Reisbegeleider Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Reisbegeleider worden: Opleidingen tot Reisbegeleider

Wil je Reisbegeleider worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Reisbegeleider, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Reisbegeleider.

Hoe word je een Reisbegeleider? 

Om Reisbegeleider te kunnen worden is een opleiding in de toerisme het meest voor de hand liggend. Toch is een toeristische opleiding niet altijd een vereiste. Intern krijgt de Reisbegeleider ook nog altijd een opleiding waarin de Reisbegeleider leert wat de Reisbegeleider moet doen en hoe in bepaalde situaties gehandeld moet worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Reisbegeleider

Er zijn geen opleidingen Reisbegeleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Reisbegeleider in werkt

Bekijk meer opleidingen Reizen & Recreatie

Is het verstandig om Reisbegeleider te worden?

Voordat je aan een opleiding Reisbegeleider begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Reisbegeleider worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Reisbegeleider?

Er is voldoende vraag naar geschikte Reisbegeleiders, maar vaak is het werk van de Reisbegeleider niet fulltime.

De actuele kans op werk voor een Reisbegeleider

Het beroep Reisbegeleider is onderdeel van de beroepsfamilie Reisleiders en gidsen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Reisleiders en gidsen is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Reisbegeleider

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Reisbegeleider

Als je je wilt omscholen tot Reisbegeleider is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Reisbegeleider door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Reisbegeleider zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Reisbegeleider

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Reisbegeleider dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Reisbegeleider

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Reisbegeleider

Als je Reisbegeleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Reisbegeleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Reisbegeleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Reisbegeleider?

Competenties en Vaardigheden Reisbegeleider

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Reisbegeleider nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Reisbegeleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Reisbegeleider

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Reisbegeleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Reisbegeleider. Als Reisbegeleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Reisbegeleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Reisbegeleider

Vakkennis voor een Reisbegeleider

Het is voor een Reisbegeleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Reisbegeleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Reisbegeleider


Werkervaring Reisbegeleider

Het is voor een startend Reisbegeleider die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Reisbegeleider is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Reisbegeleider, maar iets anders?

Is een opleiding Reisbegeleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Reisbegeleider

Als je Reisbegeleider wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Reisbegeleider


Weten hoe het is om als Reisbegeleider te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Reisbegeleider te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Reisbegeleider te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Reisbegeleider te worden?

Zou je graag Reisbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Reisbegeleider voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar