlieger. Dit wil overigens niet zeggen dat het werk gemakkelijk is. Het vliegen in een reclamevliegtuigje met een vlag vereist wel wat oefening.

Past het beroep Reclamevlieger bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Reclamevlieger

Op zoek naar een nieuwe baan als Reclamevlieger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reclamevlieger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Reclamevlieger per ervaringsniveau

junior Reclamevlieger vacatures startend Reclamevlieger vacatures senior Reclamevlieger vacatures beginnend Reclamevlieger vacatures trainee Reclamevlieger vacatures leidinggevend Reclamevlieger vacatures medior Reclamevlieger vacatures aankomend Reclamevlieger vacatures ervaren Reclamevlieger vacatures leerling Reclamevlieger vacatures vacatures omscholen tot Reclamevlieger vacatures opleiding tot Reclamevlieger

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reclamevlieger

Wat verdient een Reclamevlieger?

 

Hoeveel een Reclamevlieger verdient, is niet bekend. Het bedrag is onder meer afhankelijk van de werkgever, en de leeftijd en ervaring van de Reclamevlieger. Omdat iemand vaak begint als Reclamevlieger en later Verkeersvlieger wordt, ligt het salaris van een Reclamevlieger lang niet zo hoog als dat van een Verkeersvlieger.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden gelden, is ook niet bekend. Vaak gelden bijvoorbeeld vakantiedagen en onregelmatigheidstoeslagen.

Salarisschaal Reclamevlieger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Bekijk het salaris Reclamevlieger per ervaringsniveau

Salaris junior Reclamevlieger Wat verdient een startend Reclamevlieger? Wat is het loon senior Reclamevlieger? beginnend Reclamevlieger salaris Maximaal salaris trainee Reclamevlieger Hoeveel verdient een leidinggevend Reclamevlieger? Wat is het salaris van een medior Reclamevlieger? Salaris aankomend Reclamevlieger Wat verdient een ervaren Reclamevlieger? Welk salaris krijgt een leerling Reclamevlieger?


Reclamevlieger worden: Opleidingen tot Reclamevlieger

Wil je Reclamevlieger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Reclamevlieger.

Hoe word je een Reclamevlieger? 

 

Iemand die Reclamevlieger wil worden, moet minimaal in het bezit zijn van een Commercial Pilot License (CPL) en minimaal 200 uur als hoofdbestuurder hebben gevlogen. Deze eisen zijn echter niet bij wet vastgelegd.

Vervolgens krijgt de Reclamevlieger les in het oppakken van het spandoek (sleep). Dit vereist wat oefening en wordt niet geleerd tijdens de vliegopleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Reclamevlieger

Er zijn geen opleidingen Reclamevlieger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Reclamevlieger in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart


Reclamevlieger worden: Omscholen tot Reclamevlieger

Als je je wilt omscholen tot Reclamevlieger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Reclamevlieger zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Reclamevlieger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Reclamevlieger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Reclamevlieger

Als je Reclamevlieger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Reclamevlieger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Reclamevlieger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Reclamevlieger?


Competenties en Vaardigheden Reclamevlieger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reclamevlieger.

Welke competenties heeft een Reclamevlieger nodig?

Een Reclamevlieger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Reclamevlieger

 • Vasthoudendheid
 • Zelfkennis
 • Rustig blijven

Persoonlijkheid en Eigenschappen Reclamevlieger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reclamevlieger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reclamevlieger nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Reclamevlieger zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Reclamevlieger moet een goed inzicht in zijn omgeving hebben en snel kunnen anticiperen op lastige situaties, zoals veranderende weersomstandigheden (Waarnemer).

Ook is een Reclamevlieger erg nauwkeurig. Hij  moet goed kunnen navigeren, zodat hij goed boven bijvoorbeeld het stadion blijft vliegen en iedereen de reclameboodschap goed kan lezen. Ook moet hij ervoor zorgen dat alle vliegsystemen en –instrumenten goed staan afgesteld (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Reclamevlieger


Eigenschappen Reclamevlieger

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Reclamevlieger

Wat zijn de baankansen voor een Reclamevlieger?

 

Het reclamevliegen wordt bedreigd in Nederland. De bedrijven moeten aan steeds meer eisen voldoen en ook krijgen ze steeds meer met verboden te maken. Het zal dus niet heel gemakkelijk zijn om aan een baan als Reclamevlieger te komen.

Na een paar seizoenen heeft een Reclamevlieger vaak voldoende ervaring opgedaan om als Verkeersvlieger aan de slag te gaan. Ook daar kan hij weer doorgroeien, bijvoorbeeld tot eerste piloot. Dit zal echter jaren in beslag nemen.

De actuele kans op werk voor een Reclamevlieger

Het beroep Reclamevlieger is onderdeel van de beroepsfamilie Piloten, vlieginstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Piloten, vlieginstructeurs is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Reclamevlieger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Reclamevlieger

Je kunt als Reclamevlieger een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Reclamevlieger is onderdeel van de beroepsfamilie Piloten, vlieginstructeurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Reclamevlieger


Organisaties waar een Reclamevlieger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reclamevlieger meestal werkt.

Waar werkt een Reclamevlieger?

 

Een Reclamevlieger werkt voor een bedrijf dat reclamevluchten en vaak ook rondvluchten en introductielessen verzorgt. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. Soms werkt een Reclamevlieger als freelancer en is dus werkzaam voor meerdere bedrijven. 

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Netwerk Reclamevlieger

Met wie werkt een Reclamevlieger samen? 

Een Reclamevlieger heeft vaak een Co-piloot aan zijn zijde. Met hem maakt hij beslissingen over bijvoorbeeld de vliegroute. Ook heeft een Reclamevlieger soms contact met opdrachtgevers, die hun wensen aangeven. De Reclamevlieger verzorgt soms ook rondvluchten en heeft dan contact met passagiers.
 


 • Co-piloot
 • Opdrachtgevers
 • Passagiers
Reclamevlieger

Interview met een Reclamevlieger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Reclamevlieger:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Reclamevlieger verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Reclamevlieger?

De beroepen die verwant zijn aan Reclamevlieger zijn:
Helikopterpiloot
Salaris: €3200 tot €6700
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Matig

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Reclamevlieger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Co-piloot
 • Opdrachtgevers
 • Passagiers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar