Rector Magnificus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rector Magnificus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rector magnificus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rector magnificus wordt.

Wat is een Rector Magnificus?

De Rector Magnificus representeert het bestuur van een Universiteit*. Hij wordt aangesteld door de raad van advies De precieze samenstelling van zijn takenpakket varieert licht per Universiteit.

Een Rector Magnificus is lid van het College van Bestuur, het centrale orgaan dat gaat over het dagelijks bestuur van de Universiteit. Hij is hiervan niet de voorzitter. In de meeste Colleges van Bestuur is de voorzitter belast met de meer praktische kant van het bestuur - personeelszaken, communicatie, financiën - en vertegenwoordigt de Rector Magnificus de wetenschappelijke kant. Tot zijn takenpakket behoren onderzoeks- en onderwijsbeleid - bijvoorbeeld samenwerking met het HBO en internationalisering - en kwaliteitsbewaking en inhoudelijke invulling van leerstoelen en bibliotheken. Hij geeft richting aan of ontwikkelt een visie op de ontwikkeling van de wetenschap en representeert de Universiteit in het openbaar, naar politici en overheid. Hij heeft ook ceremoniële taken als het openen van het academisch jaar en heb bijwonen van promotieplechtigheden. Hij is overigens ook degene die promoties goedkeurt. Verder onderhoudt hij goede contacten met het 'hooglerarenkorps'.

In enkele Colleges van Bestuur gaat de traditionele taakverdeling - ondersteunend bij de voorzitter en inhoudelijk bij de Rector Magnificus - op de schop en krijgt de functie van Rector Magnificus een grotere managementkant. De Rector Magnificus blijft dan wel het gezicht dat de wetenschap(pelijke prestaties) van zijn Universiteit naar buiten toe presenteert en verantwoordt. Ook zal hij een grote bijdrage blijven leveren aan visievorming op wetenschappelijk gebied.

 

 

*De hogeschool van Breda biedt enkele Universitaire Bachelors aan en heeft ook een Rector Magnificus.

Wil je werken als Rector Magnificus?

Werk je al als Rector Magnificus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rector Magnificus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rector Magnificus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rector Magnificus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Hoogleraar
  • Decaan
  • Promovendus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €8172 tot €8172

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rector Magnificus

Wat verdient een Rector Magnificus?

De Rector Magnificus zit - net als de andere leden van het College van Bestuur - in schaal 18 en heeft een bruto maandsalaris van €8172. Daarnaast ontvangen zij bestuurstoelagen en  een onkostenvergoeding. De Rector Magnificus mag rekenen op een extra toelage van 40%. Inclusief toelages kan het jaarloon van de Rector Magnificus oplopen tot tussen de 130.000 (EUR 2005) en 311.00 (UU 2006).

Salarisschaal Rector Magnificus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rector Magnificus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rector Magnificus

Wat is de toekomst van Rector Magnificus?

Er is een zeer beperkt aantal plaatsen voor deze functie net zoals er bijzonder weinig mensen voor in aanmerking komen; excellente wetenschappers met leidinggevende ervaring en visie. Het is de top, in de wetenschappelijke wereld, ook op het gebied van bestuur. Doorgroeien is er in dat geval niet bij, terugkeren naar onderzoek is een reëele optie. Eventueel biedt het bedrijfsleven nog mogelijkheden voor verdere ontplooing op het gebied van management.

Baankans Rector Magnificus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rector Magnificus worden: Opleidingen tot Rector Magnificus

Wil je rector magnificus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Rector Magnificus? 

De Rector Magnificus wordt geselecteerd uit het hooglerarenkorps van zijn of een andere Universiteit. Hij moet dus een Universitaire opleiding hebben gedaan en gepromoveerd zijn. Daarnaast heeft hij zeer waarschijnlijk al leidinggevende functies bekleed (bij de Universiteit), bijvoorbeeld die van decaan,.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rector Magnificus

Meer opleidingen Rector Magnificus

Weet je nog niet of je Rector Magnificus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rector Magnificus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rector Magnificus

Met wie werkt een Rector Magnificus samen? 

De Rector Magnificus onderhoudt de meeste contacten met de twee andere College van Bestuursleden en administratief ondersteunende staf. Daarnaast is hij aanspreekpunt voor hoogleraren en buiten de Universiteit politici. Binnen de Universiteit zal hij zich regematig onder Universiteits- of faculteitsraadsleden begeven, waardoor hij ook contact heeft met student en decaan. Tot slot speelt hij bij promoties een prominente rol en horen aio's ook tot zijn netwerk.


  • Hoogleraar
  • Decaan
  • Promovendus
Rector Magnificus


Organisaties waar een Rector Magnificus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rector Magnificus meestal werkt.

Waar werkt een Rector Magnificus?

De Rector Magnificus werkt bij een Universiteit.

Nederland kent zowel universteiten met een publieksrechtelijke als een privaatrechterlijke status.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Rector Magnificus

Waar kun je het beste werken als Rector Magnificus? Hieronder vind je de best door de Rector Magnificus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rector Magnificus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rector Magnificus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rector Magnificus.

Welke competenties heeft een Rector Magnificus nodig?

Een Rector Magnificus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rector Magnificus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rector Magnificus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rector Magnificus nodig? 

De Rector magnificus moet zowel een zeer goede wetenschapper als iemand met leiderschapskwaliteiten en visie zijn. Hij is nieuwsgierig en analytisch en heeft doorzettingsvermogen. Hij is zelfstandig en onafhankelijk, kritisch en zelfverzekerd (Waarnemer). Hij kan echter wel goed samenwerken met anderen. Hij is toegewijd, heeft hart voor de zaak, juist omdat hij leiding geeft aan waar hij zelf toe behoort - wetenschappers (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Rector Magnificus


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rector Magnificus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rector Magnificus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rector Magnificus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rector Magnificus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rector Magnificus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rector Magnificus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rector Magnificus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rector Magnificus iets voor je?

Zou je graag Rector Magnificus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rector Magnificus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rector Magnificus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar